Speler van het Jaar: Arthur Van Doren unaniem de beste

Arthur Van Doren is verkozen tot beste speler uit de Tulp Hoofdklasse Heren, over de play-off-deelnemers van het seizoen 2020/2021. De verdediger van Bloemendaal was de onbetwiste nummer één. Bij zowel de aanvoerders en coaches als de stemmers op hockey.nl, kwam de Belg als beste bovendrijven.

Van Doren werd door bijna alle coaches en aanvoerders van de andere play-off-teams voorgedragen als genomineerde. Van het publiek kreeg hij tegen de duizend stemmen; om precies te zijn 23 procent van de 3735 vinkjes.

Van Doren, tweevoudig Wereldspeler van het Jaar, beleefde in het hart van de Bloemendaalse verdediger een uitmuntend jaar. Niet alleen was de Vlaming een rots in de branding bij de landskampioen, ook zijn techniek en passing waren geregeld een lust voor het oog.

Thierry Brinkman, eveneens van Bloemendaal, finishte op de tweede plaats. Daarachter volgt opnieuw een Van Doren. Want ook Arthurs broertje Loïc draaide een topseizoen. De sluitpost had een aanzienlijk aandeel in de puike prestaties van Den Bosch.

Foto: Koen Suyk

De complete top 5:
1. Arthur Van Doren (Bloemendaal)
2. Thierry Brinkman (Bloemendaal)
3. Loïc Van Doren (Den Bosch)
4. Robbert Kemperman (Kampong)
5. Thijs van Dam en Jeroen Hertzberger (beiden Rotterdam)

De shortlist werd dit jaar bepaald door alle aanvoerders en coaches van de ploegen uit de play-offs. Zij verkozen voorafgaand aan de play-offs hun vijf beste spelers van de competitie van de andere drie ploegen. Aan de hand van dat overzicht heeft de redactie van hockey.nl een shortlist opgesteld van de meest genoemde namen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)


31 Reacties

 1. adrievandeparel

  Het zou mooi zijn als volgend jaar alle teams (12) en aanvoerders + coach de beste 5 voordragen. En dan zou het wel zo eerlijk zijn dat dan bekend gemaakt wordt wie welke speelster/speler heeft genomineerd. Dan zal sabotage , zoals nu bij de dames, uitgesloten zijn. Dan kan niemand een speelster/speler uitsluiten. Zoals nu Frederique buitensluiten om welke reden dan ook, als je dat als coach doet ben je in ieder geval geen internationale coach waardig. Doe je het als speelster dan ben je het niet waardig een collega international van Frederique te zijn.

  1. Kram173

   Wat een gelul, zoals je kon zien is Josine Koning tweede geworden. Oftewel niemand is gesaboteerd er zijn gewoon andere keuzes gemaakt..

  2. sachab

   Voel je je niet gehoord bij het gedeelte waar deze reactie hoort? De beste speelster van de DAMES hoofdklasse. Beetje in de war lijkt het(ook gezien de inhoud van je reacties).

 2. charliejanssen

  Gaat alles goed met je adrie? Ja Matla scoort erg veel belangrijke goals. Maar het is echt geen uitzondering dat ze verder weinig doet. Vergelijk het wat dat betreft een beetje met Messi. Zolang je scoort en vervolgens weinig (onnodige) meters maakt, zal geen enkele coach zeggen dat je die meters wel moet maken. Maar het is toch prachtig om te zien dat Dicke en goals maakt en zich helemaal de schompes loopt. Ik denk overigens dat Matla er niet zo zwaar aan zal tillen dat ze niet eerste is geworden dus waar hebben we 't eigenlijk over.

 3. adrievandeparel

  Reactie van @hockeyster is weer eens van 0 en geen enkele waarde. Eerst beweerd ze dat Joos Burg nog nooit op links iets goed heeft gedaan. Joos scoorde vorig jaar een wereldgoal vanaf links door vanaf eigen helft met de bal een supersprint af te leggen en super goed te scoren. Nederlands team waardig. Dan in een volgend bericht heft ze het over spitsen, terwijl Joos een middenveldster is. Ze is dus ondeskundig en kan niet serieus genomen worden. Dan de reaktie van kram, Josine Koning heeft hier niets mee te maken. Het is wel door deze verkiezing duidelijk dat Josine 1e keeper is in Tokio. Maar het gaat erom dat Frederique dus door iemand van die 6 niet gekozen is bij de beste 5 van HCDENBOSCH. Frederique heeft niet alleen het meeste rendement (verreweg de meeste goals gescoord, dit seizoen en de 4 seizoenen hiervoor) van HCDENBOSCH , ook van Nederland. Ze is na de gewonnen finale van Australië in de Pro league in juni'19, gekozen als beste speelster (is dus van de hele wereld) en ze is ook topscoorder van Pro League'19 en Nederland. Als je dan Frederique niet bij de beste 5 plaats dan klopt er iets niet. Dan de resultaten van Frederique , beste Pro League '19 en topscoorder is tot nu toe het mooist, beste speelster van de Hoofdklasse vanaf 2018, topscoorder Hoofdklasse vanaf 2018. Europees- (2017 en 2019) en Wereldkampioen (2018) zijn teamprestaties. En een opmerking van dat ze verder weinig doet dan ben je helemaal een onbenul met zo'n opmerking, ze scoort zelf het meest van iedereen, laat anderen scoren en loopt zich iedere wedstrijd vrij voor rendement. Ik kan alleen maar hopen dat het weer gaat bewijzen over 15 dagen bij de EK en vooral over 9 weken bij de Olympische Spelen in Tokio'21.

