Round-up Tulp HK (H): Hendrickx pusht Pinoké langs Amsterdam

Pinoké heeft donderdagavond de inhaalwedstrijd in de Tulp Hoofdklasse gewonnen. In het Amsterdamse Bos eindigde het duel met Amsterdam in een 2-1 overwinning. De wedstrijd stond in het eerste weekend van oktober gepland maar vanwege Europese verplichtingen van beide ploegen werd het duel naar vanavond verschoven.

Pinoké – Amsterdam 2-1

Het Belgische strafcornerfenomeen Alexander Hendrickx bezorgde Pinoké de volle buit in de burenruzie met Amsterdam, dat aantrad zonder de zieke Robbert Kemperman. De winnende treffer kwam in de slotseconden van de wedstrijd, waarin de Steekneuzen na 23 minuten op voorsprong waren gekomen na een fraaie tip-in van een andere Belg, Florent Van Aubel. De 1-0 stand stond tot in het vierde kwart op het bord totdat Trent Mitton de gelijkmaker aantekende op aangeven van Luke Dommershuijzen. Met zijn tiende doelpunt van het seizoen sleepte Hendrickx alsnog de overwinning voor Pinoké uit het vuur. Door de zege steeg de ploeg van coach Jesse Mahieu naar een vierde plaats op de ranglijst. Amsterdam blijft zevende.

23. Florent van Aubel 1-0
50. Trent Mitton 1-1
60. Alexander Hendrickx 2-1 (sc)

Lees hieronder de hoogtepunten terug van de inhaalwedstrijd tussen Pinoké en Amsterdam in de Tulp Hoofdklasse Heren