Ook Almere-Tilburg verplaatst vanwege corona

De wedstrijd Almere-Tilburg in de Tulp Hoofdklasse Heren van aanstaande vrijdagavond gaat niet door. Dit heeft de KNHB donderdagmiddag bekendgemaakt. Door een corona-uitbraak mist Tilburg nog steeds te veel spelers, net als afgelopen zondag, toen de thuiswedstrijd tegen Rotterdam werd uitgesteld.

De bond heeft voor aanvang van de competitie speciale regelgeving opgesteld omtrent corona. Die regels schrijven voor dat clubs om uitstel van een wedstrijd kunnen vragen als minimaal zes spelers van een team zijn getroffen door positieve testen of quarantaine-regels.

Inhaaldata

Almere-Tilburg wordt ingehaald op donderdag 29 april om 20.30 uur. Dit is de eerstvolgende mogelijke inhaaldatum. Eerder was al bekend dat Tilburg-Rotterdam wordt gespeeld op donderdag 22 april om 20.30 uur. De wedstrijd Hurley–Tilburg van aanstaande zondag gaat vooralsnog gewoon door.

Voor Almere is het verplaatsen van de wedstrijd tegen Tilburg hoogstens uitstel van executie. Bij het eerstvolgende puntverlies valt het doek voor de nog puntloze hekkensluiter van de competitie en is degradatie naar de Promotieklasse een feit. Wanneer Hurley vrijdag niet verliest van Oranje-Rood, degradeert Almere die avond alsnog.


Wat vind jij? Praat mee...