Pinoké slaat aanval van HGC af en klimt naar derde plaats: 1-2

Pinoké heeft zondagmiddag de confrontatie met HGC met 1-2 gewonnen. Daardoor klimmen de Steekneuzen naar de derde plaats. Het gat met nummer vijf Oranje-Rood bedraagt nu drie punten. HGC is gezakt naar plek zes, waardoor de play-offs een lastig verhaal lijken te worden.

Balbezit was er de eerste minuten van de wedstrijd het meest voor HGC. Maar het doelpunt viel halverwege het eerste kwart toch echt aan de andere kant van het veld, toen Pinoké voor het eerst een serieuze aanval opzette. Tegen een pass die werd teruggelegd vanaf de achterlijn zette Sebastien Dockier zijn stick, een goal die de Steekneuzen in het zadel hielp.

Vervolgens brak er een sterke fase aan voor de ploeg van coach Jesse Mahieu. Toen HGC-verdediger Gordon Johnston na een schot van Pinoké de bal bij de tweede paal op zijn voeten kreeg, claimde Pinoké een strafbal, maar de arbitrage gaf een strafcorner. Op de kop van de cirkel meldde specialist Alexander Hendrickx zich, maar zijn kanonskogel spatte uiteen op de klomp van HGC-keeper Sam van der Ven.

Kenta Tanaka baalt van het verlies. Foto: Willem Vernes

Er volgden meerdere kansen voor Pinoké, waarvan de grootste was voor de Duitse spits Niklas Wellen. Vanaf de rechterflank trok hij naar binnen en vervolgens haalde hij uit zijn met zijn backhand. Van der Ven moest zich strekken en zette zijn linkervoet tegen de bal, waarmee hij de 0-2 voorkwam. De twee overige strafcorners die Pinoké voor rust versierde, tegenover de nul van HGC, werden niet verzilverd.

Kort na rust was international Seve van Ass namens HGC dichtbij de 1-1. Alsof de bal was vastgelijmd aan zijn stick dribbelde hij door de verdediging van Pinoké. Via een een-twee kwam hij vrij voor keeper Hidde Brink. Zijn backhandschot vloog echter voorlangs.

Even later explodeerde de dug-out van Pinoké van vreugde, toen Pinoké-aanvaller Dennis Warmerdam de 0-2 maakte. Met een handige beweging draaide hij weg bij zijn directe tegenstander en vervolgens schoot hij hard raak.

Teleurstelling bij Zach Wallace. Foto: Willem Vernes

Omdat Pinoké daarna uit drie strafcorners telkens niet wist te scoren, bleef HGC in leven. Het laatste kwart hing een doelpunt voor de ploeg van Paul van Ass echt in de lucht. Na twee niet verzilverde strafcorners sleepte Van Ass bij poging nummer drie tegen een uitloper, maar in de rebound kwam de bal voor de stick van Alan Forsyth. Verwoestend hard schoot hij raak: 1-2.

De klok gaf toen nog tien minuten aan. Er volgde een spannende slotfase, in het heetst van de strijd. Maar HGC slaagde er niet in de gelijkmaker af te dwingen. Daardoor was de teleurstelling groot bij HGC, dat afgelopen donderdag ook tegen Oranje-Rood al punten verspeelde (3-3).

HGC – Pinoké 1-2 (0-1)
7. Sebastien Dockier 0-1
38. Dennis Warmerdam 0-2
60. Alan Forsyth 1-2