Zespuntenweekend Kampong na bizarre comeback tegen Rotterdam

Kampong heeft er zondag voor gezorgd dat het zes punten overhoudt aan dit dubbelweekend. De Utrechters knokten zich in een waanzinnig duel met Rotterdam terug na een 1-3 achterstand. Na rust scoorde Kampong vijf keer, waardoor er met 6-3 werd gewonnen.

Je zou zeggen dat Rotterdam, dat met 2-1 van Bloemendaal verloor, van beide teams de zwaarste zaterdag achter de rug had. Maar daar bleek een dag later op De Klapperboom niets van waar. De ploeg van Albert-Kees Manenschijn vloog uit de startblokken en greep de thuisploeg meteen en brutaal bij de strot.

Kampong hapte daardoor naar adem en verslikte zich al snel. Na vier minuten leverde Jonas de Geus de bal in, waarna Joaquin Menini bijna blind Thijs van Dam vond: 0-1. De thuisploeg, die een dag eerder vrij soeverein van Amsterdam won, was van slag en speelde in die beginfase slordig. De Geus stond overigens in de achterhoede bij Kampong, dat Martijn Havenga gisteren met een voetblessure zag uitvallen.

Thijs van Dam met de vroege openingstreffer. Foto: Koen Suyk

Razende Rotterdamse ritme

Het duurde een kwartier voordat Kampong meekon in het razende Rotterdamse ritme. De Utrechters kregen vervolgens ook wel kansen, maar Jip Janssen, Terrance Pieters en Bjorn Kellerman slaagden er niet in om Derk Meijer te kloppen. Aan de overkant behoedde David Harte zijn ploeg aanvankelijk voor een grotere achterstand, maar op een vlijmscherpe counter van Rotterdam moest ook de Ier het antwoord schuldig blijven. Menno Boeren pushte op aangeven van Tjep Hoedemakers binnen: 0-2.

Wat volgde in het tweede kwart was het betere puntje-van-de-stoel-werk. Nog geen minuut na de tweede Rotterdamse treffer legde Derck de Vilder al zijn frustratie in zijn backhand en jankte de aansluitingstreffer tegen de touwen. Maar voordat Kampong van de blijdschap was bekomen, kon de ploeg van Roelant Oltmans weer terug naar de middenlijn. Jeroen Hertzberger pushte namelijk de een corner achter Harte: 1-3.

Kellerman viert zijn doelpunt(en). Foto: Koen Suyk

Ogen en oren tekort

Het handjevol aanwezigen die er waren, kwamen ogen en oren tekort. En dat bleef zo in het begin van het derde kwart. Ties Ceulemans maakte namelijk vlak van na rust de 2-3. Kampong leek terug in de race, maar drong na die tweede treffer amper aan. Pas aan het eind van ‘Q3’ werd de thuisploeg weer gevaarlijk. Na een waarschuwingsschot van Kellerman volgde een corner. En die ging erin, via Robbert Kemperman die attent reageerde op een rebound.

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een dampende slotfase. En die kwam er ook. Na 56 minuten was het Kellerman, die al een paar duels droog stond, die van dichtbij voor de 4-3 zorgde. Voor het eerst in de wedstrijd had Kampong dus een voorsprong in handen. Rotterdam kreeg uit een corner de kans op de 4-4, maar een variant ging de mist in. Een paar minuten later besliste Kellerman het zinderende duel. De oud-speler van Rotterdam rondde een counter succesvol af en maakte zijn tweede van de middag. Terrance Pieters maakte de klus af en bezorgde Kampong een 6-3 zege én een zespuntenweekend.

Te angstig Rotterdam na rust

Rotterdam speelde net als gisteren het grootste deel van de wedstrijd zeer behoorlijk, maar stond – ook net als gisteren – met lege handen. ‘We begonnen met het spel waar we goed in zijn. Met lef en durf hockeyen’, stelde Rotterdam-aanvaller Thijs van Dam na afloop. ‘Maar gisteren en vandaag waren we in de tweede helft te angstig aan het spelen. Tegen Kampong gingen we, in plaats van te zoeken naar die vierde of vijfde goal, de 3-1 en 3-2 verdedigen. Kampong deed het slim en wij hadden wat pech. Een bal via de rug van Derk (Meijer, red.), een rebound die net goed viel. Maar goed, zo werkt het wel. Als wij ze niet maken….’

