Smith baalt dat Den Bosch het goede spel niet vast kon houden

Bloemendaal sloeg in Den Bosch de eerste slag in de strijd om een plek in de finale, maar dat deed het vooral op basis van de laatste twee kwarten. ‘De eerste helft moeten we de storm van Den Bosch zien te overleven’, blikt aanvoerder Glenn Schuurman direct na het duel terug. 

Volgens Schuurman was tijdens de eerste twee kwarten het energieniveau niet goed. ‘We hebben de tweede helft een goede wedstrijd neergezet. Hebben meer voorwaarts gespeeld en met meer lef. Zaterdag moet onze start absoluut anders.’ Zijn collega aan Bossche zijde vindt het een zuur verlies. ‘We hebben het goede spel niet zeventig minuten vol weten te houden’, legt aanvoerder Austin Smith uit. ‘Zaterdag moet dat wel kunnen, anders is het klaar.’

Bekijk hieronder de complete interviews en de samenvatting. 

Austin Smith:

Glenn Schuurman:

Samenvatting Den Bosch – Bloemendaal:


31 Reacties

 1. bartherklots

  Zo is er maar een voetbalclub in Nederland, Ajax 😉. En ook één hockeclub en dat is HCBloemendaal. 😁

  1. jochenvanwestendorp

   Haha, gelukkig niet. Het is niet dat Bloemendaal niet kan verliezen. We gaan nog een paar mooie potten zien, daar teken ik voor.

  2. Lars-26

   🤮🤮🤮

  3. mrme

   Haha, over het eerste heb je zeker gelijk.. het hockeyende gedeelte zit je ernaast!

 2. MIck

  Gok dat een finale tussen Bloemendaal en Kampong nog heel spannend gaat worden.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Twee jaar geleden kwam het neer op een handvol momenten en kleine details die het verschil maakten. Beiden zijn in goede vorm en selecties nagenoeg compleet. Ben benieuwd!

  2. hockey12345

   @Luchtisblauwgrasisgroen bloemendaal koopclub

  3. Lars-26

   De lucht is blauw, het gras is groen, Bloemendaal is niks zonder poen.

  4. luchtisblauwgrasisgroen

   Jaloezie drukt het verlangen uit, zich met de benijde te meten en is als zodanig een compliment. (Door een bekende oud-Bloemendaler)

  5. SanderE

   Noem een club die wel wat is zonder poen? Nog een hoop te leren knapen. Geld regeert altijd. Zeker in de sportwereld.

  6. hockey12345

   @Lars-26 held

  7. luchtisblauwgrasisgroen

   @Lars wat zit je dwars? gelukkig voor jou komt Wotherspoon volgend jaar gratis in Den Bosch hockeyen. En zijn Pieters en De Geus vrijwilligers voor Kampong. Etc.

  8. Lars-26

   @luchtisblauwgrasisgroen Toch grappig dat je je meteen aangevallen voelt als het benoemt wordt. Het gaat hier om de clubs, niet om heren 1. Bloemendaal heeft samen met Almere en HGC het minste aantal leden uit de hoofdklasse. Kampong, Rotterdam en Den Bosch zijn meer dan alleen maar heren 1, echte verenigingen waar veel jeugdspelers doorbreken en daarnaast prachtige breedtelijnen hebben. Allemaal leuk hoor zo’n suikeroom voor heren 1, maar dan moet je niet gaan wijzen naar échte clubs. En al helemaal niet doen alsof het zo ontzettend knap is wat Bloemendaal presteert. Die arrogante houding kent hockeyend Nederland inmiddels wel en zorgt er tevens voor dat een groot deel hoopt dat iemand anders dan Bloemendaal landskampioen wordt.

  9. luchtisblauwgrasisgroen

   Lars, je begrijpt er geen snars van. Als je zo redeneert zou het voor grote clubs alleen maar makkelijker moeten zijn. Bloemendaal heeft naar verhouding van het aantal leden meer eigen jeugd spelers dan Kampong in de H1 selectie. Geen van de andere clubs kan aan de palamares en geschiedenis van Bloemendaal tippen, en ook al ben je geen supporter dan kun je op zijn minst iets meer respect tonen en de bijdrage van Bloemendaal aan hockey in Nederland erkennen.

  10. SanderE

   Lars, een suikeroom niks mis mee. Weet je wat schandaliger is, je hele club (jeugd/breedte en senioren) laten betalen voor de kosten van H1 (en D1). En vervolgens met je eigen team opgezadeld worden met een zeer matige trainer. Als jou benoemde clubs ook een suikeroom op tot hun beschikking krijgen, kan de breedte jeugd misschien ook is een fatsoenlijke trainer krijgen.

  11. stekel

   Lars is duidelijk iemand die niet gehinderd wordt door kennis van zaken. Door het ontbreken van die ballast omhoog gestegen is en last heeft van zuurstof tekort.

