Round-up Tulp HK: zeges voor Kampong en Oranje-Rood

Op de tweede speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren zijn zaterdag promovendi Voordaan en Schaerweijde op een nederlaag getrakteerd. Voordaan ging op de Klapperboom met 6-1 onderuit tegen Kampong en Schaerweijde leed in Eindhoven een 3-0 nederlaag tegen Oranje-Rood.

Kampong – Voordaan 6-1

Kampong boekte een eenvoudige zege op Voordaan. Het verschil met de ploeg uit Groenekan werd al in het eerste kwart gemaakt. In dat eerste kwartier scoorde de Utrechters vier keer, waarvan twee treffers van de stick van Jip Janssen kwamen. De strafcornerspecialist maakte in twee competitieduels al vier goals net zoveel als zijn teamgenoot Duco Telgenkamp die ook twee keer scoorde. De andere treffers kwamen op naam van Terrance Pieters, een fraaie tip-in, en Mats Gruter. Bij de stand van 5-0 deed Erik Hemesath iets terug voor Voordaan, dat zijn tweede nederlaag leed dit seizoen.

3.Terrance Pieters 1-0
4.Duco Telgenkamp 2-0
9.Jip Janssen 3-0 (sc)
15.Jip Janssen 4-0 (sc)
32.Duco Telgenkamp 5-0
50.Erik Hemesath 5-1
53.Mats Gruter 6-1

Jip Janssen viert zijn doelpunt tegen Voordaan (6-1) in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Orange Pictures/Jan Kruijdenberg

Oranje-Rood – Schaerweijde 3-0

Na de 6-0 op Voordaan vorige week was Oranje-Rood zaterdag wederom te sterk voor een promovendus. In Eindhoven werd Schaerweijde met 3-0 verslagen. Het was voor de Zeister formatie de tweede nederlaag na het verlies vorige week tegen Pinoké (1-4). Oranje-Rood kon geen beroep doen op Tijmen Reyenga. De international liep vorige week een blessure op.

19.Jelle Galema 1-0
22.Laurens Halfmann 2-0
59.Gijs van Merriënboer 3-0 (sc)

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de tweede speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren en Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...