Oranje-Rood maakt seizoen af zonder goalgetter Sam Lane

De mannen van Oranje-Rood kunnen in het restant van dit seizoen niet meer beschikken over aanvaller Sam Lane. De Nieuw-Zeelander, dit seizoen clubtopscorer met vijftien doelpunten, werd deze week in zijn thuisland geopereerd aan zijn rechtervoet en is naar verwachting zes tot acht weken uit de roulatie.

Door de blessure en de medische ingreep mist Lane het restant van de reguliere competitie. Ook de play-offs, die vanaf medio mei op het menu staan, komen te vroeg voor de spits van de lijstaanvoerder in de Tulp Hoofdklasse. Dat betekent dat Lane zijn laatste wedstrijd voor de Eindhovenaren al gespeeld heeft. Zijn contract loopt namelijk deze zomer af en er is geen sprake van een langere samenwerking.

‘Natuurlijk gaan we de inbreng van Sam enorm missen in de komende cruciale weken’, reageert Oranje-Rood-coach Jeroen Baart. ‘Hij is niet alleen een goeie hockeyer, maar ook een fijne vent om in de groep te hebben.’

Operatie in Auckland

Lane liep de voetblessure niet op Nederlandse bodem op. Na de wedstrijd die Oranje-Rood op 9 maart tegen HDM speelde (1-2 zege), keerde de spits vanwege privé-omstandigheden terug naar Nieuw-Zeeland. Daar zou de 110-voudig international zijn conditie op peil houden bij de nationale ploeg, om zich vervolgens na Pasen weer in Eindhoven te melden.

Tijdens een oefenwedstrijd met de Black Sticks kwam Lane zodanig verkeerd terecht op zijn rechtervoet, dat hij zijn middenvoetsbeentje brak. Afgelopen woensdag werd hij met succes geopereerd in het North Shore Surgical Centre in Auckland.

Wat rest voor de topschutter van de Eindhovenaren is een revalidatie in eigen land. Hét doel daarbij is om op tijd fit en speelklaar te zijn voor de Olympische Spelen in Parijs, die op 27 juli van start gaan. Nieuw-Zeeland speelt daar in Groep B, met België, India, Australië, Argentinië en Ierland als tegenstanders.

Sam Lane met een medische update op zijn Instagram-account.


Wat vind jij? Praat mee...