Round-up Tulp HK (H): R’dam naar plek 3, Voordaan laat zege glippen

In de Tulp Hoofdklasse Heren heeft Voordaan het eerste punt van het seizoen gepakt. De hekkensluiter speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen concurrent Schaerweijde. Rotterdam steeg naar de derde plaats op de ranglijst ten koste van Pinoké na de 1-0 zege op de Steekneuzen. HGC boekte een broodnodige zege in de Haagse derby op HDM (3-1) en Bloemendaal was met 2-1 te sterk voor Klein Zwitserland.

Bloemendaal – Klein Zwitserland 2-1

Bloemendaal heeft zich gerevancheerd voor de 5-3 nederlaag eerder dit seizoen in Den Haag. Klein Zwitserland trakteerde de Mussen toen op hun eerste en tot dusver enige nederlaag van het seizoen. Dit keer bleven de punten op ’t Kopje. Tim Swaen scoorde twee keer voor Bloemendaal en Tim Brand deed iets terug voor Klein Zwitserland, dat dus niet kon profiteren van het puntenverlies van de concurrentie. De ploeg liet na om tot twee punten van een play-offplek te komen.

HDM – HGC 1-3

De jubileumeditie van de Haagse derby werd gewonnen door HGC. In de vijftigste onderlinge ontmoeting boekte de ploeg van coach Bram Lomans een broodnodige overwinning. Door de pas derde zege van het seizoen dichtte HGC het gat naar HDM, dat op een veilige negende plaats staat, naar slechts één punt. HDM kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van aanvoerder Wiegert Schut, maar goals van Seve van Ass (strafbal), Zachary Wallace en Jonas Gomoll bezorgden HGC de eerste overwinning na vijf competitieduels op rij zonder zege.

Pinoké – Rotterdam 0-1

Met de tweede nederlaag op rij beleeft Pinoké een slechte herstart van de Tulp Hoofdklasse Heren. Na de 4-3 tegen Den Bosch gingen de Steekneuzen in eigen huis met 1-0 onderuit tegen Rotterdam. Hierdoor zakte de vice-kampioen naar de vierde plaats op de ranglijst ten faveure van de Rotterdammers die nu de derde plaats innemen. De enige treffer in de wedstrijd kwam op naam van Jeroen Hertzberger. Hij scoorde uit de enige strafcorner van Rotterdam en bracht hiermee zijn seizoentotaal op 22 doelpunten.

Guus Jansen van Rotterdam vliegt door de lucht tijdens het duel met Pinoké in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Willem Vernes

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Pinoké en Rotterdam

Voordaan – Schaerweijde 1-1

In de strijd om degradatie leek Voordaan dan eindelijk de eerste overwinning van het seizoen te pakken. De nog puntloze hekkensluiter kwam na veertig minuten op voorsprong via Thomas van Battum. Die 1-0 voorsprong bleef op het bord staan totdat Jur van der Have in de slotfase alsnog Schaerweijde behoedde voor een nederlaag. Van der Have is belangrijk voor de Zeister formatie. Hij nam vier van de laatste vijf doelpunten van Schaerweijde voor zijn rekening. In plaats van twee blijft het verschil tussen de nummer elf en twaalf vijf punten.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de veertiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...