Tulp HK Heren: Tilburg-spits Max Kreft geeft Kampong dreun na

Tilburg heeft in de veel besproken inhaalwedstrijd tegen Kampong voor een stunt gezorgd. De nummer 11 van de Tulp Hoofdklasse Heren hield de Utrechtse grootmacht donderdag op eigen veld op 1-1. Max Kreft maakte een minuut voor tijd de gelijkmaker. ‘Dit is een heel mooi punt’, zei de aanvaller na afloop.

Er was al veel gezegd en geschreven over deze wedstrijd. Afgelopen september speelden de ploegen ook op de Oude Warande tegen elkaar en toen won Kampong met 2-4. Oranje-international Jip Janssen kreeg echter in de rust een positieve corona-uitslag en had volgens de reglementen niet mee mogen doen.

De onafhankelijke tuchtcommissie van de KNHB besloot dat de wedstrijd over moest worden gespeeld. Kampong kreeg daarnaast een geldboete en drie punten in mindering.

Teleurstelling bij Lars Balk van Kampong na het 1-1 gelijkspel in en tegen Tilburg in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Willem Vernes

Donderdag stonden beide ploegen in Tilburg opnieuw tegenover elkaar. De hoofdrolspeler ontbrak op het wedstrijdformulier. Janssen was afwezig omdat hij niet speelgerechtigd was. Afgelopen weekend deed het strafcornerkanon van Kampong nog wel mee in de verloren topper (4-1) bij Bloemendaal.

Tegen Tilburg was Martijn Havenga de eerste cornerman bij de bezoekers. De routinier mocht vaak opdraven, want Kampong versierde in het inhaalduel de nodige strafcorners. Het lukte de getergde formatie van coach Roelant Oltmans in de eerste helft maar niet om de openingsgoal te forceren, vooral door uitstekend keeperswerk van Tilburg-goalie Sander van Berkel. ‘Zij kregen zoveel kansen’, erkent Kreft. ‘Echt fantastisch hoe Sannie ons in de wedstrijd hield. We hebben echt als team voor iedere meter gestreden.’

Tactische zet van Tilburg pakt goed uit

Na twee doelpuntloze eerste kwarten waarin Kampong de beste en meeste kansen kreeg, kwamen de Utrechters vlak voor het einde van het derde kwart op voorsprong. Bij de strafcorner legde Terrance Pieters de bal af op aangever Derck de Vilder die de 0-1 binnen sloeg.

Het leek de winnende treffer te zijn, maar in de slotfase incasseerde Lars Balk een gele kaart. Dat kwam Kampong duur te staan. Tilburg haalde keeper Van Berkel naar de kant en bracht Bas Scheer als extra veldspeler in.

Tilburg-doelman Sander van Berkel stond een dijk van een wedstrijd te keepen. Foto: Willem Vernes

De moed van coach Jeroen Delmee werd beloond, want Max Kreft tikte de bal bij de tweede paal binnen: 1-1. Zijn eerste van het seizoen. Een heel belangrijke in de strijd tegen degradatie. ‘Dit voelt als een bonuspunt’, straalde Kreft kort na afloop.

Kampong had kort daarvoor nog de kans om alsnog met de overwinning naar huis te gaan, maar Van Berkel, die snel na de gelijkmaker terugkeerde onder de lat, wist de bal van Terrance Pieters uit het doel te houden.

Terrance Pieters baalt enorm na zijn gemiste kans in de slotfase tegen Tilburg (1-1). Foto: Willem Vernes

Door de puntendeling staat Kampong op een vijfde plaats. Tilburg is nog steeds elfde, maar heeft inmiddels aansluiting gevonden bij nummer tien Hurley. Komende zondag ontvangt de formatie van Delmee de directe concurrent. ‘We doen echt goede zaken als we die pot winnen’, zegt Kreft. ‘Ik voorspel een 3-1. Met een goaltje van mij.’

 

——————————————————————————————————————

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de inhaalwedstrijd tussen Tilburg en Kampong in de Tulp Hoofdklasse Heren.


20 Reacties

 1. jasper1980

  Zijn er ook live beelden te zien

  1. stekel

   de uitslag is een overwinning voor Tilburg en het Nederlandse hockey. Dat galmt nog heel lang na.