  12. hockey12345

   Zal vast kloppen, maar je snapt mijn punt. Bloemendaal heeft nu niet opeens een jeugdopleiding, Sam Figge moest niet voor niks bij OR gehaald worden

 3. nic-vis

  Kansloos, Bloemendaal wordt op zn sloffen kampioen. Het is totaal niet spannend. Maar wel leuk.

 4. Mark Bouwman

  Rare reacties hier over club "met poen". Geen enkele club kan zich zonder externe financiering in de HK (top) staande houden. Precies zoals jullie favoriete voetbal club(s). Kan je leuk vinden of niet, maar het is niet anders.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Mee eens, het is jaloezie: de successen en drive van Bloemendaal zijn niet met geld te koop.

 5. hockeyliefhebbertje

  Het verschil is dat Kampong, Den Bosch, Pinoke etc talenten binnenhaalt en ze verder laat ontwikkelen. Bloemendaal haalt primair toppers binnen (Duitse, Belgische en Australische internationals) als basis waarop geleund wordt. Bij Bloemendaal is er zelden een man van club. Waar dat bij ander clubs een veelvoud van is. Ze komen en ze gaan weer.

  1. SanderE

   Ow is dat het verschil.. Ik denk dat het grootste (jeugd)talent op het moment gewoon bij Bloemendaal hockeyt en daar in ieder geval al jaren speelt. Ik ben benieuwd hoeveel basis spelers jij kan noemen van kampong die in de jeugd van kampong zijn opgeleid en/of doorgestroomd? Daarbij zit er een groot verschil tussen: spelers opleiden of de grootste talenten uit de regio naar je toe trekken en dan aangeven dat dit zelf opgeleid is. Vraag maar is aan een B1/A1 team hoeveel oorspronkelijke Kampong spelers hierin zitten? Mijn ervaring is dat dit er vaak 0,1 of 2 zijn. In de tweede teams zitten dus hun eigen jeugd. Nou dat is vaak niets bijzonders hoor en doen vaak onder aan aan eerste teams van gemiddelde teams. Dusja... opleiden. Dit wordt allemaal maar geroepen maar er wordt (naast talent) in heel Nederland maar weinig werkelijk opgeleid tot professionals.

  2. hockeyliefhebbertje

   Het is niet een kwestie van dat Kampong (e.a) jeugdspelers weghaalt bij andere clubs, jeugdspelers bij buurtverenigingen melden zich bij Kampong (zoals dat bij alle grote clubs gebeurd) en dan is het maar afwachten of ze door de selectie heen komen. Dat gebeurt bij alle grote verenigingen die buurverenigingen hebben. En dat is echt totaal wat anders dan topspelers binnen halen met geld.

  3. SanderE

   Eens. Dat was mijn punt ook niet. Maar wie zijn er dan doorgestroomd vanuit Kampong jeugd naar H1? 2,3,4 namen? De vilder, de Geus en Pieters zijn gratis gekomen begrijp ik? En dan hebben we het nog niet over de andere internationals bij Kampong. Kampong betaalt zich ook scheel aan spelers. Net als Bloemendaal en nog meer verengingen. Niet zo gek dus, dat deze beiden tot de ultieme top behoren. Maar om nou te zeggen dat Kampong het met eigen spelers doet of een andere benadering heeft is gewoon onzin.

 6. RamsesVergeetmeniet

  Casper van der Veen...het talent van Bloemendaal komt van Alliance... en dus niet van Bloemendaal

  1. j11

   Hij is ten minste wel al sinds de C bij Bloemendaal en niet pas vanaf de B of A.

  2. luchtisblauwgrasisgroen

   Wat doet het er überhaupt toe? Als hij niet met een Bloemendaal shirt in zijn wieg lag is hij geen Bloemendaler? Het gaat om het spel plezier en de schoonheid van het hockey, ik vermaak me als fan enorm de afgelopen 3 jaar, was daarvoor minder. Nu heeft Bloemendaal een super mooi en gebalanceerd team met twee buitenlandse toppers van wereldklasse.

  3. SanderE

   Van hem gaan we denk ik nog een hoop plezier beleven. In de B (landskampioen) was hij al fantastisch om te volgen. Een speler waarvoor je speciaal een wedstrijd gaat kijken!

  4. hockey12345

   Als je met 10 internationals om je heen staat, is elke pepernoot een talent. Dus die Casper valt allemaal wel mee

  5. SanderE

   Mooi verhaal. Alleen was het met de B, en niet met H1 en stonden er dus geen 10 internationals om hem heen. Matchwinner B-landsfinale. Waarschijnlijk heeft Casper jou een keer “pijn” gedaan. Er valt een hoop op zijn plaats nu. Sterkte chef.

 7. RamsesVergeetmeniet

  opleiden begint volgens mij vanaf de benjamins en niet vanaf de B...dus begrijp je niet helemaal j11


Wat vind jij? Praat mee...