Round-up Tulp HK (H): KZ wint Haagse derby van HGC, zege B’daal

Klein Zwitserland heeft zaterdagavond de Haagse derby gewonnen. Op de Roggewoning werd HGC met 2-0 verslagen dankzij twee doelpunten van Aki Käppeler. Landskampioen Bloemendaal kende weinig problemen met promovendus Schaerweijde: 3-0.

Bloemendaal – Schaerweijde 3-0

Op een regenachtig Kopje bleef Bloemendaal voor de achtste keer op rij ongeslagen (W7 G1). Promovendus Schaerweijde werd met 3-0 verslagen. Het verschil werd al in het eerste kwart gemaakt. Via Casper van der Veen en Roel Bovendeert stond de landskampioen na het eerste kwartier op 2-0. Thierry Brinkman bepaalde snel in het tweede kwart de eindstand. Het was voor de aanvaller zijn 99ste treffer in de Hoofdklasse: 16 in dienst van Kampong en 83 voor de Mussen. Schaerweijde is door de nederlaag in zijn laatste acht duels in de Tulp Hoofdklasse zonder winst (G1 V7).

7. Casper van der Veen 1-0
15. Roel Bovendeert 2-0
17. Thierry Brinkman 3-0

HGC – Klein Zwitserland 0-2

De jubileumeditie van de Haagse derby – beide ploegen stonden voor de 75ste keer tegenover elkaar in de Hoofdklasse – moest het stellen zonder een flink aantal aansprekende namen. Zo ontbraken bij HGC Seve van Ass (liesblessure) en Maico Casella (Pro League) en kon Klein Zwitserland niet beschikken over een handvol spelers (Nicolas Keenan, Marco Miltkau, Tom Craig, Tim Brand en Kevin Mercurio). De hoofdrol werd opgeëist door Aki Käppeler, die beide doelpunten maakte. Ook KZ-keeper Koene Schaper speelde een belangrijke rol door bij een 0-1 stand de strafbal van Alan Forsyth te keren. De zege betekende het einde van de ongeslagen reeks van HGC van twaalf competitieduels tegen de Haagse buren.

19. Aki Käppeler 0-1 (sc)
54. Aki Käppeler 0-2 (sb)

Lees hieronder de hoogtepunten van het eerste deel van de tiende speeldag in de Hoofdklasse Dames en het eerste deel van de elfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


1 Reactie

  1. MennoLievers

    De Hoofdrol bij HGC-KZ was mijns inziens weggelegd voor Camil Papa, die de eerste, cruciale strafcorner veroorzaakte, evenals de strafbal, en daarnaast 'single-handely' strafcorners veroorzaakte en voortdurend gevaarlijk was in de cirkel. Alle credits aan Aki Käppeler voor het verzilveren van die kansen, maar een verwijzing in de samenvatting naar Camil zou wel gepast zijn geweest.


Wat vind jij? Praat mee...