Tulp HK Heren: puntenverlies B’daal, Kampong en KZ, winst Oranje-Rood

Op de laatste speeldag voor de winterstop heeft de top drie in de Tulp Hoofdklasse Heren puntenverlies geleden. Koploper Bloemendaal speelde op de Roggewoning gelijk tegen HGC. Het werd 2-2. Dezelfde uitslag stond ook na vier kwarten op het bord in Rotterdam. De Rotterdammers hielden de nummer twee Kampong in bedwang en Klein Zwitserland, de nummer drie, speelde met 2-2 gelijk tegen Tilburg.

De achtervolgers kropen dichter naar de top drie toe. Oranje-Rood rekende in de Brabantse derby af met Den Bosch. Het werd in Eindhoven 3-1. Pinoké versloeg buurman Hurley met 3-2 en Amsterdam had de handen vol aan SCHC, maar won wel met 2-1.

Rotterdam – Kampong 2-2

Met een 2-2 gelijkspel tegen Kampong sloot Rotterdam het voor hen zo teleurstellend eerste deel van het seizoen met een redelijk positief gevoel af. Het was voor Kampong pas het tweede gelijke spel in de laatste 26 competitieduels. De Utrechtse ploeg boog knap de snelle achterstand om, maar in de slotfase voorkwam Thijs van Dam alsnog een Kampong-zege. Voor Jeroen Hertzberger komt een mijlpaal in zicht. Dankzij zijn openingstreffer is de Rotterdam-aanvoerder nog maar drie doelpunten verwijderd van zijn 350ste officiële doelpunt voor Rotterdam en nog vijf van zijn 500ste treffer op het hoogste niveau voor club en land.

Scoreverloop
3. Jeroen Hertzberger 1-0
49. Terrance Pieters (sc) 1-1
58. Silas Lageman 1-2
68. Thijs van Dam 2-2

Pinoké – Hurley 3-2

Ondanks een vroege achterstand besliste Pinoké de burenruzie met Hurley in zijn voordeel. Hoofdklassetopscorer Alexander Hendrickx voegde twee doelpunten aan zijn totaal toe. De Belg heeft nu al zeventien keer raak geschoten en ligt op schema om zijn totaal van afgelopen seizoen (21 goals) te overtreffen. Voor hekkensluiter Hurley waren de druiven zuur. De ploeg pakte dit seizoen nog geen enkel punt. Met inmiddels twaalf nederlagen op rij naderen de Bosuilen het negatieve clubrecord van veertien verliespartijen uit de periode 2003-2009.

Scoreverloop
6. Floris van Son (sc) 0-1
28. Alexander Hendrickx (sc) 1-1
32. Alexander Hendrickx (sc) 2-1
37. Miles Bukkens 3-1
53. Floris van Son 3-2

HGC – Bloemendaal 2-2

Voor de tweede keer dit seizoen moest Bloemendaal genoegen nemen met een puntendeling. Na de 3-3 tegen Den Bosch kwam de koploper in de Tulp Hoofdklasse Heren op de Roggewoning remise overeen. Het werd 2-2. De gelijkmaker van Seve van Ass was zijn 97ste competitiedoelpunt voor HGC. Ondanks het puntenverlies is Bloemendaal al 21 competitieduels op rij ongeslagen. De Mussen verloren slechts een van hun laatste 51 competitieduels (W44, G6, V1).

Scoreverloop
14. Lucas Veen 1-0
27. Tim Swaen (sb) 1-1
45. Jasper Brinkman (sc) 1-2
59. Seve van Ass (sc) 2-2

Tim Swaen in fel duel tijdens HGC-Bloemendaal (2-2). Foto: Koen Suyk

Lees het verslag van het duel tussen HGC en Bloemendaal

Oranje-Rood – Den Bosch 3-1

Met zijn twee doelpunten bewees Jelle Galema andermaal zijn waarde voor Oranje-Rood. De openingstreffer van het duel was de honderdste goal uit zijn hockeyloopbaan. De zege in de Brabantse derby betekende pas de tweede overwinning van de Eindhovense ploeg in de laatste acht confrontaties met Den Bosch. De winst betekent dat Oranje-Rood op de ranglijst in punten gelijk is gekomen met Klein Zwitserland.

Scoreverloop
16. Jelle Galema 1-0
22. Tijmen Reijenga (sc) 1-1
62. Jelle Galema 2-1
65. Joep de Mol (sc) 3-1

Amsterdam – SCHC 2-1

Het is SCHC niet gelukt een einde te maken aan de zwakke reeks in uitwedstrijden. De Bilthovense formatie is al 25 uitduels op rij zonder overwinning. Na de snelle voorsprong via Bram Weers hoopte SCHC op een stunt zoals in de eerdere confrontatie dit seizoen. Toen eindigde het onderlinge duel in 3-3. Dit keer belandde SCHC aan de verkeerde kant van score door twee doelpunten van Lachlan Sharp. De Australiër bezorgde Amsterdam pas de tweede zege in de laatste vijf competitieduels.

Scoreverloop
8. Bram Weers (sc) 0-1
30. Lachlan Sharp 1-1
45. Lachlan Sharp 2-1

Luke Dommershuijzen (l) en Max Sweering (r) hebben alleen oog voor de bal tijdens Amsterdam-SCHC (2-1). Foto: Bart Scheulderman

Tilburg – Klein Zwitserland 2-2

In de strijd om de play-offs deed Klein Zwitserland zichzelf geen plezier door een 2-0 voorsprong uit handen te geven. Vlak na de treffer van Albert Beltran sloegen de Tilburgers snel twee keer toe via Jip Krens en Max Kreft. Het totaal van vier doelpunten lag in de lijn der verwachting, want de zes eerdere edities tussen beide ploegen waren met een totaal van 35 treffers zeer doelpuntrijk.

Scoreverloop
1. Marco Miltkau 0-1
51. Albert Beltran 0-2
53. Jip Krens 1-2
55. Max Kreft 2-2

Max Kreft juicht nadat hij Tilburg op 2-2 heeft gezet tegen Klein Zwitserland. Foto: Willem Vernes

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de twaalfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren.


Wat vind jij? Praat mee...