Tulp HK (H): B’daal wint topper, eindelijk zege R’dam en bijna eerste punt Hurley

Op de elfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren heeft koploper Bloemendaal de topper met Oranje-Rood in zijn voordeel beslecht. Het werd in Eindhoven 1-2. Rotterdam boekte eindelijk weer eens een overwinning. In en tegen Tilburg werd het 0-5. Hekkensluiter Hurley leek op weg naar het eerste punt van het seizoen, maar dolf uiteindelijk toch in de slotfase het onderspit tegen HGC (3-2).

Klein Zwitserland – SCHC 5-2

Klein Zwitserland zet zijn goede serie in de Tulp Hoofdklasse Heren voort met een 5-2 zege op SCHC. Het was voor de Haagse formatie de vijfde overwinning in de laatste zeven competitieduels. Met twee doelpunten zette Aki Käppeler Klein Zwitserland op het spoor van de drie punten op de ploeg waarvan KZ in de laatste vijf onderlinge confrontaties er vier verloor. Het was voor SCHC alweer de zestiende nederlaag in de laatste twintig wedstrijden in de Hoofdklasse.

Scoreverloop
23. Aki Käppeler (sc) 1-0
28. Aki Käppeler (sc) 2-0
37. Nicolas Keenan 3-0
44. Bob Cleophas (sc) 3-1
47. Nick van Trigt (sc) 4-1
68. Conor Empey 4-2
70.Tim Brand 5-2

Aki Käppeler blij met zijn tweede treffer voor Klein Zwitserland tegen SCHC. Foto: Koen Suyk

Pinoké – Kampong 1-2

Tegen angstgegner Kampong bleef Pinoké zondag andermaal zonder punten. De laatste zege op Kampong dateert van tien jaar geleden, toen Pinoké in Utrecht met 2-0 won. Sindsdien volgden twintig duels waarin slechts een keer een punt werd behaald, een 3-3 op 29 september 2019. Met de nipte 2-1 zege boekte Kampong alweer de 21ste overwinning in zijn laatste 25 wedstrijden.

Scoreverloop
22. Jip Janssen (sc) 0-1
30. Jonas de Geus 0-2
49. Niklas Wellen 1-2

HGC – Hurley 3-2

Hurley leek op weg het eerste punt van het seizoen te pakken. De ploeg had zich knap teruggevochten van een 2-0 achterstand, maar kwam de rake strafcorner van Gordon Jonhston in de slotfase niet meer te boven. Voor de elfde keer op rij dit seizoen bleef Hurley met lege handen achter. Met twee doelpunten komt Seve van Ass steeds dichterbij de persoonlijke mijlpaal van honderd doelpunten voor HGC: 89 in de Hoofdklasse en zeven in de play-offs.

Scoreverloop
8. Seve van Ass (sc) 1-0
18. Seve van Ass (sb) 2-0
25. Floris van Son (sc) 2-1
47. Borja Llorens 2-2
59. Gordon Johnston (sc) 3-2

Oranje-Rood – Bloemendaal 1-2

Thierry Brinkman is het goudhaantje van Bloemendaal. Met zijn treffer vlak voor tijd besliste hij de topper met Oranje-Rood in het voordeel van Bloemendaal. Brinkman loopt na elf speeldagen nog steeds één-op-één en is nog maar vijf treffers verwijderd van zijn honderdste doelpunt in zijn clubloopbaan (79x Hoofdklasse, 6x play-offs en tien keer EHL). Door de nederlaag werd Oranje-Rood op de ranglijst gepasseerd door Klein Zwitserland, dat nu de nieuwe nummer drie is.

Scoreverloop
17. Jelle Galema 1-0
20. Yannick van der Drift 1-1
65. Thierry Brinkman 1-2

Bloemendaal viert de winnende treffer tegen Oranje-Rood van Thierry Brinkman. Foto: Perry van de Leuvert/Orange Pictures

Amsterdam – Den Bosch 2-3

Vlak voor het eindsignaal bezorgde Tijmen Reijenga Den Bosch de zege in het Wagener Stadion. Daarmee blijft de ploeg van coach Eric Verboom in de laatste vijf uitwedstrijden in de Tulp Hoofdklasse Heren ongeslagen (W4 G1). Het was voor Amsterdam de vijfde competitienederlaag op rij tegen Den Bosch. Dankzij de benutte strafbal komt Mirco Pruyser weer een stap dichterbij twee persoonlijke mijlpalen. De spits is nog maar vier treffers verwijderd van zijn tweehonderdste doelpunt in de Hoofdklasse en nog acht goals verwijderd van zijn 250ste officiële treffer voor de Amsterdammers.

Scoreverloop
11. Valentin Verga (sc) 1-0
19. Jaïr van der Horst 1-1
39. Dylan Wotherspoon 1-2
63. Mirco Pruyser (sb) 2-2
69. Tijmen Reijenga (sc) 2-3

Tilburg – Rotterdam 0-5

De opluchting zal groot zijn bij Rotterdam. Na vijf wedstrijden zonder zege waren daar eindelijk de drie punten. Met vier doelpunten was Alexander Schop de man van de wedstrijd aan de kant van de Rotterdammers, die Tilburg de elfde nederlaag in dertien competitieduels bezorgden. Voor Rotterdam had de zege nog een extra tintje. Het was namelijk de tweehonderdste overwinning in de Hoofdklasse (400 duels, 200 zeges, 87 remises en 113 nederlagen).

Scoreverloop
24. Alexander Schop 0-1
28. Alexander Schop 0-2
30. Tjep Hoedemakers 0-3
45. Alexander Schop 0-4
59. Alexander Schop 0-5

Lees het verslag van het duel tussen Tilburg en Rotterdam

Alexander Schop scoort er vier tegen Tilburg. Foto: Bart Scheulderman

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de elfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren.


Wat vind jij? Praat mee...