Round-up Tulp HK (H): weer nederlaag HGC, Hertzberger passeert Taekema

HGC kent een moeizame start van het seizoen in de Tulp Hoofdklasse Heren. De ploeg leed zaterdag op eigen veld alweer de derde nederlaag in vijf competitiewedstrijden. De bezoekers van Pinoké waren met 4-3 te sterk. In Rotterdam deed Jeroen Hertzberger opnieuw van zich spreken. Met vijf doelpunten had hij een groot aandeel in de 10-1 zege van de Rotterdammers op Voordaan. Bovendien schoof Hertzberger op naar een tweede plaats op de topscorerslijst aller tijden van de Hoofdklasse.

HGC – Pinoké 3-4

HGC blijft in de onderste regionen van de Tulp Hoofdklasse Heren bivakkeren. Op de eigen Roggewoning werd met 4-3 verloren van Pinoké. Bovendien ‘verloor’ de ploeg ook nog Seve van Ass tijdens de wedstrijd met een blessure. Na vijf duels heeft de Wassenaarse formatie slechts twee punten verzameld. Met elf uit vijf doet Pinoké het stukken beter. Met twee doelpunten had strafcornerspecialist Alexander Hendrickx een belangrijk aandeel in de zege van de Steekneuzen, die door de zege een goede generale kenden voor hun Europese avontuur komende week in Hamburg. Of Texas Bukkens dan ook in actie komt, is nog maar de vraag. De speler verliet liggend op een brancard het veld.

4. Alexander Hendrickx 0-1 (sc)
7. Seve van Ass 1-1 (sc)
12. Maico Casella 2-1 (sc)
16. Alexander Hendrickx 2-2 (sc)
20. Morris de Vilder 2-3
55. Pieter Sutorius 2-4
58. Zach Wallace 3-4

Rotterdam – Voordaan 10-1

Met zijn vijf doelpunten tegen Voordaan is Rotterdam-aanvaller Jeroen Hertzberger Taeke Taekema gepasseerd op de topscorerslijst aller tijden. Hertzberger staat nu op een tweede plaats met 311 goals in de Hoofdklasse, twee meer dan Taekema. Alleen topschutter Roderick Weusthof maakte nog meer doelpunten in de Hoofdklasse: 346.

Met de 10-1 tegen Voordaan kende Rotterdam andermaal geen genade met een promovendus. Op de openingsdag werd HDM met 8-1 verslagen. De zeer ruime zege op Voordaan betekende voor de ploeg van coach Robin Rösch de tweede overwinning van het seizoen. Voordaan bleef ook na vijf duels zonder punten en is hekkensluiter in de Tulp Hoofdklasse Heren.

4. Jeroen Hertzberger 1-0 (sc)
8. Jeroen Hertzberger 2-0 (sc)
10. Pepijn van der Heijden 3-0 (sc)
23. Jeroen Hertzberger 4-0
29. Jeroen Hertzberger 5-0
35. Erik Hemesath 5-1
38. Guus Jansen 6-1
42. Steijn van Heijningen 7-1
43. Tjep Hoedemakers 8-1
55. Steijn van Heijningen 9-1
60. Jeroen Hertzberger 10-1

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de vierde speeldag in de Hoofdklasse Dames en het eerst deel van de vijfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...