Retourtje Nederland vanuit Spanje voor Belgische sterspelers

De Belgische Hoofdklasse-sterren zijn zondag ‘gewoon’ te bewonderen op de Nederlandse velden bij de herstart van de competitie. De internationals van België zijn momenteel op trainingskamp in Spanje, maar komen dit weekend voor een flitsbezoek naar ons land.

In totaal gaat het om zeven Belgische internationals, die momenteel in Spanje op trainingskamp zijn: Tanguy Cosyns (Amsterdam), Arthur van Doren (Bloemendaal), Alexander Hendrickx, Sebastien Dockier (beiden Pinoké), Thomas Briels en Thibeau Stockbroekx (beiden Oranje-Rood) en Loïc van Doren (Den Bosch).

De Red Lions zijn op het eiland Gran Canaria op trainingsstage. Op 5 en 6 februari speelt de regerend wereldkampioen in de Pro League tegen Spanje.

Alexander Hendrickx en Thomas Briels in dienst van hun nationale ploeg.

Wie in het buitenland is geweest moet tijdens deze coronaperiode tien dagen in quarantaine. Maar internationale topsporters zijn een uitzondering op deze regels. ‘Daaronder verstaan we spelers die actief deel uitmaken van een nationale ploeg die internationaal op het hoogste niveau actief is óf hun onder 21-team, Jong Oranje in ons geval’, aldus Leon Rutten, manager Competitiezaken en Arbitrage bij de KNHB.

‘Zij mogen hun quarantaine onderbreken voor trainingen en wedstrijden, ook als die van hun club zijn. Daarna moeten zij direct weer naar huis en de quarantaine hervatten.’

Sebastien Dockier namens Pinoké. Foto: Koen Suyk

Voor coaches en andere stafleden zijn overigens dezelfde regels van kracht. Rutten adviseert om in dergelijke gevallen vooral goed te communiceren tussen club en de desbetreffende bond over de coronasituatie op beide locaties.

‘Daarnaast is het goed als deze partijen kijken hoe de regels zijn. Waar verschillen die? Welke consequentie heeft dat? Kan de nationale ploeg er bijvoorbeeld voor zorgen dat de speler tussentijds ook geregeld getest wordt? En neem vooral contact op met ons als bond als je twijfelt of er niet uitkomt. Laten we er dan proberen samen uit te komen.’

De Belgische internationals vliegen vlak na hun wedstrijd weer terug naar Spanje, waar de voorbereiding op de twee Pro League-duels wordt hervat.

Tanguy Cosyns tijdens de door België veloren finale van de Pro League in 2019. Foto: Koen Suyk

 


5 Reacties

 1. Nvanas012

  Nice👌🏼

  1. carina

   Over reisbewegingen gesproken

 2. gs-17

  bezopen, om meer dan alleen corona regels

 3. pjklaassen

  Ga je schamen als club dat je dit doet...

  1. Eelco Houwink

   Tja, daar kan je verschillend over denken. Je kan ook redeneren: “die vliegtuigen vliegen toch“ - en “daar zitten ook mensen in die minder belangwekkende dingen doen dan deze toppers” Laat ik deze kwestie dus niet gijzelen met nog weer een complicerende mening; tegen de tijd dat we er uitsluitsel over hebben zijn ze waarschijnlijk alweer retour


Wat vind jij? Praat mee...