Tulp HK Heren: B’daal sterkste in klassieker, HGC ruim langs KZ

Bloemendaal heeft zaterdag de hockeyklassieker gewonnen. In het Wagener Stadion werd Amsterdam met 3-1 verslagen. HGC was op eigen veld met 4-0 te sterk voor Klein Zwitserland. Alle doelpunten op de Roggewoning vielen voor rust. De andere wedstrijden van de negende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren, die voor zondag op het programma stonden, zijn afgelast vanwege de verwachte sneeuwval in combinatie met forse wind.

Amsterdam heeft voor de vierde maal op rij een nederlaag moeten incasseren. Dit keer was aartsrivaal Bloemendaal met 3-1 te sterk. Bij rust leidden de Mussen met 0-1 dankzij een treffer van Florian Fuchs. Tim Swaen verdubbelde na de pauze de voorsprong. Valentin Verga verkleinde de achterstand, maar Yannick van der Drift gooide in de slotfase het duel definitief in het slot. De cijfers van Bloemendaal zijn indrukwekkend. De koploper boekte zijn negende zege op rij en is al 26 duels op rij ongeslagen. De laatste nederlaag dateert van 3 mei 2019 toen Bloemendaal verloor van Rotterdam (3-1).

Lees het volledige wedstrijdverslag van Amsterdam-Bloemendaal.

Het duel stond aanvankelijk gepland op Klein Zwitserland, maar na overleg tussen beide clubs werd de wedstrijd omgedraaid. Op eigen veld besliste HGC de burenruzie al voor rust. Seve van Ass legde met twee doelpunten de basis voor de overwinning. De andere treffers kwamen op naam van Douwe Vis en Karst Timmer.

——————————————————————————————————–
Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de duels Amsterdam-Bloemendaal en HGC-Klein Zwitserland op de negende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren.


12 Reacties

 1. tiemezegelink

  A’dam - B’daal doet het weer! Top!!!

 2. coach-devries

  Als Amsterdam, m.n. in de persoon Verga, alle energie die ze nu in het mekkeren stoppen in de wedstrijd zouden investeren, wordt het een stuk spannender denk ik..!

  1. stekel

   Verga zit zich zelf en andere al lange tijd in de weg maar niemand die er naar handelt.

 3. kunstgrasisnep

  HGC-KZ lijkt wel een avondwedstrijd. Maar aanzienlijk beter te pruimen dan A’dam- Bloemendaal waar de Amsterdammers wel willen, meest aan de bal zijn maar niet kunnen en Bloemendaal niet het niveau Tilburg lijkt te kunnen ontstijgen

 4. floppieenteun

  Eindstand 1-3! Prachtig resultaat voor Bloemendaal. Beste spel, meeste balbezit en de beste kansen voor Bloemendaal (althans op basis van wat ik gezien heb in de tweede helft). Verder geen hoogstaande topper. Belangrijkste, El Clasico gewonnen en 13 punten los van Kampong :-).

 5. keesbrinkman

  Bijzonder: stadionspeaker die netjes de doelpuntenmakers omroept - voor wie eigenlijk?

  1. mrme

   Jij hoorde het blijkbaar dus misschien de mensen die de stream kijken?

 6. Mark Bouwman

  Mooi Douwe! Na vorig seizoen captaincy HGC A1 nu gefeliciteerd met je eerste HK goal!


Wat vind jij? Praat mee...