Tulp HK (H): KZ zakt weer op ranglijst na nederlaag in Eindhoven

Klein Zwitserland heeft zondag de tweede nederlaag na de winterstop geïncasseerd. Door het 4-2 verlies in Eindhoven tegen Oranje-Rood is de Haagse ploeg in twee weken gezakt van een derde naar een zevende plaats. HGC en Amsterdam profiteerden en klommen op de ranglijst. Koploper Bloemendaal speelde in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-4 gelijk tegen Rotterdam. Ook bij het duel tussen Pinoké en Den Bosch was geen winnaar (3-3).

Rotterdam – Bloemendaal 4-4

Bloemendaal leek in Rotterdam tegen de tweede nederlaag van de competitie aan te lopen. Na een kleine veertig minuten was de achterstand van de koploper in de Tulp Hoofdklasse Heren opgelopen naar 3-1. De Mussen knokten zich echter terug in de wedstrijd. Even leek Bloemendaal zelfs de overwinning te kunnen kapen, maar daar dacht Jeroen Hertzberger vlak voor tijd anders over. Met zijn derde doelpunt van de middag stelde hij het punt veilig voor Rotterdam, dat voor de derde keer op rij gelijkspeelde. Voor Hertzberger had met name zijn tweede doelpunt een speciaal tintje. Het was namelijk zijn 350ste treffer in het shirt van de Rotterdammers.

18.Tim Swaen 0-1 (sc)
22.Jeroen Hertzberger 1-1 (sc)
24.Olivier Hortensius 2-1
39.Jeroen Hertzberger 3-1 (sc)
44.Jasper Brinkman 3-2 (sc)
50.Roel Bovendeert 3-3
59.Yannick van der Drift 3-4
67.Jeroen Hertzberger 4-4 (sc)

Pinoké – Den Bosch 3-3

Voor de toeschouwers was het vooral in het eerste kwart opletten geblazen. Na het eerste bedrijf waren er vijf doelpunten gemaakt en leidde Den Bosch met 3-2. Lang hield de Bossche ploeg, die afgelopen donderdag verloor van HGC (1-3), stand, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd voorkwam Alexander Hendrickx een nederlaag voor Pinoké. Het was voor de Steekneuzen de eerste keer na vier nederlagen op rij dat de ploeg in een thuiswedstrijd een punt pakte tegen Den Bosch.

6.Alexander Hendrickx 1-0 (sc)
11.Tijmen Reyenga 1-1
11.Ruben Versteeg 1-2
13.Marlon Landbrug 2-2
18.Hidde Parlevliet 2-3
59.Alexander Hendrickx 3-3 (sc)

Marlon Landbrug juicht nadat hij Pinoké op 2-2 heeft gezet tijdens het duel met Den Bosch (3-3) in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Koen Suyk

HGC – SCHC 1-0

Op de Roggewoning bleef het lang 0-0 en leek SCHC net als vorige week tegen Oranje-Rood een punt te pakken tegen een kandidaat voor de play-offs. HGC, dat op donderdag in en tegen Den Bosch had gewonnen, stelde uiteindelijk de drie punten veilig na een treffer van Seve van Ass. Door de overwinning passeert HGC op de ranglijst Klein Zwitserland en sluit de Wassenaarse ploeg het linkerrijtje af op een zesde plaats. SCHC incasseerde de vijfde nederlaag in de laatste zeven duels (G2 V5).

55.Seve van Ass 1-0

Oranje-Rood – Klein Zwitserland 4-2

Oranje-Rood spoelde de teleurstelling van vorige week (1-1 tegen SCHC) weg met een 4-2 overwinning op Klein Zwitserland. De Eindhovense ploeg steeg hierdoor naar de derde plaats ten koste van Pinoké, dat punten liet liggen tegen Den Bosch. Voor de zevende keer bleef Oranje-Rood in een onderlinge ontmoeting met Klein Zwitserland aan de goede kant van score (W6 G1). Door de tweede nederlaag op rij zakken de Steenbokken naar een zevende plaats op de ranglijst.

11.Gijs van Merriënboer 1-0 (sc)
16.Sheldon Schouten 2-0 (sc)
34.Gijs van Merriënboer 3-0 (sb)
45.Albert Beltrán 3-1 (sc)
53.Jamie van Aart 4-1
58.Aki Käppeler 4-2 (sc)

Lees het verslag van het duel tussen Oranje-Rood en Klein Zwitserland

Albert Beltrán wordt gefeliciteerd door Matthew Swann na zijn treffer voor Klein Zwitserland tegen Oranje-Rood (4-2). Foto: Bart Scheulderman

Tilburg – Amsterdam 2-4

Met twee doelpunten zette Valentijn Charbon Amsterdam op het spoor van een derde zege op rij in Tulp Hoofdklasse Heren. De overwinning op Tilburg zorgt ervoor dat de Amsterdammers opnieuw een plek stijgen, van zes naar vijf, en ook een ticket voor de play-offs vol in het vizier hebben. Tilburg blijft ondanks de derde nederlaag in vier duels op een tiende positie staan.

8.Valentijn Charbon 0-1
13.Valentijn Charbon 0-2
31.Trent Mitton 0-3 (sc)
55.Leandro Tolini 1-3 (sc)
62.Mirco Pruyser 1-4
70.Jip Krens 2-4 (sb)

Kampong – Hurley

Het duel tussen Kampong en Hurley is afgelast op verzoek van Kampong, dat met veel coronagevallen kampt. De wedstrijd wordt komende donderdag 17 maart om 20.30 uur ingehaald.

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de veertiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...