Brinkman verrast met Den Bosch: ‘Dit past in mijn toekomstplannen’

Thierry Brinkman (28) verrast de hockeywereld. De aanvoerder van Oranje speelt komend seizoen in het shirt van Den Bosch. Woensdag werd al bekend dat de aanvaller afscheid neemt van Bloemendaal.

Brinkman tekent een contract tot de zomer van 2028 in Den Bosch. De aanvaller begrijpt wel dat zijn keuze als opmerkelijk kan worden gezien. ‘Maar als je naar het complete plaatje kijkt, dan is het voor mij een logisch verhaal’, zegt de 173-voudig international, die met Bloemendaal drie landstitels en vier EHL’s won.

‘Het was na negen jaar tijd om uit mijn comfortzone te stappen’, beargumenteert Brinkman zijn overstap. ‘Ik wil er niet over opscheppen, maar het is de realiteit dat we bij Bloemendaal alles gewonnen hebben, wat er mogelijk was. Natuurlijk blijf je altijd hongerig naar nieuwe prijzen. Hebben we de uitdaging om de landstitel terug te veroveren. Mijn contract liep na dit seizoen af. Dan ga je automatisch meer nadenken. Ik word komende maand 29. Wat wil ik? Kies ik voor het vertrouwde? Of ga ik voor een nieuw avontuur?’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Thierry Brinkman (@thierrybrinkman)

Laatste stap zetten met Den Bosch

Hij koos dus voor die laatste optie. ‘Toen ik negen jaar geleden bij Bloemendaal kwam, was er daar al een tijdje niets gewonnen. Het was de tijd om te bouwen met een nieuwe ploeg, een andere generatie. Bij Den Bosch ligt een nieuwe sportieve uitdaging. Ze zitten daar al een paar jaar dicht tegen de play-offs aan. Ik zou het heel gaaf vinden om mee te helpen om die laatste stap te zetten. Dan zeg ik niet dat we drie keer kampioen worden. Maar hopelijk kunnen we wel – voor het eerst sinds tijden – meedoen om de prijzen. Een nieuwe periode laten aanbreken. Het lijkt me als sportman mooi om die ontwikkeling met een ploeg mee te maken.’

Zijn privésituatie speelt bovendien ook een rol. Op korte termijn wil hij zich met zijn vriendin en HGC-speelster Elke Boers in Brabant vestigen. ‘Elke komt uit Den Bosch en ik voel me hier op mijn plek’, zegt Brinkman. ‘Deze stap past dus ook in onze toekomstplannen. Hier willen we ons leven opbouwen. Sociaal gezien is dit dus ook een logische keuze.’

Dat zijn vader Jacques bij Den Bosch als clubkadercoach betrokken is, was volgens Brinkman geen doorslaggevende factor. ‘Natuurlijk vind ik het leuk om hem daardoor vaker te zien. Maar dat is niet meer dan een leuke bijkomstigheid.’


8 Reacties

 1. bart.ghering@hotmail.com

  Niet verrassend toch? Koen Bijen is één van zijn beste vrienden, als je insta moet geloven. Zijn schoonbroertje speelt d'r. Gaf al aan uit Amsterdam weg te willen qua woning. Redelijk makkelijke optelsom.

 2. Runa Honig

  Ik vind het eerder klinken als een verantwoord afbouwprogramma. Is ook niets mis mee, als je tegen de 30 loopt en zeker niet als je net olympisch goud hebt gepakt. Dat laatste gun ik deze jongeman van harte.

 3. edwin-smolders

  Ik blijf het telkens weer knap vinden hoe iemand aan een bepaalde uitleg toch een “negatieve” draai weet te geven. Persoonlijk vind ik “verantwoord afbouwen” namelijk niet klinken. Nee, ook niet met de toevoeging “niets mis mee”. Een speler geeft met moverende redenen aan waarom hij toe is aan een nieuwe sportieve uitdaging en komt tot een weloverwogen keuze in combinatie met zijn privé omgeving. Niets afbouwen, zijn nog betere jaren moeten nog gaan komen. Welkom bij de mooiste hockeyclub van het land.

  1. Runa Honig

   Door de nadruk hier zo op te leggen wordt het juist negatief, Edwin. Het was namelijk positief bedoeld. Ik heb heel veel respect voor de speler Brinkman. Dat moet ik dan bij deze nog maar eens benadrukken.

 4. arnoldvonweilergmail-com

  Hebben jullie allemaal geen leven? Laat dat jong, lekker zelf zijn keuzes maken

 5. DaanvanStraaten

  Vreselijk wijsneuzezig gezeur over de plannen van Tierry Brinkman.

 6. peter-de-ruiter

  Eerlijk gezegd vind ik het wel mooi dat hij deze stap neemt. Spreiding komt de competitie ten goede. Success Thierry!


Wat vind jij? Praat mee...