Round-up Tulp HK: Kampong wint topper, Pinoké verslaat A’dam

Op de zevende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren heeft Kampong de topper tegen HGC met 5-4 gewonnen. Koploper Bloemendaal boekte de zevende overwinning op rij en Pinoké was te sterk in de Bosderby tegen Amsterdam (1-3). Hurley sloeg een gat met Tilburg en Almere, nadat de laatstgenoemde ploeg met 4-2 werd verslagen. Tilburg ging op bezoek bij Rotterdam met 3-0 onderuit.

De topper leek een makkelijke prooi voor Kampong te worden. Mede dankzij twee treffers van Jip Janssen leidde de Utrechtse ploeg bij rust met 3-0. Na de pauze maakte Terrance Pieters er 4-0 van. Daarna knokte HGC zich knap terug naar 4-3, waarna Derck de Vilder het duel definitief in het slot gooide. Een doelpunt in de slotminuut van HGC uit een strafcorner had alleen statistische waarde. Jip Janssen zette met zijn goals een mooie reeks voort: hij heeft in zijn laatste tien Hoofdklasseduels telkens gescoord, twintig doelpunten in totaal.

Lees het volledige wedstrijdverslag

Voor het eerst sinds 23 maart 2014 won Pinoké weer eens in het Wagener Stadion van Amsterdam. Dennis Warmerdam zette de Steekneuzen al snel op voorsprong en die stand bleef zeer lang op het scorebord staan. Pas in het slot van het duel liep Pinoké uit naar 0-3. Tanguy Cosyns deed in de slotseconden nog iets terug voor de Amsterdammers, die de tweede nederlaag op rij leden en in de laatste zes duels slechts één keer wisten te winnen.

Met de tweede zege van het seizoen sloeg Hurley een flink gat met de concurrentie in de strijd om degradatie. De Bosuilen trokken het duel na rust naar zich toe en trakteerde Almere op de zevende nederlaag van het seizoen. De Almeerse formatie is hierdoor puntloos hekkensluiter. En omdat Tilburg geen punten pakte in Rotterdam koestert Hurley een voorsprong van vijf en zes punten op respectievelijk Tilburg en Almere.

Met acht punten uit zeven wedstrijden doet Den Bosch het een stuk minder dan afgelopen seizoen. Vorig jaar nam de ploeg de drie punten mee uit Den Haag, maar dit keer moesten de Bosschenaren genoegen nemen met een puntendeling. Austin Smith zette Den Bosch na rust nog wel op voorsprong. Tim Drummond maakte tien minuten voor tijd, eveneens uit een strafcorner, de gelijkmaker. Klein Zwitserland is bezig met een goede serie. De Steenbokken zijn ongeslagen in de laatste vier wedstrijden.

Bloemendaal blijft ook na zeven speeldagen zonder puntenverlies. De Mussen zijn in hun laatste 24 duels in de Hoofdklasse zonder nederlaag. Oranje-Rood is terug te vinden op de negende plaats van de ranglijst. De ploeg van Robert van der Horst presteert uiterst grillig in thuiswedstrijden. In hun laatste dertien duels op eigen terrein slaagden de Eindhovenaren er niet in twee keer achter elkaar te winnen. Met al de vierde nederlaag in dit prille seizoen staat Oranje-Rood slechts op een negende plaats.

Net als Bloemendaal en Kampong blijft Rotterdam na zeven speeldagen zonder nederlaag. Tilburg werd dankzij treffers van Thijs van Dam (2) en Joaquin Menini met 3-0 verslagen. Dat was eigenlijk geen verrassing, want in de voorgaande zeven thuisduels tegen Tilburg stapten de Rotterdammers zes keer als winnaar van het veld. Door de nederlaag blijft Tilburg op de elfde plaats staan met slechts een punt.