Round-up Tulp HK (H): Winst Bloemendaal, dubbele cijfers Kampong

Op de derde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren heeft Bloemendaal in eigen huis met 3-0 gewonnen van Den Bosch. Kampong kende zondag geen genade met Almere en won met dubbele cijfers. Het werd in Utrecht 11-0. Hurley boekte de eerste overwinning van het seizoen door Klein Zwitserland met 2-0 te verslaan en in de Brabantse derby was Oranje-Rood met 6-3 te sterk voor Tilburg.

De beslissing op ’t Kopje viel pas na rust. Na twee weinig enerverende kwarten opende Roel Bovendeert de score voor Bloemendaal. Met zijn twee treffers had hij een groot aandeel in de derde zege van zijn ploeg. Het andere doelpunt kwam op naam van Tim Swaen, die bovendien de 3-0 van Bovendeert voorbereidde. Den Bosch incasseerde alweer de tweede nederlaag van de nog jonge competitie. Na een zege op Pinoké werd verloren van HGC en dus Bloemendaal.

Lees het volledige wedstrijdverslag

Kampong kende geen genade voor het nog puntloze Almere. Het werd 11-0 mede dankzij vier treffers van Bjorn Kellerman en drie doelpunten van Jip Janssen. Het is de grootste overwinning van Kampong ooit in de Hoofdklasse. Eerlijk is eerlijk, Almere treft het niet bij de start van het seizoen. De ploeg nam het eerder al op tegen Bloemendaal en Oranje-Rood en vrijdag komt Amsterdam op bezoek.

In de onderste regionen van de Tulp Hoofdklasse Heren boekte Hurley een belangrijke overwinning. De ploeg uit het Amsterdamse Bos reisde met nul punten af naar de lastige uitwedstrijd met Klein Zwitserland. Goals van Roderic Schwirtz en Noam Sheridan bezorgden Hurley de eerste zege van het seizoen. Klein Zwitserland verzamelde na drie competitieduels slechts een punt.

Lees het volledige wedstrijdverslag

Pinoké lijkt zich te hebben hersteld van de nederlaag tegen Den Bosch op de eerste speeldag. Na deze verliespartij volgden twee zeges, waaronder een overwinning zondag in Wassenaar op HGC. Alexander Hendrickx besliste het duel vlak na rust met zijn handelsmerk, de strafcorner. De nederlaag betekende voor HGC de eerste nulscore van het seizoen.

De Brabantse derby was een doelpuntenfestival, waarbij Teun Beins met drie rake strafcorners de helft van de productie van Oranje-Rood op zich nam. Na de valse start van de competitie tegen Rotterdam werkte de ploeg tegen Almere en Tilburg aan het zelfvertrouwen. Met tien doelpunten in deze twee duels kan coach Robert van der Horst tevreden zijn, minder blij zal hij zijn met de vijf tegentreffers, die zijn ploeg incasseerde. Tilburg bleef voor de derde maal op rij zonder punten. Net als Almere hebben de Tilburgers een zwaar programma met HGC, Bloemendaal, Oranje-Rood en komende vrijdag Kampong.

Amsterdam – Rotterdam Uitgesteld

—-

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de derde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren.


9 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Mooie overwinning van Bloemendaal, heel sterk gespeeld in 2e helft en bijna geen kansen weg gegeven. Bovendeert weer 2x gescoord, maar kennelijk moet hij er 80 maken van Caldas om weer geselecteerd te worden. Galema zit er vanwege zijn uitstekende vorm in 2018 daarentegen gewoon bij.

  1. stekel

   Het is bijna gewoon gênant ah worden dat Bovendeert nog steeds niet..

  2. paul-opgenhaffen

   Heb jij iets met Bloemendaal?

  3. luchtisblauwgrasisgroen

   Ook als ik geen Bloemendaal fan was, zou ik dezelfde constatering maken. Caldas heeft in het verleden ook Kellerman om niet te verklaren redenen buiten de selectie gehouden.

 2. tiemezegelink

  Den Bosch wint van Pinoké (2-3), verliest van HGC (1-2), terwijl Pinoké weer wint van HGC (1-2). Als corona geen roet in het eten gooit gaat dit misschien wel de spannendste Hoofdklasse heren worden die we in jaren hebben gezien.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Eens. Den Bosch heeft met vertrek Menini en Dockier aanvallend echter veel ingeleverd. Ik verwacht dat de strijd voor plek 3 & 4 tussen Rotterdam, HGC en Pinoke zal gaan.

 3. tom1212

  Alweer een sterk optreden van Joep 'De Mug 🦟) de Natris met twee goals.

  1. fanvandemug

   Wat kan die jongen toch goed hockeyen😍

 4. elmosquito

  Wat kan die Mug toch (doeltjes) prikken, wat een vervelende Mug zeg😍🦟


Wat vind jij? Praat mee...