Round-up Tulp HK (H): ruime zege A’dam, Pinoké wint weer niet

Net als de dames hebben ook de heren van Pinoké duur puntenverlies geleden. De vice-kampioen speelde zaterdag in Den Haag met 2-2 gelijk tegen Klein Zwitserland en wacht al drie competitieduels op een overwinning. Amsterdam had in het eigen Wagener Stadion weinig moeite met HDM. Het werd 7-1.

Amsterdam – HDM 7-1

Met de tweede overwinning in de laatste zes duels neemt Amsterdam afstand van de onderste plekken in de Tulp Hoofdklasse Heren. Promovendus HDM werd met ruime cijfers in het Wagener Stadion aan de kant geschoven. De Haagse ploeg kwam nog wel op 1-1, maar mede door drie doelpunten van Boris Burkhardt trok Amsterdam de zege naar zich toe. Al zijn treffers vielen uit een strafcorner. Burkhardt is sinds het vertrek van Rupinder Pal Singh de eerste keus op de kop van de cirkel. Door de nederlaag blijft HDM ook in de zevende uitwedstrijd dit seizoen zonder winst. De ploeg boekte slechts één zege in zijn 41 meest recente uitduels in de Tulp Hoofdklasse Heren.

Boris Burkhardt scoorde drie keer voor Amsterdam tegen HDM in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Bart Scheulderman

Klein Zwitserland – Pinoké

Het is Pinoké in het nieuwe jaar nog niet gelukt een competitiewedstrijd in winst om te zetten. Met het 2-2 gelijkspel tegen Klein Zwitserland is de vice-kampioen al drie duels zonder een driepunter. Ook de van een blessure teruggekeerde Alexander Hendrickx kon het tij bij Pinoké niet keren. De Belg scoorde wel, maar het was niet genoeg. Ondanks het puntenverlies staat Pinoké nog op een vierde plaats, maar de Steekneuzen kunnen zondag op de ranglijst worden gepasseerd door Oranje-Rood indien de Eindhovenaren winnen van Rotterdam.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de vijftiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


1 Reactie

  1. Sander Duin

    Misschien toch maar weer eens gaan nadenken over verschil in beloning mbt echte (veld ) doelpunten of de harde (soms gevaarlijke) sc doelpunten.


Wat vind jij? Praat mee...