Round-up Tulp HK (H): Kampong verslaat KZ, OR-Pinoké onbeslist

Koploper Kampong boekte zondag zijn negende overwinning in de Tulp Hoofdklasse. In Den Haag werd Klein Zwitserland met 2-0 verslagen. Landskampioen Bloemendaal haalde in Groenekan uit tegen Voordaan (2-7) en het duel tussen Oranje-Rood en Pinoké eindigde onbeslist: 2-2. Amsterdam ging onderuit tegen Den Bosch. Het werd aan de Oosterplas 3-2.

Klein Zwitserland – Kampong 0-2

Koploper Kampong behoudt de ongeslagen status. Op bezoek in Den Haag werd Klein Zwitserland met 2-0 verslagen. Beide treffers werden gemaakt door strafcornerkanon Jip Janssen. Hij staat nu op 97 officiële doelpunten voor de Utrechtse ploeg, die in de Tulp Hoofdklasse al elf wedstrijden op rij zonder nederlaag is (W10 G1). Sander de Wijn keerde na blessureleed weer terug bij Kampong. Voor Klein Zwitserland, dat vijf belangrijke spelers miste, was het de tweede nederlaag op rij.

42. Jip Janssen 0-1 (sc)
48. Jip Janssen 0-2 (sc)

Met zijn sleeppush heeft Jip Janssen zijn ploeg Kampong op voorsprong gezet tegen Klein Zwitserland (0-2). Foto: Willem Vernes

Lees het verslag van het duel tussen Klein Zwitserland en Kampong

Oranje-Rood – Pinoké 2-2

Voor de eerste keer eindigde het onderonsje tussen Oranje-Rood en Pinoké in een gelijkspel. In Eindhoven stond na vier kwarten de eindstand 2-2 op het bord. Jelle Galema voorkwam met de gelijkmaker in de slotfase de eerste thuisnederlaag voor de Eindhovense ploeg sinds bijna een jaar. Na het 1-2 verlies tegen Bloemendaal op 7 november 2021 is Oranje-Rood al tien duels voor eigen publiek ongeslagen (W8 G2).

7. Gijs van Merriënboer 1-0 (sc)
17. Miles Bukkens 1-1 (sc)
51. Miles Bukkens 1-2 (sc)
56. Jelle Galema 2-2

Den Bosch – Amsterdam 3-2

Dat Den Bosch een zware kluif zou worden voor Amsterdam wezen de statistieken al uit. In de laatste zes ontmoetingen wonnen de Amsterdammers geen enkele wedstrijd (G1 V5). Ook dit keer nam de ploeg van coach Alexander Cox ondanks een voorsprong geen punten mee naar huis. De eerste vier doelpunten van de wedstrijd werden in de eerste helft van het derde kwart gemaakt, waarna Gijs Campbell uit een rebound van een strafcorner Den Bosch de overwinning bezorgde. De Bossche formatie bleef hierdoor voor de tiende keer op rij ongeslagen (W5 G5) in eigen huis.

31. Boris Burkhardt 0-1
35. Jeremy Hayward 1-1 (sc)
35. Max Kreft 2-1
38. Trent Mitton 2-2
47. Gijs Campbell 3-2 (sc)

Voordaan – Bloemendaal 2-7

Ondanks de snelle voorsprong slaagde Voordaan er niet in om Bloemendaal te verrassen. De landskampioen trok al snel het duel naar zich toe en won uiteindelijk in Groenekan met 7-2. Hierdoor blijft hekkensluiter Voordaan ook na tien speeldagen zonder punten. Thierry Brinkman, goed voor twee doelpunten, is nog maar twee treffers verwijderd van zijn honderdste doelpunt in de Tulp Hoofdklasse.

7. Mike Huisman 1-0
13. Roel Bovendeert 1-1 (sc)
21. Tim Swaen 1-2 (sc)
24. Casper van der Veen 1-3
29. Thierry Brinkman 1-4
35. Thierry Brinkman 1-5
41. Roel Bovendeert 1-6
57. Jasper Brinkman 1-7 (sc)
58. Thomas van Battum 2-7

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de tiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...