  1. Kram173

   In ieder geval heeft een van ons de totstandkoming van de top 5 verkeerd begrepen. Naar mijn idee is er een top 5 samengesteld met alleen spelers van de andere 3 ploegen, dus niet een top 5 per team. Lijkt mij namelijk moeilijk om van een top5 per team een Dames hoofdklasse top 5 samen te stellen

  2. sachab

   @adrievandearel: u mag uw mening hebben. U kan helaas niet goed lezen. Één doelpunt over links van een speelster, maakt haar niet goed over links. Het is heel duidelijk dat in uw ogen alleen DB en de speelsters van DB iets kunnen. Jammer, zeer bekrompen geest..... Mag, maar er is zoveel meer dan DB

 4. maaja

  beste Parel...je hebt wel heel erg veel woorden nodig om helemaal niets te zeggen..... Misschien moet je gewoon een handtekening aan Matla vragen en deze boven je bed hangen.

  1. sachab

   Hilarisch

 5. adrievandeparel

  Nog zo'n nul,nul reaktie van maanee. En mijn waardering voor Frederique is begonnen toen ik haar vanaf haar 15e zag beginnen bij HCDENBOSCH Dames1 , dus ik ken haar nu al ruim 9 jaar. Ze was toen al goed en intussen supergoed. Als je haar dus ontkent dan kom ik dus in aktie want ze verdiend alleen maar respect en waardering.

  1. magnus-querqus

   We hebben het hier over de beste speler bij de HEREN, toch? Right...

  2. sachab

   Uw waardering gaat wel heel ver, ik zou bijna iets anders gaan denken....

 6. philchapel

  Juist. En daarom: keep it simple and to the point: Gefeliciteerd Koning Arthur.

 7. luchttisblauwgrasisgroen

  Ik moet eerlijk toegeven dan ik Sander de Wijn op het moment een stuk sterker vind spelen dan Arthur

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Hey fake account!

  2. luchtisblauwgrasisgroen

   Met een schorsing is het lastig om beter te spelen dan Arthur. Kennelijk zit het verlies in de finale (3e keer in 4 jaar) nogal diep bij de Kampong fans haha

 8. maaja

  Adrie...wordt wakker...niemand op dit forum neemt je nog serieus. Ik denk dat zelfs Matla haar handen voor haar ogen houdt als ze jou bijdrage leest. En vooral die shift-knop niet teveel meer aanraken om ons te proberen te overtuigen van je gelijk...pffff. En Arthur van Doren is zeer terecht gekozen als beste hockeyer vd hoofdklasse...wat een skills heeft deze man.

 9. christiansmekens

  Even als Belg met alles respect voor Nederland als bakermat van hockey en ook aan de basis om Belgie tot ongekende hoogtes te brengen, mijn eerste reactie was: Who else. En dat als verdediger unlike the messis and ronaldos that are in a better attention grabbing position. Als fan sinds meer dan 10 jaar in de club where he became great (Dragons), Misschien weten jullie dit niet maar King Arthur kan evengoed dragflicken als Hendrickx Of Peillat, kan evengoed aanvallen als Fuchs and the like. Be lucky such a talent populates the hockey pitch in Holland and inspire dutch kids to make the best of themselves.

 10. christiansmekens

  Who else

 11. sa-te-t

  Weet iemand hoe het gaat met Brinkman na z'n buikoperatie?

  1. luchttisblauwgrasisgroen

   Heb gehoord dat het heel ernstig is...

  2. luchtisblauwgrasisgroen

   Huisregels?

 12. luchtisblauwgrasisgroenn

  Brinkman heeft helaas schade aan zijn buik, of hij de OS kan halen is nog niet duidelijk.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Spam

  2. luchttisblauwgrasisgroen

   Hoezo noem ik mezelf spam?

  3. luchtisblauwgrasisgroen

   Hierom: 2.3 Het is niet toegestaan een of meer accounts aan te maken op naam van een andere persoon, tenzij die andere persoon je daarvoor toestemming heeft gegeven. 6.2 Gebruik nooit de naam van een ander. i) gebruikerscontent waarin een foto of beeltenis is opgenomen van een andere persoon zonder diens toestemming;

  4. luchttisblauwgrasisgroen

   Goed punt, behalve dat luchtisblauwgrasisgroen geen naam is maar een omschrijving van de kleur van gras en lucht

 13. maaja

  Ben jij DE Adrie van de Parel.....sorry dat ik je niet eerder heb herkend. Een topsporter van jou niveau ....ik had het beter moeten weten. Los van dat gaat het hier natuurlijk om het fenomeen ARTHUR VAN DOREN. Baas boven baas. Iemand die jou niks meer hoeft te leren maar waar Matla misschien nog iets van kan opsteken.

