Ter Kuile en Hertzberger eerste weekwinnaars Gouden Stick

Voor Jeroen Hertzberger en Sofie ter Kuile krijgt het eerste speelweekend in de Hoofdklasse een extra glans. Zij zijn de eerste weekwinnaars in de verkiezing om de Gouden Stick.

De aanvaller van de Rotterdam en de keepster van HGC kregen van alle spelers in de Hoofdklasse de meeste stemmen. Hertzberger gaf op de eerste speeldag vol gas tegen HDM. Tijdens de 8-0 zege op de Haagse promovendus maakte de 267-voudig international maar liefst vijf treffers. Het was alweer de 22ste Hoofdklasse-hattrick van zijn imposante loopbaan.

Sofie ter Kuile begon met HGC de competitie met een nederlaag. Thuis tegen Den Bosch werd met 1-0 verloren. Desalniettemin viel Ter Kuile op een positieve manier op. Door haar vele reddingen zorgde ze ervoor dat De Gazellen lang in de wedstrijd bleven. Voor Ter Kuile was het weekend sowieso al speciaal: het was haar debuut als keeper bij HGC. De afgelopen seizoenen was ze tweede keus bij Amsterdam.

Elke speelronde stemmen

Natuurlijk kan er ook dit weekend weer gestemd worden voor de Spelers van de Week. Dit kan je doen via  hockey.nl/goudenstick. De stemmen van het publiek, de experts en de aanvoerders/coaches resulteren aan het einde van seizoen in een eindrangschikking met de beste spelers van de Tulp Hoofdklasse Heren en de beste speelsters van de Hoofdklasse Dames.


Wat vind jij? Praat mee...