Round-up Tulp HK (H): Pinoké verslaat HDM, HGC te sterk voor Voordaan

In de Tulp Hoofdklasse Heren hebben Pinoké en HGC de volle buit gepakt. Pinoké versloeg zaterdag op eigen veld HDM met 3-0 en HGC boekte op bezoek bij hekkensluiter Voordaan een 5-0 overwinning.

Pinoké – HDM 3-0

Net als de dames van SCHC spoelde Pinoké de teleurstelling van de EHL weg met een overwinning. Het was pas de tweede zege van de Steekneuzen in dit kalenderjaar. In de voorgaande vijf competitieduels werd slechts één keer gewonnen. Zaterdag werd HDM in het Amsterdamse Bos pas na rust opzijgezet. Strafcornerkanon Alexander Hendrickx komt dichterbij een persoonlijke mijlpaal. Met zijn zestiende treffer van het seizoen staat de teller inmiddels op 93 doelpunten voor Pinoké. HDM is door het verlies al zeven wedstrijden zonder winst (G1 V6) en in uitduels wacht de Haagse ploeg al twaalf duels op een zege (G3 V9).

Voordaan – HGC 0-5

In de onderste regionen van de Tulp Hoofdklasse Heren deed HGC goede zaken. Met de 5-0 zege op hekkensluiter Voordaan liep de ploeg uit Wassenaar drie punten uit op HDM, dat op een tiende plaats staat. Het verschil is nu vier punten. Seve van Ass en Karst Timmer scoorden elk tweemaal voor HGC. Alan Forsyth maakte de overige treffer. Het was voor HGC de eerste zege na drie duels waarin niet werd gewonnen. Voordaan is nu al 21 wedstrijden zonder zege en staat de teller inmiddels op 107 tegendoelpunten. Het record is in handen van Eindhoven dat in het seizoen 2006-2007 119 doelpunten om de oren kreeg in 22 duels.

 

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de achttiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...