Tulp HK (H): Pinoké wint op ’t Kopje, eerste punt voor Hurley

Pinoké heeft bij de herstart van de Tulp Hoofdklasse Heren Bloemendaal de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd. Op ’t Kopje wonnen de Steekneuzen met 2-1. Hekkensluiter Hurley pakte het eerste punt van het seizoen door Rotterdam op 2-2 te houden. Oranje-Rood verspeelde in de strijd om een plek in de play-offs duren punten tegen SCHC: 1-1.

Bloemendaal – Pinoké 1-2

Koploper Bloemendaal leed voor het eerste sinds 14 maart 2021 weer een nederlaag in de Tulp Hoofdklasse Heren. Na het 1-0 verlies bij Den Bosch bleven de Mussen 21 wedstrijden op rij zonder nederlaag (W17 G4). Pinoké dat in de 63 eerdere ontmoetingen er 48 verloor, won dankzij een schitterende treffer van Sébastien Dockier die de bal vanaf de zijkant in het doel sloeg. Dat doelpunt maakte ook een einde aan een reeks van 26 thuisduels, een clubrecord, waarin Bloemendaal ongeslagen bleef. Thierry Brinkman tekende voor zijn twaalfde treffer van het seizoen en kwam daarmee in tien van de dertien speelronden tot scoren. Na rust had Tim Swaen verzuimd Bloemendaal op 2-0 te zetten. Zijn strafbal werd uit de benedenhoek geplukt door Pinoké-keeper Hidde Brink.

4. Thierry Brinkman 1-0
53. Morris de Vilder (sc) 1-1
54. Sébastien Dockier 1-2

Hurley – Rotterdam 2-2

Na twaalf nederlagen op rij pakte Hurley dan eindelijk het eerste punt in de competitie. De ploeg uit het Amsterdamse Bos kwam zelfs met 2-0 voor, maar wist die voorsprong niet te behouden. Rotterdam voorkwam daarmee een zevende nederlaag in dertien duels. De Rotterdammers schieten weinig op met de puntendeling en blijven op een negende plaats staan.

Indra Aerts 1-0
Indra Aerts (sc) 2-0
Jeroen Hertzberger 2-1 (sc)
Thijs van Dam 2-2

SCHC – Oranje-Rood 1-1

Oranje-Rood kende een valse start van de tweede seizoenshelft met het gelijkspel in Bilthoven. Hoewel de Eindhovense ploeg vierde blijft op de ranglijst is nummer zes Amsterdam tot op twee punten genaderd. Voor SCHC was de remise het eerste punt in de Hoofdklasse tegen Oranje-Rood. De vijf eerdere ontmoetingen eindigden in vijf nederlagen. De Bilthovense ploeg haalde tot dusver zeven punten en sprokkelde die punten in de thuisduels bij elkaar.

60. Max Sweering (sc) 1-0
64. Jamie van Aart 1-1

Klein Zwitserland – Amsterdam 0-1

De Australiër Trent Mitton bezorgde Klein Zwitserland zijn tweede verliespartij in de laatste negen duels in de Tulp Hoofdklasse Heren. Een dure nederlaag voor de ploeg uit Den Haag dat van de derde naar de vijfde plaats op de ranglijst duikelde. Met de zevende zege van het seizoen heeft Amsterdam weer aansluiting gevonden met de ploegen die strijden om een plek in de play-offs. Nummer vier Oranje-Rood heeft nog maar twee punten voorsprong.

58. Trent Mitton 0-1

Lees het verslag van de wedstrijd tussen Klein Zwitserland en Amsterdam

Luke Dommershuijzen (l) van Amsterdam in duel met Albert Beltran van Klein Zwitserland. Foto: Bart Scheulderman

Kampong – Tilburg 7-1

Kampong is koploper Bloemendaal tot op drie punten genaderd. In eigen huis werd ruim van Tilburg gewonnen. In de laatste tien thuisduels met de Tilburgers kwam Kampong tot 55 doelpunten, een gemiddelde van 6,11 goals per wedstrijd. Door de 7-1 overwinning blijven de Utrechters voor de zevende maal op rij ongeslagen (W5 G2) sinds de nederlaag bij Klein Zwitserland op 17 oktober 2021.

4. Derck de Vilder 1-0
6. Terrance Pieters 2-0
33. Jip Janssen 3-0
36. Mats Gruter 4-0
43. Leandro Tolini (sc) 4-1
56. Mats Gruter 5-1
59. Ties Ceulemans 6-1
70. Jip Janssen (sc) 7-1

Den Bosch – HGC Uitgesteld

Vanwege corona-perikelen bij Den Bosch wordt het duel komende donderdag 10 maart om 20.30 uur gespeeld.

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de dertiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...