Round-up Tulp HK: Inhaalrace Pinoké komt te laat, ruime zege Rotterdam

De eerste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren is voor Pinoké in een deceptie geëindigd. De Steekneuzen verloren in eigen huis met 2-3 van Den Bosch. Na een 0-3 voorsprong van de Bossche formatie kwam Pinoké nog wel terug, maar de gelijkmaker werd niet gemaakt. Rotterdam boog in Eindhoven een achterstand om in een ruime 4-1 overwinning. Ook Amsterdam, Bloemendaal, Kampong, en HGC boekten een zege. Er vielen op de eerste dag liefst 31 doelpunten te noteren.

Pinoké kende een valste start van de Tulp Hoofdklasse Heren. De Steekneuzen, die zich dit seizoen willen mengen in de strijd om de playoff-plekken, werden door concurrent Den Bosch met 2-3 verslagen. De inhaalrace na een 3-0 achterstand bleek niet voldoende om een nederlaag te voorkomen. Noud Schoenaker was met twee doelpunten de man van de wedstrijd voor Den Bosch.

Lees het complete wedstrijdverslag

Oranje-Rood begon prima aan het duel met Rotterdam. Na drie minuten pushte Teun Beins de 1-0 binnen voor de Eindhovense ploeg. Het was niet voldoende voor de winst. Na rust boog Rotterdam de score om. Twee treffers van Thijs van Dam en Jeroen Hertzberger zorgden voor de Rotterdamse driepunter.

Amsterdam is het seizoen prima gestart. Buurman Hurley werd met ruime cijfers verslagen. Het leek nog even spannend te worden toen Philip Thiadens de achterstand van Hurley terugbracht naar 2-1, maar Billy Bakker besliste de wedstrijd. Met twee treffers zorgde de aanvoerder van Amsterdam ervoor dat de drie punten in het Wagener Stadion bleven. Routinier Teun Rohof zette uiteindelijk de eindstand op het bord.

Ook Bloemendaal begon het seizoen met een ruime zege. Almere, afgelopen seizoen hekkensluiter in het afgebroken seizoen, werd met een 5-2 nederlaag naar huis gestuurd. Vijf verschillende spelers scoorden voor de topfavoriet voor de landstitel: Floris Wortelboer, Roel Bovendeert, Tim Swaen, Arthur van Doren en Martijn van Grimbergen.

HGC, dat zich dit seizoen willen mengen in de titelstrijd, boekte een 3-0 zege op Tilburg. De Japanner Kenta Tanaka was met twee treffers de grote man aan de kant van de Wassenaarse ploeg. Het andere doelpunt werd gemaakt door de Argentijnse nieuwkomer Agustin Bugallo.

Met twee rake strafcorners zette Jip Janssen Kampong op het spoor van de overwinning. Nadat Martijn Havenga vlak na rust ook nog een strafbal benutte, kwam de zege voor de Utrechtse ploeg niet meer in gevaar. Terrance Pieters en Silas Lageman maakten het kwintet doelpunten compleet.