Tulp Keukens komende jaren ook naamgever Hoofdklasse Dames

Tulp Keukens, dat de afgelopen jaren al de Hoofdklasse Heren sponsorde, wordt ook de naamgever van de Hoofdklasse Dames. Het Nederlandse keukenmerk heeft het bestaande contract met 3,5 jaar verlengd en blijft daarmee in ieder geval tot en met het seizoen 2025-2026 verbonden aan de Tulp Hoofdklasse Hockey. Tulp Keukens is in die periode ook supplier van de KNHB.

De Hoofdklasse Dames droeg geen sponsornaam sinds lingeriemerk Livera in 2020 door de coronacrisis afhaakte. In datzelfde jaar werd Tulp hoofdsponsor en naamgever van de Hoofdklasse Heren, die daarmee tot de Tulp Hoofdklasse Heren werd gedoopt. Tulp tekende destijds een contract voor drie seizoenen. 

De afgelopen jaren ging de zoektocht naar een sponsor voor de Hoofdklasse Dames door. Die werd dus gevonden in De Mandemakers Groep, waar Tulp Keuken onderdeel van is. De hoogste dames hockeycompetitie heet al vanaf de herstart begin maart de Tulp Hoofdklasse Dames.

Verheugd

De Hockey Hoofdklasse CV (HHcv) behartigt de collectieve belangen van de clubs in de Hoofdklasse en is zeer content met de samenwerking tussen de HHcv en Tulp Keukens. Huub Arendse, interim-voorzitter van de HHcv: ‘Tulp Keukens is een echt Nederlands merk met groeiambities. Wij zijn verheugd dat Tulp Keukens tevens de damescompetitie omarmt, alsmede haar naamgevende partnership met de Tulp Hoofdklasse Heren vroegtijdig verlengt. Het feit dat beide competities onder de naam Tulp Hoofdklasse Hockey verder gaan, met een zeer betrokken sponsor, legt een stevig fundament onder onze commerciële ambities.’

Foto: Willem Vernes

Erik Rijerkerk, commercieel directeur van Tulp Keukens, is blij dat beide competities vanaf heden onder de naam Tulp Hoofdklasse Hockey verder gaan. “De sponsoring van de Tulp Hoofdklasse Heren heeft uitstekend bijgedragen aan onze positionering- en groeidoelstelling. Uitbreiding van de sponsoring met de damescompetitie biedt volop kansen om ons als merk nog nadrukkelijker te associëren met tophockey in Nederland. Uiteraard in nauwe samenwerking met de clubs.”

Professionalisering

Erik Gerritsen, algemeen directeur van de KNHB, vult aan: ‘Eén van de doelstellingen van zowel de HHcv, de KNHB als sponsor Tulp Keukens is de professionalisering van de Hoofdklasse Hockey. In samenwerking met alle betrokken partijen, inclusief onze broadcast-partners Viaplay en NOS, zullen wij ons inzetten om deze doelstelling te realiseren.”


Wat vind jij? Praat mee...