Teamweekend SCHC: ‘Thema’s om het hele jaar aan te kunnen refereren’

De mannen van SCHC maken zich op voor een seizoen in de Tulp Hoofdklasse Heren. De ploeg uit Bilthoven promoveerde na vijf gewonnen wedstrijden vanuit de Promotieklasse. Voor de ploeg van de nieuwe coach Gilles van Hesteren wacht een loodzware strijd tegen degradatie. Om zijn mannen voor te bereiden op ‘het onbekende avontuur’ op het hoogste niveau nam hij ze mee op teamweekend.

Van Hesteren heeft sinds deze zomer de taken overgenomen van Marieke Dijkstra, die naar de dames van Den Bosch is overgestapt. Om elkaar beter te leren kennen plande hij een hockeyweekend naar Duitsland in. Door de coronamaatregelen ging daar een streep door, dus verzon hij diverse activiteiten in Nederland waarbij Van Hesteren aan iedere battle een thema koppelde.

‘Je wint met je stick, maar je verliest met je hoofd’, spreekt Van Hesteren in trainerstaal. ‘We zullen best wat potjes verliezen dit jaar en we zullen best een keer op ons broek krijgen. Dan is de vraag: hoe ga je daarmee om? Ik wil dit weekend thema’s gebruiken waar ik het hele jaar naar kan refereren met ze.’ Of zijn mannen diep moesten gaan? Reken daar maar wel op. Dat leverde in ieder geval schitterende beelden op.


9 Reacties

 1. Avdd

  Beetje jammer dat er geen beeld was van Gilles die aan het fierljeppen is…

 2. misha-van-oostveen

  Hij is iets minder afgetraind dan zijn mannen 😎. Leuke video en leuk bedacht.

 3. René Winteraeken

  Wat een geweldig filmpje! Wat een energieke coach! Wat een mooie groep! En zeker weten....je verliest met je hoofd! Ik heb er alle vertrouwen in dat deze groep niet mee gaat werken aan de voorspelling van Tim Steens! 🧐 allez SCHC!

 4. Hansje

  Veel succes met het team Gilles! Zo kennen we je nog….

 5. tictac

  Dietist Dave 🤣🤣🤣

 6. misha-van-oostveen

  Gilles heeft een beetje de looks van Caldas 🤣.

  1. mengelblik

   Gelukkig spreekt hij beter Nederlands 😄

 7. MIck

  Gelukkig spreekt iedereen beter Nederlands

 8. horn_964

  Mooie ervaring. Goede basis voor een jaar knallen! Succes SCHC


Wat vind jij? Praat mee...