Opnieuw hockey op televisie bij de NOS en Ziggo Sport

De lockdown van veel sporten heeft veel nadelen, maar ook een voordeel: zondag zijn er opnieuw twee hockeywedstrijden te zien bij Ziggo Sport en de NOS. Ziggo Sport gaat live bij de topper in de Hoofdklasse Dames tussen SCHC en Amsterdam, de NOS zendt in samenvatting beelden uit van HGC tegen Kampong in de Tulp Hoofdklasse Heren.

In Wassenaar moet HGC een goed resultaat halen om, met nog vijf speelronden voor de boeg, op de vierde plek in de Hoofdklasse te blijven. Directe achtervolger Pinoké is de afgelopen wedstrijden de draad behoorlijk kwijt, maar het gat tussen beide ploegen is nog steeds slechts twee punten. Bij een overwinning van Kampong is de Utrechtse formatie, net als koploper Bloemendaal, definitief zeker van een playoff-ticket. De wedstrijd op sportpark De Roggewoning begint om 14.45 uur, de samenvatting bij de NOS is later te zien op NPO1, maar ook online via nos.nl of de NOS-app.

Hockeyliefhebbers kunnen zondag om 12.00 uur al inschakelen bij Ziggo Sport, dat dan met de voorbeschouwing start van de topper SCHC – Amsterdam. Beide ploegen zijn al zeker van de play-offs, maar er is Amsterdam – dat moet aantreden zonder de zwaar geblesseerde Eva de Goede – alles aan gelegen om de koppositie in de Hoofdklasse Dames te behouden. De wedstrijd tussen deze twee topteams begint om 12.10 uur en is te zien op Ziggo Sport kanaal 14 en via Ziggo Sport select voor abonnees van Ziggo Sport Totaal.

Fay van der Elst van Amsterdam ontwijkt Yibbi Jansen (SCHC) tijdens het eerdere duel tussen beide ploegen dat in 2-2 eindigde. Foto: Koen Suyk

hockey.nl bij veel duels aanwezig

Nu de eindfase van de competitie is begonnen, trekt ook de equipe van hockey.nl massaal uit om verslag te doen van alle ontwikkelingen vanaf de velden. Natuurlijk besteden we ruim aandacht aan HGC – Kampong en SCHC – Amsterdam, maar er zijn meer boeiende duels waar beslissingen kunnen vallen.

Wat te denken van dé degradatiekraker tussen Hurley en Almere. Een nederlaag voor Almere betekent dat de ploeg alleen puur theoretisch het klassebehoud veilig kan stellen. Dan moet de ploeg van Jolie/Van der Wolf daarna de laatste vier duels winnen en Hurley geen punt meer halen. Wij zijn erbij.

In het Amsterdamse Bos staan een paar honderd meter verder zondag ook twee boeiende duels op het programma. Pinoké neemt het daar bij de dames op tegen hdm. De Haagse formatie kan zich bij een overwinning voor het eerst in haar bestaan plaatsen voor de play-offs. Die wedstrijd begint om 12.45 uur.

De heren van Pinoké feliciteren Alexander Hendrickx na een treffer tegen Amsterdam. Foto: Koen Suyk

Aansluitend spelen de mannen van Pinoké tegen Amsterdam. In de Bos-derby staat er vooral voor de thuisploeg heel veel op het spel. Na drie nederlagen op rij moet het team van Jesse Mahieu winnen om zicht te houden op de play-offs. Het gat met HGC is weliswaar slechts twee punten, maar Den Bosch, dat vorige week knap won van Pinoké, is de Amsterdamse ploeg tot op schootsafstand (twee punten) genaderd. Wij doen via ons liveblog verslag van deze spannende strijd.

Over spannend gesproken: onderin de Hoofdklasse Dames is het in jaren niet zo opwindend geweest. Doordat Laren en Kampong de laatste weken punten zijn gaan pakken, is de degradatienood bij HGC en Bloemendaal in volle hevigheid toegeslagen. We reizen daarom zondagmiddag af naar Bloemendaal, waar de plaatselijke trots het moet opnemen tegen Laren. Het rommelt behoorlijk op ’t Kopje. Een nederlaag vergroot de misère ongetwijfeld.

Livestreams

Via onze liveblogs hoef je niks te missen, maar wil je de wedstrijd van jouw favoriete club live volgen, dan kun je ook naar de livestreams kijken. Van de televisie-wedstrijden zijn geen streams te zien bij hockey.nl, maar van alle andere duels wel.
Dat die mogelijkheid nu bestaat, is toch ook een klein pluspunt door deze coronacrisis.

 

 

 

 


5 Reacties

 1. llinders

  Een oninteressante wedstrijd die uitgezonden wordt bij Ziggo. Terwijl er twee wedstrijden zijn die voor alle ploegen onderin spannend is. Maar ja..... misschien volgende week Kampong - Victoria.

  1. PogChamp

   Er kijkt al geen hond naar hockey, laat staan als je niet de topwedstrijden gaat uitzenden.

 2. RobV

  @leon69. Nou sorry maar ik vind het een prima keuze, SCHC - A’dam. Het lijkt me niet dat een andere wedstrijd logischer was geweest.

  1. aernoud-lippmann

   Onderin nu spannender ! De top komt wel weer op tv bij PO !

 3. myrthe

  Zo irritant dat eyecons ineens niet meer gecast kan worden naar een google chromecast🤷‍♀️


Wat vind jij? Praat mee...