Scherpe Jip Janssen bezorgt Kampong gewenste zege op SCHC

Na drie competitieduels op rij zonder zege heeft Kampong dinsdagavond eindelijk weer een overwinning behaald in de Tulp Hoofdklasse Heren. Op bezoek bij SCHC won de ploeg uit Utrecht met 2-5, mede door drie treffers van strafcornerkanon Jip Janssen. 

Kampong leek een zorgeloos avondje tegemoet te gaan in Bilthoven, waar een begin werd gemaakt met de afgelaste speelronde van vorige week vrijdag. Na achttien minuten stond er al 0-3 op het scorebord na fraaie treffers van Bjorn Kellerman (hoog backhandschot), Derck de Vilder (hoge tip-in op een voorzet van Silas Lageman) en een rake strafcorner van Jip Janssen.

SCHC kon daar pas in het tweede kwart wat dreiging tegenover zetten. Bij de eerste echte kans was wel meteen raak: Max Sweering profiteerde met een tip-in van uitstekend voorbereidend werk van Sam Steins Bisschop: 1-3.

Dekkingsfout

Even dacht SCHC dat er een stuntje te behalen was tegen Kampong, dat in de tweede helft wat wegzakte en weinig meer in de cirkel van de thuisploeg opdook. Een dekkingsfout in de achterhoede van de ploeg uit Utrecht bood Laurens van Leur de kans vrij uit te halen: hij ramde de 2-3 achter de doellijn.

Niet lang daarna zorgde opnieuw Janssen voor wat lucht bij Kampong door zijn tweede treffer van de avond te maken, uiteraard uit een strafcorner: 2-4. Die goal maakte prompt een einde aan de opleving van SCHC, dat geen kansen meer kreeg om de voorsprong van de Utrechters opnieuw te verkleinen.

Hattrick Janssen

Vlak vóór tijd sleepte Janssen uit een door Terrance Pieters versierde strafcorner voor de derde keer raak, ditmaal hard in de linkerbovenhoek (2-5). De Oranje-international voerde zijn competitietotaal met zijn hattrick – zijn tweede van het seizoen tegen SCHC – op naar negentien goals, nog maar eentje minder dan Hoofdklasse-topscorer Alexander Hendrickx van Pinoké.

Belangrijker dan die statistiek gaf de zege op SCHC Kampong weer een broodnodige boost, na de tegenvallende wedstrijden van de laatste weken tegen Bloemendaal (2-1 verlies), Den Bosch (1-2 verlies) en Klein Zwitserland (2-2).

Komende zondag wacht voor de formatie van Roelant Oltmans de kraker in en tegen Amsterdam, dat bezig is aan een geweldige reeks en afgelopen zondag over de Utrechters heen wipte op de ranglijst. Kampong heeft nu voor tenminste twee dagen weer de tweede plek in handen en zal met interesse kijken naar het topduel tussen Amsterdam en Pinoké op donderdagavond. Zo blijft de strijd om de plekken twee, drie en vier dit seizoen uitermate boeiend en onvoorspelbaar.

SCHC – Kampong 2-5 (1-3)
6. Bjorn Kellerman 0-1
16. Derck de Vilder 0-2
18. Jip Janssen (sc) 0-3
33. Max Sweering 1-3
42. Laurens van Leur 2-3
49. Jip Janssen (sc) 2-4
56. Jip Janssen (sc) 2-5


Wat vind jij? Praat mee...