Round-up Tulp HK (H): Bloemendaal wint topper, Tilburg pakt eerste punt

Op de vijfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren heeft Bloemendaal de topper tegen HGC met 3-2 gewonnen. Tilburg pakte het eerste punt van het seizoen door in het Wagener Stadion met 1-1 gelijk te spelen tegen Amsterdam. Kampong versloeg Den Bosch met 2-1 en Sebastien Dockier bezorgde zijn ploeg Pinoké hoogstpersoonlijk de overwinning tegen Oranje-Rood (2-3).

HGC leek Bloemendaal de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Na een klein halfuur leidde de Wassenaarse formatie op ’t Kopje al met 0-2 door treffers van Kenta Tanaka en Steijn van Heijningen. Vlak voor rust maakte Tim Swaen de aansluitingstreffer, waardoor Bloemendaal zich voor de tweede helft nog een goede uitgangspositie op punten bood. Jorrit Croon maakte na de pauze op fraaie wijze de 2-2, waarna Arthur van Doren met een rake strafbal de vijfde zege op rij voor Bloemendaal veiligstelde.

Een bittere pil voor Amsterdam, dat in de slotminuut de gelijkmaker moest incasseren van Tilburg. Afgelopen week overkwam het de Amsterdammers ook al tegen Rotterdam (3-3). Luke Dommershuijzen leek lange tijd het enige doelpunt van de wedstrijd te hebben gemaakt, maar een strafcorner vlak voor het eindsignaal werd benut door Gareth Furlong. Zijn doelpunt betekende het eerste punt van Tilburg dit seizoen.

Met drie doelpunten was Sebastien Dockier onbetwist de Man of the Match. De Belg bezorgde Pinoké de derde zege van het seizoen waardoor de ploeg de derde plaats in de Tulp Hoofdklasse Heren bezet. Voor Oranje-Rood waren de druiven zuur. De Eindhovense ploeg zag een reeks van drie wedstrijden zonder nederlaag gestopt. Daar bovenop kwam ook nog de blessure van strafcornerspecialist Teun Beins.

Kampong blijft op de ranglijst in het spoor van koploper Bloemendaal. In Utrecht werd Den Bosch met 2-1 verslagen. Nadat Boet Phijffer de score had geopend voor Kampong verzuimde de ploeg een grotere voorsprong te nemen. Doelman Loïc van Doren van Den Bosch keerde de toegekende strafbal. Het leek Kampong duur komen te staan toen Koen Bijen na rust de gelijkmaker scoorde. Toch trok de ploeg van Roelant Oltmans aan het langste eind. Ties Ceulemans maakte vlak voor tijd de winnende treffer.

Klein Zwitserland heeft de eerste overwinning van het seizoen in de tas. Op eigen veld versloegen de Steenbokken Almere met 2-1. Ook hier viel de beslissing in de slotfase. Duits international Marco Miltkau verdubbelde vier minuten voor tijd de voorsprong van Klein Zwitserland dat via Rogier Schaeffers voor rust op 1-0 was gekomen. De tegentreffer van Ryan Julius in de slotminuut bracht de zege van Klein Zwitserland niet meer in gevaar.

Na drie gelijke spelen op rij pakte Rotterdam eindelijk weer eens de volle winst. Het doelpunt van Joaquin Menini in het eerste kwart betekende de beslissing in het duel met Hurley. De Bosuilen kregen nog een prachtige kans op de gelijkmaker, maar Rotterdam-keeper Derk Meijer keerde de strafbal van Hurley.