Tulp HK (H): geslaagde inhaalraces Kampong en Pinoké, zege A’dam

In de Tulp Hoofdklasse Heren hebben zowel Kampong als Pinoké de overwinning gepakt na een geslaagde inhaalrace. Kampong versloeg in de topper Rotterdam met 6-3, nadat de Utrechtse ploeg bij rust tegen een 1-3 achterstand keek. Pinoké leek tegen de buren van Hurley op een makkelijk zege af te stevenen na een 2-0 voorsprong. Hurley knokte zich terug en kwam met 4-2 voor. Pinoké rechtte de rug en pakte alsnog de zege met 5-4.

Koploper Bloemendaal kende geen genade met Tilburg. Het werd 8-3. En Amsterdam pakte eindelijk weer eens de volle buit. De geplaagde ploeg versloeg Klein Zwitserland met 4-2.

Na zeven duels zonder zege pakte Amsterdam dan eindelijk weer drie punten. In het Wagener Stadion werd Klein Zwitserland met 4-2 verslagen. Tot twee keer toe maakte de Haagse ploeg een achterstand ongedaan, maar de 3-2 in de slotfase van Mirco Pruyser was Klein Zwitserland te machtig. Brent van Bijnen zette in de slotminuut de eindstand op het bord. Voor Klein Zwitserland was het alweer de vijfde nederlaag op rij.

Brent van Bijnen (l) wordt gefeliciteerd met zijn treffer door Amsterdam-ploeggenoot Valentijn Charbon in het duel met Klein Zwitserland. Foto: Orange Pictures/Ilse Schaffers

Rotterdam begon het dubbelweekend met een ongeslagen status, maar raakte die zaterdag al kwijt tegen Bloemendaal (2-1) en incasseerde tegen Kampong de tweede nederlaag op rij. Op de Klapperboom leek er voor de Rotterdammers na twee kwarten geen vuiltje aan de lucht. De ploeg leidde met 3-1, maar na rust zette Kampong een inhaalrace in die uitmondde in liefst vijf doelpunten, waardoor de punten in Utrecht bleven.

Lees het volledige wedstrijdverslag van het duel tussen Kampong en Rotterdam.

Bjorn Kellerman (Kampong) na zijn treffer tegen Rotterdam in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Koen Suyk

Het was een bizarre middag in het Amsterdamse Bos bij de burenruzie tussen Pinoké en Hurley. De Steekneuzen leken zichzelf in een mooie uitgangspositie voor een overwinning te manouvreren na doelpunten van Sebastien Dockier en Dennis Warmerdam. Met name de treffer van Dockier was fraai. De Belg speelde zichzelf met een heerlijke turn vrij om vervolgens Hurley-doelman Daan Wisselink met een backhandschot in de kruising het nakijken te geven.

De teleurstelling is groot bij Justin Reid-Ross, die drie keer trefzeker was tegen zijn voormalige ploeg Pinoké. Foto: Willem Vernes

Het was voormalig Pinoké-speler Justin Reid-Ross die het duel een heel ander gezicht gaf. Met een hattrick boog hij eigenhandig de achterstand van Hurley om in een voorsprong: 2-3. Niet veel later tekende Noam Sheridan zelfs voor de 2-4.

De thuisploeg rechtte de rug. Dockier voltooide met twee treffers zijn hattrick, waarna Jannis van Hattum in de slotfase alsnog voor de overwinning zorgde. Pinoké kende daarmee een uitstekend dubbelweekend, na de 0-8 zege (een clubrecord) bij Tilburg.

Na de zwaar bevochten 2-1 zege op Rotterdam zaterdag had de koploper in de Tulp Hoofdklasse Heren minder moeite met Tilburg. De Brabanders werden op ’t Kopje getrakteerd op een forse nederlaag: 8-3. Een dag eerder was Tilburg in eigen huis met 8-0 onderuit gegaan tegen Pinoké. Goaltjesdief Roel Bovendeert maakte twee doelpunten voor Bloemendaal dat het maximale puntenaantal heeft uit twaalf duels.

Casper van der Veen wordt gefeliciteerd door de ploeggenoten nadat hij Bloemendaal op voorsprong heeft gezet tegen Tilburg. Foto: Orange Pictures/Renata Jansen

Zes punten haalde HGC uit het dubbelweekend. Na de 7-0 zege zaterdag op Almere werd een dag later Den Bosch aan de zegekar gebonden. Het werd op de Roggewoning 4-0. In de spannende strijd om de playoff-tickets blijft de Wassenaarse ploeg op de derde plaats staan. Den Bosch leverde zijn zesde plaats in ten faveure van Oranje-Rood.

Devindar Walmiki (HGC) viert uitbundig zijn doelpunt in het duel met Den Bosch. Foto: Orange Pictures/Rob Romer

Oranje-Rood is met een goede reeks bezig. De 3-2 zege op Almere betekende alweer de derde overwinning in de laatste vier duels. Al na zes minuten koesterden de Eindhovenaren een 2-0 voorsprong. Na rust bouwde Thibeau Stockbroekx de score uit naar 3-0. Dat was voldoende voor de drie punten, ondanks dat Almere in de slotfase nog twee keer scoorde.


Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de twaalfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


6 Reacties

 1. olafvanderdonk

  Wat zijn die live streams enorm verbeterd; in ieder geval die van Bloemendaal en Rotterdam, vandaag en gisteren. Goed samenwerk en inspirerend leuk commentaar. Proficiat Rotterdam en Bloemendaal. Amsterdam was natuurlijk niks.

 2. olafvanderdonk

  Goed camerawerk schreef ik

 3. Peternooitgedagt

  Ik heb het de afgelopen weken al vaker gezegd, maar zo’n club als Den Bosch mist dus echt een speler als Mikey Huisman. Ik vergelijk de speelstijl van Mikey als hoe Samuel Eto’o op het voetbalveld stond. Altijd gretig om een goal te maken, daar horen ook vuile meters bij. Zijn snelheid, gretigheid en conditie weten dit te compenseren.

  1. bob-krulvis

   Ik ben benieuwd of Voordaan good old Mikey weet te behouden met zoveel interesse

 4. JanHeinvdWaals

  Oranje Rood pakt belangrijke punten dit weekend. Jim van de Venne viel me op als dodelijke spits. Een beetje pech gehad tot nu toe dit seizoen maar een uitermate goede spits. Tip-ins, forehand of backhand: niks is te gek voor van de Venne. Zal me niks verbazen als hij uiteindelijk in het Nederlands elftal eindigt. Vergeet niet dat hij pas 20 jaar is. Ik ga in ieder geval genieten de aankomende jaren van deze spits. Complete spits met een neusje voor de goal. Het zal wel in de familie zitten!

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Mooi koppel met Galema en Briels volgend seizoen! Bij Bloemendaal heeft Casper van der Veen er inmiddes 2 in liggen en hij is pas 16. Mooi dat jonge spelers zich ondanks Corona toch bewijzen.


Wat vind jij? Praat mee...