Round-up Tulp HK (H): Rotterdam vierde na nederlaag Pinoké

De heren van Rotterdam zijn de nieuwe nummer vier in de Tulp Hoofdklasse Heren. De ploeg won zondag op de twintigste speeldag met 1-0 van Klein Zwitserland en profiteerde van de 3-2 nederlaag van landskampioen Pinoké tegen Bloemendaal. Oranje-Rood pakte op de valreep een ticket voor de play-offs dankzij een 1-0 zege op Schaerweijde.

Twee speeldagen voor het einde van het seizoen hangt deelname aan de play-offs aan een zijden draad voor landskampioen Pinoké. De ploeg van coach Jesse Mahieu ging op bezoek bij Bloemendaal met 3-2 onderuit. Hierdoor werd Pinoké op de ranglijst gepasseerd door Rotterdam, de nieuwe nummer vier. Beide ploegen hebben hetzelfde aantal punten, maar Rotterdam heeft één competitiewedstrijd meer gewonnen. Het was voor Pinoké de derde nederlaag in vijf wedstrijden. Bloemendaal lijkt de vorm voor de play-offs te pakken te hebben. Het boekte alweer de elfde zege op rij.

Teleurstelling op de bank van Pinoké na afloop van het verloren duel tegen Bloemendaal (3-2). Foto: Koen Suyk

Lees het verslag van het duel tussen Bloemendaal en Pinoké

Met de vijfde overwinning op rij is de door Rotterdam ingezette eindspurt vooralsnog een succes. De negende seizoenstreffer van Tjep Hoedemakers bezorgde de Rotterdamse ploeg niet alleen een nipte 1-0 zege op Klein Zwitserland, maar ook de vierde plek op de ranglijst. De Rotterdammers hebben één duel meer gewonnen dan tielverdediger en Europees kampioen Pinoké, dat hierdoor uit de top vier is gevallen. Klein Zwitserland leed in vier van de laatste vijf competitiewedstrijden een nederlaag.

Joaquin Menini van Rotterdam slalomt door de defensie van Klein Zwitserland. Foto: Bart Scheulderman

Oranje-Rood verzekerde zich op de valreep na Bloemendaal als tweede ploeg van een ticket voor de play-offs. Het is voor de Eindhovense fusieclub de tweede deelname na het seizoen 2017-2018. Thibeau Stockbroekx maakte vlak voor tijd de winnende treffer in het duel tegen Schaerweijde. De Zeister formatie, de nummer elf op de ranglijst, wacht al negen duels op een overwinning in de Tulp Hoofdklasse Heren.

De heren van Amsterdam sleepten een belangrijk punt uit het vuur tegen Den Bosch. Het werd aan de Oosterplas 3-3 nadat de Amsterdammers bij de start van het vierde kwart nog tegen een 3-1 achterstand keken. De gelijkmaker kwam uit een strafcorner van de stick van Boris Burkhardt, zijn negentiende van het seizoen. Dat komt neer op bijna zestig procent van de gehele productie van Amsterdam.

Een doelpunt van Seve van Ass voorkwam een nederlaag voor HGC, dat door de puntendeling met HDM nog wel tiende staat op de ranglijst maar de concurrenten HDM en Amsterdam in het vizier houdt. Het verschil met nog twee duels te gaan is slechts drie punten. HGC heeft in 2024 nog niet gewonnen en wacht al negen duels op een zege. HDM, dat slechts een van de laatste negen competitieduels won, was bij een zege zo goed als zeker geweest van handhaving.

Boris Stomps in actie voor HGC tegen HDM. Foto: Rob Römer

Kampong had weinig moeite met hekkensluiter Laren. Mede dankzij drie doelpunten van hoofdklassetopscorer Jip Janssen stond er na vier kwarten op de Klapperboom een eindstand van 6-1 op het bord. De hoeveelheid doelpunten in de wedstrijd was wellicht geen verrassing. De tien voorgaande onderlinge duels waren al goed voor 68 doelpunten, een gemiddelde van bijna zeven goals per duel. Door de zege is Kampong al zeven competitiewedstrijden ongeslagen. Laren wacht al acht duels op een overwinning. De eretreffer van Laren werd gemaakt door Kenny Bain. De Schot is dit seizoen betrokken bij negen van de in totaal vijftien doelpunten van zijn ploeg. Bain scoorde zes goals en bereidde er drie voor.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van de twintigste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...