Tilburg brengt Almere na degradatiekraker verder in de problemen

Tilburg heeft de degradatiekraker tegen Almere gewonnen. Daarmee slaan de Brabanders als nummer elf een gat van vier punten met de ploeg uit de Flevopolder, die op de ranglijst nog altijd puntloos onderaan staat in de Tulp Hoofdklasse Heren. Grote boosdoener voor Almere was Rik Sprengers, die met twee rake sleeppushes een belangrijk aandeel had in de 3-2 overwinning. 

Het akkefietje tussen Manuel Verga en Felix Gulinck rond de middenlijn in het tweede kwart. Twee schouders en torso’s even kort tegen elkaar, met de kin omhoog. Het wegschoppen van de bal door A-junior Quinten Teiwes en het stick slaan van Max Kreft. Tot besluit nog de woede-uitbarsting van Flip Wijsman. Aan alles was duidelijk dat er wat op het spel stond zondagmiddag in Tilburg. Almere wilde maar wat graag de rode lantaarn overdragen aan de Brabanders. Maar dat mislukte.

Al slalommend had Daan Bonhof al binnen enkele minuten bijna de voorsprong op zijn stick. De Almeerse middenvelder kon zonder al te veel moeite de Tilburgse cirkel binnenlopen en op goal pushen. Hij zag zijn inzet voorlangs gaan. Dat betekende later het startschot voor de thuisploeg, die eerst Miel van den Heuvel een schotkans zag missen, maar daarna een strafcorner versierde. Met het ontbreken van Jip Krens (liesblessure) en Gareth Furlong als wissel op de bank, was het Rik Sprengers die op de kop verscheen. Zijn push raakte de handschoen van Flip Wijsman nog, maar schoot door de netten in. 

Wijsman is teleurgesteld in zichzelf

Een moment waar Wijsman na de wedstrijd zichtbaar van baalde. Woede en teleurstelling overheersten bij de jonge, talentvolle keeper. Een gezicht dat na het laatste fluitsignaal op onweer stond, met tranen in de ogen. ‘Ik ben teleurgesteld in mezelf. We moesten vandaag goed spelen en dat heb ik niet gedaan’, blikt hij direct na het duel kritisch terug. ‘Bij de eerste strafcorner zit ik er nog aan. Dan moet ik de bal ook hebben. Sterker nog, ik kan ‘m ook gewoon hebben.’ 

Teleurstelling bij Almere. Vooral bij keeper Flip Wijsman. Foto: Orange Pictures/Gino van Outheusden

We moesten en wilden vandaag winnen. Als dat dan mislukt, komt er wel eens emotie vrij Flip Wijsman

 

Toen Max Kreft en Jasper van der Looy grote Tilburgse kansen om zeep hielpen, was daar eindelijk Almere dat zich terugknokte in de wedstrijd. In het derde kwart volgde dan ook de gelijkmaker, na een ietwat gelukkige situatie. Lukas Plochy sloeg met zijn backhand op goal, maar raakte de bal totaal verkeerd. Keeper Sander van Berkel leek dan ook eenvoudig weg te kunnen werken, maar de bal verdween onder zijn klomp en rolde zo tergend langzaam over de doellijn: 1-1. 

Lang kon Almere daar niet van genieten. Weer was daar Rik Sprengers die raak pushte tijdens de tweede Tilburgse corner. Toen Furlong weer vanaf de bank toekeek, passeerde Sprengers Wijsman opnieuw aan de handschoen-kant. Een honderd procent score voor de eigenlijke derde cornerschutter van de Tilburgers. 

Rik Sprengers viert zijn doelpunt tegen Almere. Foto: Orange Pictures/Gino van Outheusden

Almere heeft niet genoeg gepresteerd

‘We hebben niet genoeg gepresteerd vandaag’, gaat Wijsman verder. ‘Bij zo’n strafcorner moet ik meer mijn balans pakken en rustig blijven. We moesten en wilden vandaag winnen. Als dat dan mislukt, komt er wel eens emotie vrij’, reageert hij op zijn uitbarsting. ‘Er kwam wat druk bij kijken vandaag. We moesten en wilden winnen.’

Het was over en uit voor Almere toen Jaïr van der Horst het derde doelpunt binnenwerkte, na goed doorzetten van Van der Looy. De aansluitingstreffer kwam nog wel, maar niet op tijd. Het was Joep Troost die de hekkensluiter twintig seconden voor tijd nog in de buurt bracht, maar dat mocht niet meer baten.

Ik kan niet nu al zeggen dat het klaar is, dat is het ook gewoon nog niet Flip Wijsman

 

Wijsman had er nog lang geloof in. ‘Pas toen ik hoorde dat we na de aansluitingstreffer nog maar een paar tellen hadden, wist ik dat het niet meer ging lukken. Onze basiskwaliteit moet omhoog. Het was een spannende wedstrijd maar Tilburg stond verdedigend te stabiel.’ De zorgen voor Almere worden als nummer laatst weer wat groter: ‘Het seizoen is nog lang. Ik kan niet nu al zeggen dat het klaar is, dat is het ook gewoon nog niet. We hopen een of twee punten bij elkaar te sprokkelen en dan uiteindelijk in het thuisduel over Tilburg heen te klappen. Dan maar op die manier.’ 


2 Reacties

  1. arnoldS

    Wat een sprookje van Almere. Vanaf kelderklasses naar de hoofdklasse. Een filmscript. Met mooie uitschieters en talenten. Maar nu is het op. Klaar. Het doek valt. Vorig jaar een Houdini. Nu leven in over-time.

  2. hockeyer123

    Tilburg duidelijk de betere in deze kraker. Speelschema van Tilburg is erg gunstig, komende weken worden cruciaal om boven de rode streep te komen


Wat vind jij? Praat mee...