Round-up Tulp HK (H): Kampong verslaat A’dam, OR-DB onbeslist

In de Tulp Hoofdklasse Heren heeft Kampong geen misstap begaan. De koploper won zaterdagavond met 2-1 van Amsterdam. Eerder op de dag bleef het duel tussen Oranje-Rood en Den Bosch onbeslist. In Eindhoven eindigde de Brabantse derby in 2-2.

Oranje-Rood – Den Bosch 2-2

In de strijd om een plek in de play-offs schoten beide ploegen eigenlijk niet veel op met de puntendeling. Oranje-Rood bleef voor de vierde keer in de laatste acht competitieduels op een gelijkspel steken. Vorige week stond dezelfde eindstand ook al op het bord na de wedstrijd tegen het laaggeklasseerde Schaerweijde. De Eindhovense ploeg maakte een snelle achterstand via Koen Bijen ongedaan door treffers van Sam Lane en Thibeau Stockbroekx, maar lukte het niet om de zege over de streep te trekken. De teruggekeerde Jeremy Hayward behoedde Den Bosch met een rake strafcorner voor een vijfde nederlaag in acht duels op vreemde bodem.

Kampong – Amsterdam 2-1

Met de dertiende overwinning in veertien competitieduels blijft Kampong fier koploper in de Tulp Hoofdklasse Heren. De ploeg van coach Tim Oudenaller kende een bliksemstart. Er was nauwelijks afgeslagen of de bal lag al na 12 seconden in het doel van Amsterdam. Silas Lageman tekende voor de ultrasnelle openingstreffer. De stand werd vervolgens voor rust verdubbeld door Jip Janssen. Het was voor de strafcornerspecialist zijn 23ste treffer van het seizoen, een persoonlijk record. Vorig seizoen maakte Janssen 22 doelpunten, zijn hoogste productie tot dan toe in één jaargang. Bovendien staat hij nu op 150 officiële doelpunten in zijn loopbaan. Hij maakte sinds seizoen 2015-16 108 goals voor Kampong in alle competities en voegde er 42 namens Oranje aan toe. Boris Burkhardt scoorde tegen, maar kon niet voorkomen dat Amsterdam zijn zesde nederlaag van het seizoen incasseerde. De ploeg is terug te vinden op een achtste plaats in de Tulp Hoofdklasse Heren.

Jip Janssen legt aan voor zijn 23ste competitietreffer voor Kampong. Foto: Koen Suyk

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de veertiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...