 14. adrievandeparel

  Allereerst complimenten voor Arthur van Doren, als beste speler van de wereld gekozen, Wereldkampioen met België en nu beste speler van de Hoofdklasse. Ik heb hem in Antwerpen ook Europees Kampioen zien worden EK'17 , supergoed. Ook de beste wensen voor Thierry Brinkman die ik in 2014 in Brussel Europees Kampioen zag worden met Jong Oranje en door hem kwam Nederland in de Finale (anders naar huis) en zag hem toen al supergoed scoren. Hopelijk is hij erbij in Tokio, hij heeft intussen de allerbeste shootout van Nederland. Ik ben bij dit bericht terecht gekomen door de verkiezing beste speelster/speler van de Hoofdklasse/playoffs. En omdat er iemand dus geheel respectloos zijn /haar beste 5 speelsters opgegeven heeft zonder Frederique. Alle reakties komen hieruit voort. Ik wens Arthur het allerbeste, hij is 3 jaar ouder dan Frederique, we gaan het zien. Maar als iemand totaal respectloos is kom ik in aktie. In dit geval omdat ik Frederique vanaf 2012 , ze was 15 , heb zien debuteren en vanaf toen nagenoeg alle wedstrijden heb zien spelen (laatste jaar via livestream) en haar zien groeien tot nu de allerbeste met het meeste rendement. Als je respectloos en minachtend reageert zoals die maanee, ga ik dus niet in discussie met hem, is het helemaal niet waard. Ik heb zelf in selectie Nederlands jeugdelftal gevoetbald, topscoorder geweest met 94 goals in 1 seizoen en kon betaald voetbal gaan spelen maar moest voor de sportacademie kiezen (klasgenoot Tim Steens). Nadat de aktieve wielercarriere van Leontien van Moorsel eindigde in 2004 ben ik bij HCDENBOSCH terecht gekomen. Met Leontien die ik de 1e keer al zag winnen in 1988 (ze was toen 18 en was al 3x Kampioen van Nederland) ben ik over heel de wereld geweest. Met mijn schema is ze in 2003 voor de 9e x Wereldkampioen geworden in Stuttgart (1 aug. 2003 en 1 oktober 2003 scoorde ze het Werelduurrecord in Mexico City ook met mijn berekende schema. In totaal 9x Wereldkampioen, 10x Nederlands Kampioen op de weg, 4x Olympisch Kampioen, 6x Nederlands Kampioen tijdrit op de weg, 33x Kampioen van Nederland op de baan, 2x Tour de France gewonnen en 6x Sportvrouw van het jaar. Ik hoop dat Frederique ook zoveel gaat winnen , ze verdiend alleen respect en waardering.

 15. maaja

  Ik dacht al,,,,waar ken ik je van. Natuurlijk, van al die doelpunten die je midden vorige eeuw in de jeugd hebt gescoord. Sorry Adrie....bovenstaand is zo indrukwekkend dat ik er geen touw meer aan vast kan knopen... nederlands jeugdelftal.....topscorer......en dan kies je ervoor om met Tim Steens in de schoolbanken te gaan zitten om uiteindelijk met Leontien van Moorsel en Matla te kunnen pronken. Als ik jou was was ik lekker blijven voetballen . Lijkt me veel leuker dan alleen maar de dames adoreren. Ben bang dat het nu te laat is. Het ga je verder goed. En sorry forum...dit is de laatste keer dat ik me zo uitlaat . Het zou maar om 1 iemand mogen gaan: ARTHUR VAN DOREN .....(ik hoop dat Adrie dat ook begrijpt ;))

 16. blauwevelden

  Adrie, wat is er aan de hand jongen? Ik denk niet dat er ook maar iemand is die de kwaliteiten van Matla kan bagatelliseren. Dit bericht gaat echter over de Tulp Hoofdklasse Heren en haar beste speler. Matla heeft een hard schot en een prima corner. Ze is fors gebouwd maar om nu te zeggen dat ze daarvoor meegenomen kan worden bij de beste spelers van de Tulp Hoofdklasse Heren gaat me wat ver. Net als Matla is Van Doren een fenomeen. Uniek in zijn kunnen en daarom heeft hij de meeste stemmen gekregen. Lijkt me evident. Van de dames hoofdklasse heb ik geen kaas gegeten omdat ik met name de heren volg. Wellicht dat je berichten over Den Bosch en je idool, en natuurlijk je uitmuntende staat van dienst, beter passen bij de onderwerpen die betrekking hebben op de dames hoofdklasse.


Wat vind jij? Praat mee...