Verkiezing Gouden Stick voor beste Hoofdklasse-spelers

De spelers in Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren strijden niet alleen om het kampioenschap, maar ook individueel kunnen ze een prestigieuze prijs winnen: de Gouden Stick. Op basis van de stemmen van hockeyfans, experts, aanvoerders en coaches wordt bepaald wie de beste speler en speelsters van het seizoen 2022/2023 zijn. De verkiezing begint zaterdag bij de start van de Hoofdklasse-seizoen.

Alle hockeyfans hebben elke speelronde de mogelijkheid hun stem uit te brengen op de speler en speelster, die het meest is opgevallen of de meeste indruk heeft gemaakt. Stemmen kan via hockey.nl/goudenstick. We vermelden wekelijks de speler en de speelster die de meeste stemmen heeft gekregen. Zij worden gekroond tot Speler van de Week.

Behalve het publiek hebben we ook een panel met experts dat punten geeft aan de beste spelers. Dat expertpanel stellen we binnenkort voor.

Hockeyfans kunnen op hun mobiel ook langs de lijn stemmen op hun beste speler van het weekend. Foto: Bart Scheulderman

Om de verkiezing compleet te maken, vragen we aan het einde van het seizoen de aanvoerders en coaches van de teams naar hun mening. De stemmen van het publiek, de experts en de aanvoerders/coaches resulteren aan het einde van seizoen in een eindrangschikking met de beste spelers van de Tulp Hoofdklasse Heren en de beste speelsters van de Hoofdklasse Dames.

De uitreiking van de trofee vindt plaats aan het einde van het seizoen. Dan krijgen ook de topscorers van de Hoofdklasse de Gouden Bal uitgereikt.

Historie

De Gouden Stick kent in Nederland een lange historie en werd in 2000 voor het eerst uitgereikt. Eerdere winnaars zijn bij de heren onder andere Jeroen Delmée, Teun de Nooijer en Sander de Wijn. Bij de vrouwen ging de individuele prijs onder andere naar Eva de Goede, Minke Booij, Maartje Paumen en Lidewij Welten, die dit seizoen bij Kampong speelt.

Sinds 2015 is de Gouden Stick niet meer uitgereikt. Wel hield hockey.nl een verkiezing van de beste spelers rond de play-offs. Vanaf zaterdag telt elke speelronde mee.


De verkiezing van de Gouden Stick wordt mede mogelijk gemaakt door Tulp, de Nederlandse keuken.


Wat vind jij? Praat mee...