Teun de Nooijer en Ellen Hoog analisten bij live hockey op Viaplay

De nieuwe streamingdienst Viaplay heeft recordinternational Teun de Nooijer en oud-international Ellen Hoog vastgelegd als analisten rond de live-duels van de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren. Viaplay zendt vanaf zaterdag elke speelronde alle wedstrijden rechtstreeks uit. 

Bij de belangrijkste wedstrijden van de speelronden op zaterdag en zondag worden de analisten vergezeld door de presentatoren Noa Vahle en Anne-Greet Haars. Ook Bart Nolles neemt af en toe plaats achter de presentatiedesk bij de hockeywedstrijden.

Noa Vahle is ook verslaggever langs het veld bij de Europa- en Conference League voetbal. Haar hockey-vuurdoop start zaterdag, waar ze te zien zal zijn tijdens het duel tussen de mannen van Den Bosch en Bloemendaal. ‘Het is prachtig dat Viaplay mij de gelegenheid biedt om meters te maken als presentatrice van het hockey’, reageert Vahle, de dochter van presentatrice Linda de Mol. ‘Het is een mooie kans om me verder te ontwikkelen. Ik kijk er ook naar uit om naast voetbal een andere sport te presenteren. Hockey past precies in dat plaatje, aangezien ik het zelf twaalf jaar heb gedaan en het tot de A1 van Laren heb geschopt. Toen ik een jaar of 12, 13 was, droomde ik van het Nederlandse hockeyteam. Dat is niet gelukt, maar ik vind het mooi om straks langs het veld te staan en hockey op het hoogste niveau met Viaplay naar een breder publiek te brengen.’

Viaplay, Noah Vahle, Anne-Greet Haars, Foto: Viaplay / Bart van der Putten

Een dag later is Anne-Greet Haars aan de beurt. Zij doet verslag tijdens de dubbel op HGC. ‘Ik heb vroeger wel voor de camera gestaan, maar dit is een spannende nieuwe stap voor me,’ vertelt ze. ‘Ik presenteer sinds ruim een jaar op de radio en heb mijn ambities voor presentatie op TV niet onder stoelen of banken gestoken. Hockey is daarbij een warm bad, aangezien ik het zelf heb gespeeld op het hoogste niveau in de jeugd. Het voelt nu al als een comfortabele en fijne omgeving om bij Viaplay hockey te presenteren.’

Teun de Nooijer en Ellen Hoog

De jonge presentatieduo krijgt met De Nooijer en Hoog ondersteuning van twee ervaren internationals, die ook op televisie de nodige ervaring hebben. De Nooijer, die zijn licht schijnen over de Tulp Hoofdklasse Heren, was afgelopen zondag zomer nog twee weken lang de vaste analist op het WK voor dames in Nederland en Spanje. Hij deed dat daar aan de zijde van Kim Lammers.

Ellen Hoog als analist. Archieffoto: Koen Suyk

Ellen Hoog is generatiegenoot van Lammers en was eerder analist tijdens uitzendingen van Ziggo Sport en voor de NOS rondom grote hockeykampioenschappen. Marco Zwaneveld, Head of Sport van Viaplay Nederland, is blij met de vaste versterking van De Nooijer en Hoog: ‘Met zoveel ervaring op het veld staan we aankomend seizoen met een sterke line-up naast het veld.’

 


6 Reacties

 1. thierryvanderweijden

  Hoe werkt Viaplay-hoofdklasse? Betaalmuur?

  1. robertvandenheuvel

   Een reactie van Hockey.nl hierop had ik wel verwacht. Die vinden ongetwijfeld dat Viaplay het zelf maar moet uitleggen. Ik denk dat we allemaal maar voor 16 euro per maand een abonnementje bij Viaplay moeten nemen. Dan krijg je hockey, maar ook Max Verstappen en nog veel andere content. Dure grap als je enkel in hockey geïnteresseerd bent.

 2. Sander Duin

  Geen idee wat Viaplay gaat kosten . Maar bij . Rotterdam vragen ze nu 8,50 pp om naar wedstrijd H1 te kunnen kijken 😕 Maar wie weet is dit incl. 1 consumptie! Zo niet dan veel geld 8,50 x3 = 25,50 voor hockeywedstrijd. Jammer voor het gezellige , loop ff aan zondagmiddag gevoel !

  1. thierryvanderweijden

   Viaplay: 14 E per maand

 3. robvisser

  'Voor niks gaat de zon op', zeggen ze wel eens. Vooropgesteld, het liefst had ik gehad dat het gratis te zien was, zeker in deze tijd waarin de kosten op allerlei gebied toch al behoorlijk zijn gestegen. Eyecons gaf die mogelijkheid, al liet de beeldkwaliteit te wensen over. Op Ziggo waren zo nu en dan ook wedstrijden te zien die niet achter een betaalmuur zaten. John van Vliet ga ik zeker missen, iemand met hart voor het spelletje, verstand van zaken en daarnaast een goed interviewer en commentator. Volgens mij blijft de Pro League trouwens wel bij Ziggo Sport, dus daar is hij nog te zien en te horen. Afwachten hoe het bij Viaplay gaat. Aan de ene kant verrast de deal me wel, want hockey is nu eenmaal minder commercieel (en populair) dan voetbal en Formule 1, maar het geeft ook wel aan dat er volgens Viaplay genoeg potentie in zit en voor de uitstraling en verdere professionalisering van hockey is het natuurlijk een goede zaak als dit een succes wordt. En omdat veel wedstrijden op verschillende tijden en dagen worden gespeeld, kun je toch meer hockey zien dan tot nu toe het geval was.

 4. hans-asccheman

  Ellen, ehhh, Hoog, ehhh is ehhh totaal ongeschikt ehhh. Kim Lammers. daar heb je wat aan. spreekt goed in het openbaar en heeft daadwerkelijk wat te melden. Jammer maar helaas.


Wat vind jij? Praat mee...