Tulp HK (H): nederlaag B’daal, R’dam en Oranje-Rood verspelen winst

De heren van Den Bosch hebben koploper Bloemendaal de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd. Rotterdam verspeelde opnieuw een ruime voorsprong en hield slechts een punt over aan het duel met Amsterdam. In een krankzinnige wedstrijd werd het 6-6.

Ook Oranje-Rood dacht al zeker te zijn van een zege, maar Tilburg rechtte de rug en boog een 3-0 achterstand bij rust om in een 4-3 overwinning. In de strijd om de play-offs deed Pinoké goede zaken door concurrent HGC met 3-2 te verslaan. De Steekneuzen moesten hiervoor een 2-0 achterstand ongedaan maken.

De reeks van Bloemendaal van 28 wedstrijden zonder nederlaag sneuvelde aan de Oosterplas. Koen Bijen velde het vonnis over de koploper in de Tulp Hoofdklasse Heren. Het was voor Den Bosch de eerste zege op Bloemendaal sinds 18 maart 2012 toen er met 3-2 werd gewonnen. Dankzij de drie punten krijgt de Bossche ploeg de play-offs weer een klein beetje in zicht. Het gat naar de vierde plek bedraagt vijf punten. Bloemendaal blijft fier koploper met een voorsprong van zeven punten op Kampong.

Voor het eerst sinds de fusie van Oranje Zwart en EMHC in 2016 tot Oranje-Rood boekte Tilburg een zege op de Eindhovense ploeg. Na twee flinke oorwassingen (8-0 en 8-3) won de ploeg Jeroen Delmee twee keer op rij. Hierdoor klommen de Tilburgers rap naar een veilige negende plaats met twee punten voorsprong op nummer tien Hurley. Oranje-Rood blijft zevende in een soort van niemandsland: drie punten op nummer zes Den Bosch en drie punten op nummer acht Amsterdam.

Bij rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor Rotterdam. Mede dankzij een hattrick van Jeroen Hertzberger leidde de ploeg in eigen huis met 4-1 tegen Amsterdam. Met de drie treffers kwam Hertzberger op een totaal van 278 doelpunten, waardoor hij opschoof naar de derde plaats op de topscorerslijst aller tijden in de Hoofdklasse Heren. Na rust en met name in de laatste tien minuten vielen de doelpunten als rijpe appelen uit de boom met een krankzinnige 6-6 als eindresultaat. Niet alleen Hertzberger, maar ook Mirco Pruyser bereikte een mijlpaal. Met zijn drie goals slechtte de spits de grens van 300 doelpunten als senior hockeyer: 229 goals voor Amsterdam en 72 namens Oranje.

Met 278 doelpunten is Jeroen Hertzberger opgeschoven naar de derde plek op de topscorerslijst aller tijden in de Hoofdklasse Heren. Foto: Bart Scheulderman

Pinoké deed in de strijd om de play-offs goede zaken. De Steekneuzen bogen een 0-2 achterstand na het eerste kwart om in een 3-2 overwinning. Belgisch international Alexander Hendrickx was met twee doelpunten ontzettend belangrijk voor de Amsterdamse ploeg. Door de nederlaag zakte HGC naar de vijfde plaats ten faveure van Rotterdam, dat op zijn beurt Pinoké twee punten zag uitlopen.

Sebastien Dockier (l, Pinoké) probeert Floris van der Linden van zich af te houden in het hoofdklasseduel met HGC. Foto: Koen Suyk

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Pinoké en HGC

Ook na dertien speeldagen staat Almere nog steeds op de hatelijke nul. De hekkensluiter verloor met 2-1 van Kampong. De Utrechtse ploeg nam een 0-2 voorsprong dankzij treffers van Koen Visser en Terrance Pieters. Twaalf minuten voor tijd bracht Jamie Wallace de spanning terug in het duel, maar Almere kon de gelijkmaker niet produceren. De zege betekende voor Kampong de vijfde zege op rij.

Onderin boekte Hurley een belangrijke zege op Klein Zwitserland. Beide teams wisselden hierdoor op de ranglijst van positie. Hurley is de nieuwe nummer tien en Klein Zwitserland zakte naar plaats elf. De Steenbokken zitten in een mindere fase en verloren alweer hun vijfde uitduel op rij. Voor Hurley was de zege dubbel plezierig, want na dertien thuisnederlagen op rij bleef de volle buit eindelijk weer eens in het Amsterdamse Bos.

Kenny Bain schreeuwt het uit van plezier nadat hij heeft gescoord voor Hurley tegen Klein Zwitserland in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Willem Vernes


Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de dertiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


21 Reacties

 1. ruud-stork

  Pak alvast popcorn met een drinkertje en stream deze altijd mooie spannende wedstrijd ‘Rotterdam-Amsterdam’ naar je 4K 6x4 meter TV en geniet. Streamteam HC Rotterdam is er klaar voor. https://eyecons.com/videos/5580/preview

 2. jasper1980

  Kan er imand naar de streem denbosch bloemen daal kijken is zwart

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   En zonder geluid...

 3. Charly Staal

  Alle wedstrijden Amsterdam-Rotterdam verslag. Heel irritant

 4. yourigeller

  Wanneer wordt er eens iets aan de streamkwaliteit gedaan @eyecons? Beeld blijft hangen, geen geluid...

 5. luchtisblauwgrasisgroen

  Rotterdam doet het echt heel goed met beeld en commentaar: zo zit ik nu als Bloemendaal fan zelfs Rotterdam - Amsterdam te kijken. Jammer dat Den Bosch geen enkele moeite heeft genomen om commentaar te leveren.

 6. merelb

  Er zijn 2 commentatoren aanwezig bij Den Bosch-bloemendaal, dus die moeite nemen ze wel. Echter ligt het probleem bij eyecons dat er geen geluid is. Erg irritant...

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Ok, goed om te weten! Hopelijk wordt het hersteld.

  2. circlestorm69

   Familie van Koen?

 7. tophockey

  Via de website eyecons doet de live stream het wel beter. Alleen inderdaad geen geluid.

 8. dummy

  Livestream Almere al weer een tijdje uit de lucht 😢

 9. luchtisblauwgrasisgroen

  Wat irritant dat er bij elke strafcorner een mascotte van Den Bosch voor 40 seconden verschijnt!

  1. hockey12345

   Kunnen die rijke sponsoren van Bloemendaal niet gewoon een uitploeg mee sturen die de livestream precies op jouw manier doet? Jankerd

  2. luchtisblauwgrasisgroen

   Heeft het met geld of incompetentie te maken? Wel een zakelijke overwinning van Den Bosch overigens.

 10. RamsesVergeetmeniet

  Sta ervan te kijken dat Hockey12345- nog steeds wordt getolereerd op deze site. Hij/zij loopt alleen maar andere mensen af te branden en voegt werkelijk niks toe in de hele discussie. Is hier echt niks aan te doen ?

  1. hockey12345

   Free Hockey12345-

  2. 073

   #freehockey12345-

  3. coach-devries

   Gelukkig is jouw reactie super inhoudelijk en helemaal niet op de persoon gespeeld :-)

  4. hockey12345

   Coach-devries, ik kan het niet meer met je eens zijn. Heel kinderachtig RamsesVergeetmeniet

 11. hockeyer123

  Tilburg pakt weer punten, zijn bezig aan een project. Opmars aanstaande

 12. w.j.arriens

  Zwarte middag voor de verdediging van het Ned XI: 10 goals tegen ........ (Rotterdam-AMS 6-6 en Tilburg-OR 4-3)


Wat vind jij? Praat mee...