Round-up Tulp HK (H): winst Pinoké, geslaagde inhaalrace R’dam

In de strijd om tickets voor de play-offs hebben de heren van Pinoké en Rotterdam gedaan wat ze moesten doen: winnen. Pinoké was met ruime cijfers te sterk voor Schaerweijde: 4-0. Rotterdam moest de handen flink uit de mouwen steken om HDM over de knie te leggen: 4-2.

Afgelopen november eindigde de onderlinge ontmoeting in een 1-1 gelijkspel. Dit keer liet Pinoké de punten niet liggen. De 4-0 eindstand stond al bij de rust op het bord. Marlon Landbrug was verantwoordelijk voor de helft van de productie van Pinoké. Ook Alexander Hendrickx scoorde. Daarmee heeft de Belg zes van de laatste negen doelpunten voor Pinoké gemaakt. Door de tweede zege op rij blijft de lands- en Europees kampioen op koers voor de play-offs. Schaerweijde wacht al acht competitiewedstrijden op een zege in de Tulp Hoofdklasse Heren.

Rotterdam moest flink aan de bak om de hoop op deelname aan de play-offs levend te houden. Tegenstander HDM kende een zogenoemde bliksemstart. Na vier minuten leidde de Haagse formatie met 2-0. Twee treffers van Pepijn van der Heijden trokken de stand gelijk, waarna Tjep Hoedemakers en Jeroen Hertzberger Rotterdam alsnog de volle buit bezorgden. Het was voor de Rotterdammers de vijfde zege in de laatste zes competitieduels. HDM won slechts een van de laatste acht wedstrijden in de Tulp Hoofdklasse Heren.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de negentiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren