Round-up Tulp HK (H): Pinoké geeft zege weg, R’dam verliest

Op de voorlaatste speeldag voor de winterstop in de Tulp Hoofdklasse Heren speelde Pinoké met 4-4 gelijk tegen Den Bosch, nadat de landskampioen een 4-1 voorsprong uit handen had gegeven. In de strijd om de play-offplekken leed Rotterdam duur puntenverlies tegen Schaerweijde, dat in Rotterdam met 1-0 won. Amsterdam zakte mede hierdoor naar de elfde plaats op de ranglijst.

Aan de malaise bij Amsterdam komt maar geen einde. In het eigen Wagener Stadion werd met 0-1 verloren van HGC en daardoor zakte de ploeg van coach Taco van den Honert mede door de zege van Schaerweijde op Rotterdam naar de elfde plaats op de ranglijst. Lucas Veen werd de matchwinnaar van de vijftigste editie van Amsterdam-HGC. Na vijf duels zonder zege pakte HGC dan eindelijk weer eens de volle buit. Amsterdam is door de nederlaag nog zonder thuiszege dit seizoen.

Lucas Veen juicht nadat hij HGC op voorsprong heeft gezet tegen Amsterdam. Foto: Willem Vernes

Lees het verslag van het duel tussen Amsterdam en HGC

Net als Amsterdam zit Klein Zwitserland in een slechte fase van het seizoen. Door de 3-5 nederlaag tegen Bloemendaal heeft de Haagse formatie al vijf duels niet gewonnen en incasseerde het de vijfde nederlaag in de laatste zes competitieduels. Klein Zwitserland maakte tegen Bloemendaal tot twee keer toe een achterstand ongedaan, maar na de 2-3 van Tom Hiebendaal trokken de Mussen de zege naar zich toe mede dankzij drie treffers van Thierry Brinkman. Door de overwinning neemt Bloemendaal de vierde plaats in de ranglijst over van Rotterdam.

De laatste zes ontmoetingen tussen beide ploegen stonden garant voor doelpunten, liefst 39 in totaal. Ook dit keer werden de toeschouwers niet teleurgesteld. Er vielen acht doelpunten eerlijk verdeeld over Pinoké en Den Bosch. Met name voor Pinoké was de 4-4 eindstand een teleurstelling. De landskampioen verspeelde in het laatste kwart een 4-1 voorsprong. Daarmee kwam een einde aan een reeks van acht gewonnen thuiswedstrijden voor de Steekneuzen. Den Bosch is nu vijf competitiewedstrijden op rij zonder nederlaag.

In de strijd om een plek in de play-offs deed Rotterdam zichzelf geen plezier met de 0-1 nederlaag tegen Schaerweijde. De ploeg van coach Robin Rösch zakte van de vierde naar de vijfde plaats. Het was overigens de eerste nederlaag ooit van de Rotterdammers tegen Schaerweijde in de Tulp Hoofdklasse Heren. Schaerweijde is de laatste weken bezig met een opmars. In de laatste vier competitieduels behaalde de ploeg uit Zeist tien punten en klom zodoende van de twaalfde naar de inmiddels tiende plaats op de ranglijst.

Blijdschap bij Schaerweijde. Foto: Ruud Stork

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de twaalfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...