Round-up Tulp HK (H): remise OR-KZ, winst Rotterdam op Voordaan

In de race om een ticket voor de play-offs in de Tulp Hoofdklasse Heren maakte Rotterdam zaterdag geen fout, maar liet Oranje-Rood twee dure punten liggen. De Rotterdammers waren op bezoek in Groenekan met 4-1 te sterk voor hekkensluiter Voordaan. Oranje-Rood kwam in eigen huis niet verder dan een spectaculaire 4-4 tegen Klein Zwitserland.

Voordaan – Rotterdam 1-4

Het werd dit keer geen doelpuntenfestijn zoals in de heenwedstrijd toen Rotterdam met 10-1 de grootste hoofdklassezege ooit in clubhistorie behaalde. Dit keer scoorden de Rotterdammers vier keer. Twee treffers kwamen op naam van Jeroen Hertzberger, die zijn seizoentotaal naar 24 doelpunten tilde. Voordaan, dat in de Tulp Hoofdklasse Heren nog nooit won van Rotterdam, is al twintig wedstrijden op rij zonder zege (G2 V18). Bovendien nadert de ploeg de honderd tegentreffers. De teller staat na zestien competitieduels op 98.

Oranje-Rood – Klein Zwitserland 4-4

Oranje-Rood deed zichzelf in de race om de play-offs geen plezier met de puntendeling met Klein Zwitserland, dat voor de vierde keer in de laatste vijf wedstrijden gelijkspeelde. Oranje-Rood zag concurrent Rotterdam twee punten uitlopen en zal zondag met spanning uitkijken naar de verrichtingen van de andere concurrent Pinoké. De Steekneuzen kunnen bij een overwinning op HGC de vierde plaats op de ranglijst van Oranje-Rood overnemen. Voor Klein Zwitserland was de opdracht vooraf duidelijk: winnen om het verschil met Oranje-Rood op de ranglijst te verkleinen. De drie punten leken ook binnen handbereik na de treffer vijf minuten voor tijd van Tom Craig. Twee minuten later rondde Thibeau Stockbroekx een strafcornervariant af waardoor de ploegen met een gelijkspel genoegen moesten nemen

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de zestiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren