Tulp HK Heren: B’daal sterkste in klassieker, HGC ruim langs KZ

Bloemendaal heeft zaterdag de hockeyklassieker gewonnen. In het Wagener Stadion werd Amsterdam met 3-1 verslagen. HGC was op eigen veld met 4-0 te sterk voor Klein Zwitserland. Alle doelpunten op de Roggewoning vielen voor rust. De andere wedstrijden van de negende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren, die voor zondag op het programma stonden, zijn afgelast vanwege de verwachte sneeuwval in combinatie met forse wind.

Amsterdam heeft voor de vierde maal op rij een nederlaag moeten incasseren. Dit keer was aartsrivaal Bloemendaal met 3-1 te sterk. Bij rust leidden de Mussen met 0-1 dankzij een treffer van Florian Fuchs. Tim Swaen verdubbelde na de pauze de voorsprong. Valentin Verga verkleinde de achterstand, maar Yannick van der Drift gooide in de slotfase het duel definitief in het slot. De cijfers van Bloemendaal zijn indrukwekkend. De koploper boekte zijn negende zege op rij en is al 26 duels op rij ongeslagen. De laatste nederlaag dateert van 3 mei 2019 toen Bloemendaal verloor van Rotterdam (3-1).

Lees het volledige wedstrijdverslag van Amsterdam-Bloemendaal.

Het duel stond aanvankelijk gepland op Klein Zwitserland, maar na overleg tussen beide clubs werd de wedstrijd omgedraaid. Op eigen veld besliste HGC de burenruzie al voor rust. Seve van Ass legde met twee doelpunten de basis voor de overwinning. De andere treffers kwamen op naam van Douwe Vis en Karst Timmer.