Round-up Tulp HK (H): Kampong verslaat R’dam, dubbele cijfers A’dam

In de Tulp Hoofdklasse Heren heeft koploper Kampong op de valreep een 3-2 zege geboekt op Rotterdam. Amsterdam had het een stuk makkelijker. In het Wagener Stadion werd zaterdag hekkensluiter Voordaan met 10-0 verslagen.

Rotterdam – Kampong 2-3

De tweede nederlaag op rij leek nabij voor Kampong, maar in het slot van de wedstrijd sleepte de koploper alsnog de overwinning uit het vuur. Met een assist op de 2-2 en het winnende doelpunt speelde Terrance Pieters een grote rol in de zestiende zege van het seizoen voor de Utrechtse ploeg. Een belangrijke zege ook voor Kampong dat met Bloemendaal strijdt om de eerste plaats in de Tulp Hoofdklasse Heren. Voor Rotterdam maakte Jeroen Hertzberger zijn 32ste doelpunt van het seizoen. Daarmee komt het clubrecord van Roderick Weusthof in zicht, die in het seizoen 2011-2012 goed was voor 34 competitiedoelpunten. De Rotterdammers blijven derde op de ranglijst maar concurrenten Pinoké en Oranje-Rood kunnen zondag profiteren van de nederlaag en de achterstand van vier punten verkleinen.

Teleurstelling bij Rotterdam na de nederlaag op de valreep tegen Kampong. Foto: Koen Suyk

Amsterdam – Voordaan 10-0

Voordaan kan zich opmaken voor een terugkeer naar de Promotieklasse. Bij winst van concurrent Schaerweijde valt zondag definitief het doek voor de ploeg uit Groenekan. In het Wagener Stadion kon de ploeg van coach Peter Jonker het niet bolwerken tegen Amsterdam. De Amsterdammers waren een maat te groot. Het werd liefst 10-0. Met vier doelpunten was Mirco Pruyser de gevierde man aan Amsterdamse kant. Het was de eerste keer in de hoofdklasse dat de spits vier keer scoorde in een wedstrijd. Met het kwartet doelpunten tilde hij het aantal competitiedoelpunten in dienst van Amsterdam naar 214. Daarmee is topscorer aller tijden van de oudste club van het land. Hij passeerde Taco van den Honert die tot 212 goals kwam voor Amsterdam. Het was overigens de zesde keer dat Amsterdam in de Hoofdklasse met dubbele cijfers won. Voordaan leed voor de vierde keer dit seizoen een nederlaag met minimaal tien tegendoelpunten. Inmiddels incasseerde de ploeg 117 goals, twee minder dan het record dat sinds het seizoen 2006-2007 in handen is van Eindhoven.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de negentiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...