Tulp HK (H): Den Bosch verslaat Kampong, zege A’dam en remise Pinoké-KZ

Den Bosch heeft in de Tulp Hoofdklasse Heren Kampong de tweede nederlaag op rij bezorgd. Op de zestiende speeldag won de Bossche formatie in de slotseconden met 2-1 van de nummer twee op de ranglijst. Door de nederlaag van Kampong is de strijd om de play-offs toegenomen. Het verschil tussen plek twee en zes bedraagt slechts vier punten.

Amsterdam naderde Kampong tot op een punt na de 3-1 zege op HGC, dat zesde staat. Pinoké, dat naar de vierde positie zakte, zag Oranje-Rood op punten gelijk komen na de doelpuntrijke remise tegen Klein Zwitserland (3-3) en de zege van de Eindhovenaren in en tegen Tilburg (0-3).

Kampong – Den Bosch 1-2

Kampong incasseerde de tweede nederlaag op rij. Na het verlies vorige week tegen Bloemendaal ging de Utrechtse formatie op eigen veld onderuit tegen Den Bosch. De winnende treffer van Jaïr van der Horst viel in de slotseconden van de wedstrijd. Het was voor Den Bosch de eerste overwinning op de Klapperboom sinds 25 maart 2012 toen de Brabantse ploeg ook met 2-1 te sterk was. De winst maakte ook een einde aan een matige fase in de competitie waarin Den Bosch vier duels zonder zege bleef.

14. Derck de Vilder 1-0 (sc)
16. Dylan Wotherspoon 1-1
70. Jaïr van der Horst 1-2 (sc)

Rotterdam – SCHC 4-1

Na vier remises op rij kon Rotterdam eindelijk weer het zoet der overwinning smaken. Voor eigen publiek werd SCHC met 4-1 verslagen. Het was pas de tweede thuiszege van de Rotterdammers in acht wedstrijden (G2 G3 V3). SCHC, de nummer elf van de ranglijst, pakte in de laatste negen competitiewedstrijd slechts twee punten.

5. Joaquin Menini 1-0
7. Joaquin Menini 2-0
45. Bram Weers 2-1
51. Tristan Algera 3-1 (sc)
67. Menno Boeren 4-1 (sc)

Pinoké – Klein Zwitserland 3-3

Pinoké en Klein Zwitserland maakten er in het Amsterdamse Bos een doelpuntrijk gelijkspel van. In de negen thuiswedstrijden van de Steekneuzen viel een totaal van 52 doelpunten te bewonderen. Pinoké kwam twee keer op voorsprong, maar beide keren maakte Klein Zwitserland gelijk dat na een klein uur spelen zelf aan de leiding ging via een treffer van Aki Käppeler. Daarmee leken de Steenbokken de eerste overwinning na de winterstop te pakken, maar Alexander Hendrickx voorkwam een Haagse zegetocht. Het gelijkspel betekende voor Klein Zwitserland wel het eerste punt sinds de hervatting van de Tulp Hoofdklasse Heren.

2. Miles Bukkens 1-0
16. Tim Brand 1-1
29. Sébastien Dockier 2-1
29. Nicolas Keenan 2-2 (sc)
59. Aki Käppeler 2-3 (sc)
70. Alexander Hendrickx (sc) 3-3

HGC – Amsterdam 1-3

De topper in Wassenaar eindigde in een overwinning voor de Amsterdammers. Het was voor de ploeg van coach Alexander Cox alweer de vijfde zege op rij. HGC zag zijn reeks van vijf duels zonder nederlaag een halt worden toegeroepen. Met zijn openingstreffer is Mirco Pruyser nog een doelpunt verwijderd van zijn tweehonderdste goal in de Hoofdklasse. Valentijn Charbon scoorde zijn vierde doelpunt in drie wedstrijden voor Amsterdam.

44. Mirco Pruyser 0-1
50. Alan Forsyth 1-1
59. Trent Mitton 1-2
63. Valentijn Charbon 1-3

Lees het verslag van het duel tussen HGC en Amsterdam

Mirco Pruyser juicht na zijn openingstreffer voor Amsterdam tegen HGC (1-3) in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Koen Suyk

Tilburg – Oranje-Rood 0-3

Oranje-Rood won het Brabantse onderonsje van Tilburg. Het was voor de Eindhovense ploeg de tweede overwinning na de winterstop. Oranje-Rood had tot de zege op Tilburg maar vier punten uit drie duels gehaald. De Tilburgers hebben uit vier duels na de winterstop slechts een punt gepakt. Ondanks de nederlaag blijft de ploeg van coach Sjoerd Marijne op een tiende plaats staan omdat concurrent SCHC ook geen punten pakte. Het verschil tussen beide ploegen blijft een punt.

11. Laurens Halfmann 0-1
51. Phil Roper 0-2
55. Jamie van Aart 0-3

Hurley – Bloemendaal 1-6

Koploper Bloemendaal maakte geen fout op bezoek bij hekkensluiter Hurley. Het duel begon een uur later dan gepland vanwege een probleem met de watertank in het Amsterdamse Bos. De Mussen bleven voor de dertiende keer buitenshuis zonder nederlaag. De ploeg verloor slechts een van zijn laatste 29 wedstrijden buiten Bloemendaal. Hurley verloor voor de twaalfde maal een thuisduel met Bloemendaal sinds de 3-0 zege op 6 mei 2001. In de laatste acht duels met Bloemendaal voor eigen publiek incasseerden de Bosuilen een totaal van 41 doelpunten, iets meer dan vijf gemiddeld.

16. Florian Fuchs 0-1
34. Tim Swaen 0-2 (sc)
51. Hjalmar Voskuil 1-2 (sc)
53. Thierry Brinkman 1-3
54. Yannick van der Drift 1-4
55. Jorrit Croon 1-5
66. Tom Hiebendaal 1-6 (sc)

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de zestiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...