Dan doet de tegenstander het wel. ‘Ja. We moeten dat spel van de beginfase volhouden. Niet bang worden of te veel half-court gaan spelen. Het was een keuze om ‘safer’ druk te zetten, maar dat andere spel ligt ons beter. En na die 4-3 gingen wij op zoek naar de gelijkmaker. Dan forceer je en vallen die laatste twee goals. Zonde, want we begonnen zo goed.’

 


Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van het duel tussen Kampong en Rotterdam in de Tulp Hoofdklasse Heren.


21 Reacties

 1. jj1996

  Hebben meer mensen schelden van Kampong gehoord na de goal? Wat hij zei kan toch niet?! Is het een keer op tv zeg je dit vol in een microfoon!

  1. SanderE

   Wat werd er gezegd dan?

  2. Boearco

   Niet voor herhaling vatbaar. Maar het kan echt niet.

  3. nic-vis

   In de jeugd trekken bondsscheidsrechters daar gewoon een kaart voor, en terecht

  4. stekel

   Op Kampong mag veel...

 2. bombaliali

  Kan absoluut niet, ik snap dat de emoties hoog zijn, maar dit kan echt niet. Het gaat trouwens om de opmerking die te horen was : “ah k*nkerzooi”

 3. conegut

  Tja als je microfoons naast het veld zet kan je de emotie horen. Niet zo’n groot ding van maken. Stukje opvoeding vanuit club zou prima zijn. Leuke wedstrijden tot nu toe. Hoop dat Amsterdam verliest, grote mond van hen. Zou toch mooi zijn als zij play outs moeten spelen.

  1. jj1996

   Emoties zijn prima, die horen er inderdaad bij. Als hij kutzooi had gezegd had ik ook geen opmerking gemaakt. Het gaat puur om het woord. Dat kan echt niet.

 4. PogChamp

  Pohh kanonslag die laatste goal

 5. JanHeinvdWaals

  Kampong blijft een onsympathieke club met een heuse koop cultuur. Het hele idee van een warme en sociale club is al jaren niet meer van toepassing op de Klapperboom. Kopen is het enige wat telt daar. Misschien is het een idee om de club om te dopen tot Kooppong. Hopelijk is dat te regelen met de statuten.

  1. dummy

   Koopcultuur? De laatste nieuwe speler van Kampong H1 is de 2e keeper in 2020. De andere spelers zijn bij Kampong begonnen in 2008/2011/2017/2019/2012/2013/2013/2015/2012/2018/2017/2016/2014/2011/2019/2011. 1 speler uit het buitenland, Harte, al zo’n kleine 10 jaar hier. Leuke wedstrijd overigens, de blauwe vechtmachine is er weer. 💙

  2. jhlp

   @janheinvdwaals wat een ontzettend overdreven reactie zeg

  3. Peternooitgedagt

   @dummy Dat benoem je heel goed. Een ware koopclub dus, te zien aan de jaartallen dat ze bij Kam-/ Kooppong zijn begonnen.

 6. hw

  Lesje effectiviteit....Rotterdam is goed bezig maar is nog niet dodelijk scherp. Geniet wel van het spel van Rotterdam.

 7. luchtisblauwgrasisgroen

  Zuur voor Rotterdam: ze hadden na dit weekend theoretisch op 6 punten van Bloemendaal op nummer 2 kunnen staan (er vanuitgaande dat ze de inhaalwedstrijd winnen). Ondanks goed spel, staan ze nu 12 punten achter, en buiten de top 4.

 8. kunstgrasisnep

  Los van de opmerking, die niet kan maar met publiek waarschijnlijk niet te horen, een heerlijke wedstrijd waarvoor je graag komt kijken. Naast Kampong en Bloemendaal is Rotterdam zeker een play-off kandidaat. Hadden zaterdag gewoon moeten winnen maar net als vandaag, je moet de goals maken om te winnen (quote Jeroen Herzberger). Betreft Koopclub, volgens commentaar speelden er 3 A junioren bij Kampong mee?? Misschien een idee als hockey.nl eens een item besteed aan de herkomst van selectiespelers van de hoofdklasseclubs. Originele jeugdspelers, zeg vanaf B cat en spelers > 10 jr bij club zijn dan geen koop. Ben benieuwd welke clubs onder het label koopclub uitkomen??

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Goed idee, wellicht ook aantal jeugdleden en aantal hockeyers binnen 25km afstand meewegen?

 9. rustaaagh

  Goed idee om de herkomst te van de spelers te achterhalen. Maar doe het dan volledig vanaf het begin.

 10. berri-van-manen

  Hoge bomen vangen veel wind 👍🏻👊🏻💙


Wat vind jij? Praat mee...