Rotterdam grijpt met driepunter laatste strohalm in play-offstrijd

Rotterdam heeft met een 2-1 zege op Oranje-Rood goede zaken gedaan in strijd om een ticket voor de play-offs. Joaquin Menini tekende voor de winnende treffer. De ploeg blijft zo nog altijd in de race voor deelname aan het competitietoetje. 

Rotterdam moet, Oranje-Rood mag. Dat waren zondagmiddag de verhoudingen aan de Hazelaarweg. De ploeg van Robin Rösch staat op een vijfde plek en winnen van koploper Oranje-Rood kan zomaar de laatste strohalm zijn voor een ticket voor de play-offs. Met nog vijf wedstrijden te gaan, tellen alleen drie punten. Ongeacht wat concurrent Pinoké diezelfde middag doet. 

Het was bijna knap dat er na een kwartier spelen nog geen doelpunt was gevallen. Voor de thuisploeg dan wel te verstaan. Binnen dertig tellen haalde Rotterdam al een strafcorner. De inzet van Jeroen Hertzberger ging niet rechtstreeks op goal, maar zocht de stick van de inglijdende Tjep Hoedemakers. Zijn tip ging voorlangs het doel van Pirmin Blaak. Maar dat was zeker niet de enige kans. Guus Jansen vergat een voorzet binnen te tikken en schoot later vanuit de draai op de paal. 

Foto: Willem Vernes

Vervelend moment Van Deijck 

Oranje-Rood werd in het eerste kwart alleen gevaarlijk toen jeugdspeler Noud van Deijck (hij maakte dit kalenderjaar al eerder zijn debuut voor de ploeg) een strafcorner haalde. Hij moest dat wel bekopen met een pijnlijke bal in zijn gezicht. De sleep van Gijs van Merriënboer ging – helaas voor het talent uit de Eindhovense jeugd – mis. 

Het publiek in Rotterdam moest het vooral hebben van de kansjes uit de eerste paar minuten. De wedstrijd was vooral een tactisch schaakstuk, waarin de thuisploeg absoluut geen tegentreffer om de oren wilde krijgen. Matthijs van der Wielen kreeg een kansje en Menno Boeren sloeg rakelings naast met zijn backhand. Oranje-Rood kreeg een tweede strafcorner, maar de gepoogde variant – achter door via Arthur De Sloover richting de aangever – ging de mist in.

Foto: Willem Vernes

 Hoedemakers met de 1-0 

Pas diep in het derde kwart (secondes voor de toeter) was daar toch eindelijk de openingstreffer. Hoedemakers nam op de linkerflank de bal heerlijk aan en draaide zo weg van verdediger Van Merriënboer. Hoedemakers gooide de bal voor de goal van Oranje-Rood en de hoop dat iets of iemand de bal de goal in zou werken. Dat lukte via een Eindhovense stick: 1-0. Thijs van Dam kreeg daarna alleen op Blaak nog een giga-kans, maar hij koos voor een turn, waar de goalie van Oranje een antwoord op had. 

Een zure misser, zeker omdat niet veel later Oranje-Rood voor de gelijkmaker tekende. De eerder geprobeerde Eindhovense cornervariant, slaagde nu wel. Joep de Mol werkte de push van De Sloover de touwen in: 1-1. 

Maar Rotterdam bleef aanzetten. Blaak redde nog op inzetten van Van Dam en Jansen, maar had geen antwoord op de snoeiharde forehand van Joaquin Menini. Vanuit de stuit timmerde hij vanaf de kop van de cirkel snoeihard de 2-1 binnen. Feest bij Rotterdam, dat het vervolgens meteen weer spannend maakte toen de ploeg weer een corner weggaf. Toen Blaak inmiddels al ingeruild was door een extra veldspeler, plukte lijnstop Jochem Bakker de flats van De Sloover uit het doel en een tweede poging van de Belg ging naast. 

Rotterdam blijft ondanks de belangrijke overwinning steken op een vijfde plek in de Tulp Hoofdklasse, maar houdt wel aansluiting. Zeker omdat concurrent Pinoké dat ook de volle buit pakte tegen Klein Zwitserland. Het gat met Kampong is één punt, maar de Utrechters spelen nog een inhaalduel tegen Oranje-Rood. Het blijft met nog vier competitierondes, ongelooflijk spannend. 

Foto: Willem Vernes


1 Reactie

  1. davidaltes

    De enige klassieker is volgens mij Amsterdam-HGC v.v.


Wat vind jij? Praat mee...