Tilburg blijft lastige kluif voor Hurley: ‘We geven het zelf weg’

Het is de mannen van Hurley opnieuw niet gelukt om Tilburg te verslaan. De ploeg van Reinoud Wolff verloor donderdagavond voor de derde keer op rij van de Brabanders sinds de terugkeer in de Hoofdklasse. Na dertien doldwaze Tilburgse minuten kwam de inhaalslag voor de Amsterdammers te laat: 3-2. ‘Dit is zo onnodig’, zei Thom Hayward na afloop.

De aanvoerder was nog maar net bekomen van een spannende slotfase, waarbij Hurley in de laatste vijf minuten van de wedstrijd met drie treffers alsnog op gelijke hoogte leek te komen.

Leek inderdaad, want het doelpunt van Deegan Huisman werd afgekeurd. De bal zou bij een vrije slag binnen 23-meterlijn geen vijf meter hebben gerold voordat deze de cirkel had bereikt. Een beslissing die op het veld door de spelers van Hurley sterk in twijfel werd gebracht.

Vreugde bij Tilburg na de openingstreffer van Tom Beddows. Foto: Willem Vernes

Toch wees Hayward na afloop niet naar het arbitrale duo, maar naar zijn eigen ploeg. ‘Dit was een belangrijke pot, we mochten deze sowieso niet verliezen. Het is megazuur dat dat nu wel is gebeurd. Vooral de manier waarop steekt me. We gaven het zelf weg. Het ging ineens wel heel hard’, zei de aanvoerder over het einde van het derde kwart en het begin van het laatste kwart waarin Tilburg in een tijdsbestek van dertien minuten drie keer scoorde.

Individuele fouten

Het waren achtereenvolgend de doelpunten van Tom Beddows, Miel van den Heuvel en Rik Sprengers die Hurley de das om deden. Boem, boem, boem: 3-0. Hurley, dat in al die minuten daarvoor verdedigend nauwelijks iets weggaf, stortte als een kaartenhuis in elkaar. ‘We maken te veel individuele fouten en geven te gemakkelijk corners weg’, concludeerde Hayward. ‘In de eerste helft hadden we kansen genoeg…’

De wedstrijd was nog maar amper begonnen of Deegan Huisman stond al oog-in-oog met Tilburg-keeper Sander van Berkel. De aanvaller kwam echter niet voorbij de doelman. De bezoekers lieten het initiatief in deze kelderkraker aan de thuisploeg. Een tactiek die voor rust goed leek uit te pakken voor de ploeg van Wolff. Tilburg had verreweg het meeste balbezit, maar het grootste gevaar kwam uit het Hurley-kamp.

Justin Reid-Ross had zijn vizier donderdagavond niet op scherp staan. Foto: Willem Vernes

Twee keer mocht strafcornerspecialist Justin Reid-Ross voor rust aanleggen op kopcirkel. Zijn eerste push vloog naast en bij zijn tweede poging kwam de Zuid-Afrikaan niet eens aan pushen toe doordat Tilburg-speler Tom Beddows als eerste uitloper razendsnel op kopcirkel was. De tip-in die uit de rebound volgde belandde via de stick van Huisman in het zijnet.

Doldwaze Tilburgse minuten

Tilburg bleek na rust een stuk effectiever met de kansen om te gaan, waardoor Hurley alsnog in de achtervolging moest. Eerst tikte Beddows een rebound van een strafcorner binnen, waarna Miel van den Heuvel na goed voorbereidend werk van Tim Cross het laatste zetje gaf voor de 2-0. Rik Sprengers nam met een rake strafcorner de 3-0 voor zijn rekening.

Verbijstering bij Hurley-doelman Daan Wisselink. Foto: Willem Vernes

De late treffers van Noam Sheridan en Philip Thiadens waren niet genoeg voor resultaat waardoor Hurley opnieuw na een wedstrijd tegen Tilburg met lege handen staat. ‘Geen beste statistiek’, vindt Hayward over de laatste drie nederlagen tegen de Brabanders. ‘Blijkbaar is Tilburg voor ons een lastige tegenstander, al twee seizoenen lang.’

Spanning stijgt onderin

Tilburg neemt door de zege op Hurley de tiende plaats over van de Bosuilen. De achterstand van Hurley op Tilburg bedraagt twee punten (6 om 8). Het gat met hekkensluiter Almere is zes punten. ‘Ik maak me geen zorgen over degradatie’, zegt Hayward stellig. ‘Maar dit zijn wel wedstrijden die we echt in winst om moeten zetten. De knop moet morgen snel om, want zondag wacht in Klein Zwitserland opnieuw een directe concurrent.’

De Steenbokken hebben drie punten meer dan Hurley en zijn dus nog binnen handbereik. Tegen Klein Zwitserland wordt het tijd voor revanche, stelt Hayward. De aanvoerder belooft alvast: ‘Na de wedstrijd tegen KZ hebben we alsnog negen punten.’