 2. luchtisblauwgrasisgroen

  Vandaag uitgebreide reconstructie in de Telegraaf over de affaire die er voor zorgde dat deze wedstrijd moet worden overgespeeld: ‘Hij was ’een beetje dom geweest’, Jip Janssen. Maar pas écht dom, oliedom zelfs, was zijn club Kampong.’ ‘Nu blonk Kampong toch al niet uit in communicatie sinds de avond dat de medische staf én een gelouterde ex-bondscoach (Oltmans), die nota bene vier jaar voor NOC*NSF werkte, opzichtig blunderden. De club had er verstandig aan gedaan om de fout te erkennen, de hele goegemeente excuses aan te bieden in plaats van met een legertje juristen quasi verongelijkt ten strijde te trekken.’ ‘In plaats van zelf door het stof te gaan en de aandacht van Janssen af te leiden, bleef de 23-jarige hockeyer derhalve langer dan hem lief was de kop van Jut. Een 23-jarige hockeyer die, hoe onhandig ook, uit loyaliteit voor coach en medespelers de arena betrad. De 23-jarige Jip Janssen heeft nog geen openlijke excuses ontvangen van het begeleidingsteam en voltallige Kampong-bestuur.’

  1. Eelco Houwink

   Excuses van het Bestuur aan Jip ? Omdat ze hem niet tegen hebben gehouden ? OK, dan bij deze mijn excuses aan het Bestuur dat ik hen niet heb kunnen weerhouden van deze onhandige aanpak en mij nooit verzet heb tegen de benoeming van deze onbeholpen coach

  2. kunstgrasisnep

   De Telegraaf??? Echte kwaliteits journalistiek dus @hockey.nl. Gewoon stoppen met de optie reageren. Gewoon je eigen mensen met kennis laten becommentariëren. Komt de sfeer zeer veel meer ten goede

  3. mrme

   Censuur is niet de oplossing. Wel zouden er berichten verwijderd moeten worden die off-topic zijn. Zou overigens zonde zijn want er zijn vaak ook zinnige woordenwisselingen hier. Zure mensen zullen er altijd zijn. Dit geneuzel over het opstellen een Corona geval is nu wel verleden tijd. Wedstrijd is overgespeeld en kampong de grote verliezer. Knap punt voor Tilburg!

 3. luchtisblauwgrasisgroen

  Ik vind het verassend dat Oltmans niet officieel is berispt door de KNHB, het feit dat dit niet proactief is gedeeld met de KNHB lijkt mij al een issue. Maar na deze wedstrijd is het allemaal afgesloten: Kampong heeft toch nog -2 punten aan de wedstrijd overgehouden en de reputatie schade is aanzienlijk.

  1. dragonballz

   Ga jij jezelf lekker verassen.

  2. paul-opgenhaffen

   Iedereen wordt zo moe van deze man. Met je verassing

  3. Michelvermeer

   Zeer vermoeiend ben jij zeg. Pfff

  4. dragoncl

   Luchtisgroengrasisblauw, het zit je wel diep he, deze affaire

  5. SanderE

   Vier man sterk, Kampong of Oltmans aanhang? Jullie kunnen kritisch naar “luchtisblauwgrasisgroen” zijn maar wellicht heeft die een punt. Zaak is afgedaan met een grote poppenkast (het is klaar) maar feit is wel dat we mede door dit soort gedrag inmiddels al weer weken in een lockdown verkeren. Pak je verantwoordelijkheid en daar mag dan dus best op gewezen worden of niet? Je speelt met de gezondheid van jezelf en anderen en alle bijkomende schade voor bv (horeca) ondernemers die daar nog bij komen.Dat een (top) vereniging en volwassen speler dit overkomt is een kwalijke zaak. Dat hier door bepaalde personen “lichtzinnig” over gedacht wordt is jammer - en verklaart tegelijkertijd onze huidige samenleving.

 4. 073

  Is De Vilder izjen Royalistiq met die bandana?

  1. hockey12345

   Hahaha

 5. AvA

  @ hockey.nl Kunnen jullie artikel schrijven over hoe het zit met degradatie v hoofdklasse nu de promotieklasse niet speelt. En wellicht ook niet gaat spelen?

 6. conegut

  Toch nog positief Corona nieuws

  1. mari67

   Heerlijk voor Tilburg

 7. hockey12345

  Heerlijk! Beste was kampong verliezen

 8. hockeyer123

  Kamping 5 punten verloren. Aan het einde van het seizoen zullen ze zich nog een keer achter de oren krabben Tilburg maakt stappen, die zie ik na 11 wedstrijden wel in de safe zone

 9. Nvanas012

  Huh die goal van de Vilder werd boven de plank geflatst? Had die niet afgekeurd moeten worden?


Wat vind jij? Praat mee...