Round-up Tulp HK: Topper onbeslist, spektakel in Tilburg, KZ pakt punt

Voor de schaarse toeschouwers langs de lijn viel er op de tweede speeldag in de Tulp Hoofdklasse veel te smullen. De vijf wedstrijden leverden liefst 29 doelpunten op. Het duel tussen Den Bosch en HGC ging niet door vanwege coronabesmetting bij de Wassenaarse club. De topper tussen Rotterdam en Kampong bleef onbeslist (2-2). In Tilburg voerden de thuisploeg en Bloemendaal een waar spektakelstuk op: 4-5. En verslikte Amsterdam zich in de slotfase tegen Klein Zwitserland: 1-1.

De topper van de tweede speeldag eindigde onbeslist. Rotterdam ging rusten met een 1-0 voorsprong na een doelpunt van Joaquin Menini. Na rust boog Kampong die achterstand om in een voorsprong. Na de gelijkmaker van Jip Janssen uit een strafcorner leek Bjorn Kellerman het duel te beslissen met zijn treffer vijf minuten voor tijd. Thijs van Dam zorgde er vlak voor het fluitsignaal voor dat Rotterdam niet met lege handen achterbleef.

Lees het volledige wedstrijdverslag

Oranje-Rood schoot uit de spreekwoordelijke startblokken. Het duel was nog geen minuut oud toen Joep de Natris de handen al in de lucht kon steken: 0-1. Na rust maakte De Natris zijn tweede treffer, nadat Thibeau Stockbroekx de ruststand op 0-2 had bepaald. Patrick Hoeben deed nog iets terug voor Almere, voordat Teun Beins uit de strafcorner het duel in het slot gooide. Bram Cornelisse bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 2-4.

Het spektakelstuk van de dag vond plaats in Tilburg. De Tilburgers konden drie keer een achterstand repareren, maar twee minuten na de 4-4 ging Bloemendaal er alsnog met de winst vandoor na een treffer van goaltjesdief Roel Bovendeert. De overige Bloemendaalse treffers kwamen op naam van Tim Swaen, die zijn oude ploeg drie keer pijn deed uit een strafcorner, en Floris Wortelboer, die het spektakel in de tiende minuut had geopend.

De Bosderby bij de dames eindigde zonder doelpunten. De heren maakten later op de dag het gemis aan doelpunten goed. Pinoké was met 6-2 te sterk voor de buurman. Drie spelers scoorden elk twee keer: Martin Ferreiro, Dennis Warmerdam en Alexander Hendrickx. Voor Hurley maakte Justin Reid-Ross zijn eerste doelpunt. De andere treffer kwam op naam van Casper Dobbelaar.

Amsterdam leek lange tijd de overwinning mee naar huis te nemen, maar een doelpunt vlak voor tijd van Aki Käppeler uit een strafcorner zorgde ervoor dat de Amsterdammers, die na vier minuten op voorsprong waren gekomen dankzij Valentijn Charbon, genoegen moesten nemen met een punt.