Oranje-Rood haalt Engels international Roper alsnog binnen

Hij zou eigenlijk dit seizoen al komen, maar door het coronavirus ging zijn transfer niet door. Maar komend hockeyjaar komt het alsnog tot een samenwerking tussen Phil Roper en Oranje-Rood.

De 29-jarige Engelse international (148 caps) komt over van Wimbledon en komt voor ‘minstens twee seizoenen’ in Eindhoven hockeyen, zo meldt Oranje-Rood. De Brabanders komen op hun site superlatieven tekort voor de aanvallende middenvelder, die volgens OR over ‘een ongekende snelheid en techniek en een groot scorend vermogen’ beschikt.

‘Met zijn internationale ervaring en gezien zijn leeftijd zal hij voor een mooie balans in het team gaan zorgen’, aldus Harry van Hout namens de tophockeystichting van Oranje-Rood.

Roper (links) in actie tegen zijn nieuwe teamgenoot Joep de Mol. Foto: Koen Suyk

Selectie OR is waarschijnlijk rond

Oranje-Rood, in de huidige jaargang vooralsnog slechts een middenmoter, geeft aan dat de selectie voor komend seizoen ‘naar verwachting rond is’.

Eerder versterkte de ploeg van coach Robert van der Horst zich met oude bekende Jelle Galema, die terugkeert van Den Bosch. OR raakt Teun Beins kwijt, die zijn loopbaan voortzet bij Bloemendaal.


1 Reactie

  1. luchtisblauwgrasisgroen

    Goede middenvelder en corner, aanwinst voor de Hoofdklasse. In theorie zou OR het een stuk beter moeten kunnen met zoveel internationals.


Wat vind jij? Praat mee...