Round-up Tulp HK (H): R’dam verslaat B’daal, rode kaart De Gier

Rotterdam heeft op de tweede speeldag van de Tulp Hoofdklasse Heren Bloemendaal de eerste nederlaag (4-2) van het seizoen toegebracht. HDM-speler Cédric de Gier kreeg een rode kaart toen het duel tussen Oranje-Rood en HDM in de slotfase uit de hand liep.

Coach Taco van den Honert heeft met zijn ploeg Amsterdam de eerste zege van het seizoen binnen. In en tegen Laren werd met 2-1 gewonnen. Beide Amsterdamse treffers kwamen op naam van Boris Burkhardt, die vorige week ook al scoorde tegen Rotterdam. Inmiddels staat de teller van de aanvaller op 45 doelpunten voor Amsterdam in de Tulp Hoofdklasse. Het gepromoveerde Laren moet dus nog even wachten op de eerste drie punten van het seizoen. De laatste zege op het hoogste niveau dateert van 29 november 2013, toen thuis Schaerweijde met 2-1 werd verslagen.

Het duel werd in de slotfase ontsierd door een opstootje waarbij HDM-speler Cédric de Gier een rode kaart kreeg. Net als de twee voorgaande uitwedstrijden in Eindhoven bleef de Haagse ploeg uiteindelijk zonder punten. Oranje-Rood blijkt lastig te kloppen. In dertien van hun laatste veertien competitieduels bleef de ploeg ongeslagen (W7 G6). De Nieuw-Zeelander Sam Lane was opnieuw belangrijk aan Eindhovense kant met de openingstreffer. Hij staat na twee speeldagen op drie doelpunten.

Cédric de Gier kreeg in de slotfase van het duel tussen Oranje-Rood en HDM een rode kaart. Foto: Orange Pictures/Joris Verwijst

Lang moest Rotterdam wachten op een overwinning op Bloemendaal. In de voorgaande zeven competitiewedstrijden (G3 V4) kon de volle buit niet worden gepakt, maar dit keer lukte het de ploeg van coach Robin Rösch wel. Jeroen Hertzberger maakte twee doelpunten. Daarmee nadert de aanvoerder met rasse schreden een aantal mijlpalen. Zo is Hertzberger nog maar zeven doelpunten verwijderd van een verbetering van het eeuwige doelpuntenrecord in de Tulp Hoofdklasse. Dat staat met 346 goals nog op naam van Roderick Weusthof. Ook is Hertzberger nog maar een doelpunt verwijderd van zijn vierhonderdste officiële treffer voor Rotterdam.

Jeroen Hertzberger is nog zeven doelpunten verwijderd van een verbetering van het eeuwige doelpuntenrecord in de Tulp Hoofdklasse Foto: Willem Vernes

Kampong heeft zich gerevancheerd voor de nederlaag (0-1) vorige week tegen Klein Zwitserland. Schaerweijde was het slachtoffer van de dadendrang van de Utrechtse ploeg die het doel liefst zeven keer wist te vinden. Een herhaling van de stunt van vorig jaar toen Schaerweijde met 2-1 won, zat er niet in. Al na twee minuten opende Jip Janssen de score voor Kampong. Later zette hij ook nog de 3-0 op het bord. Inmiddels staat Janssen op een totaal van 97 strafcornerdoelpunten in de Tulp Hoofdklasse.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de tweede speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren.


Wat vind jij? Praat mee...