Round-up Tulp HK (H): Pinoké naar vierde plek, B’daal wint Klassieker

Pinoké is dankzij de 2-0 zege op HGC opgeklommen naar de vierde plaats in de Tulp Hoofdklasse Heren. In de race om een plek in de play-offs deed ook Den Bosch goede zaken. De nummer vijf op de ranglijst won met 1-0 van Schaerweijde en heeft slechts twee punten achterstand op Pinoké. Landskampioen Bloemendaal versloeg Amsterdam in de Klassieker en koploper Kampong was met 3-0 te sterk voor HDM.

Pinoké – HGC 2-0

Pinoké heeft ten volle geprofiteerd van de halve misstap van concurrent Oranje-Rood zaterdagavond tegen Klein Zwitserland (4-4). Met pas de eerste driepunter van het nieuwe kalenderjaar passeerden de Steekneuzen de Eindhovense formatie op de ranglijst en zijn nu de nieuwe nummer vier. Voor Pinoké zorgden de Belgen Florent van Aubel en Alexander Hendrickx voor de doelpuntenproductie. Het was voor Hendrickx zijn 91ste doelpunt voor de ploeg van coach Jesse Mahieu in de Tulp Hoofdklasse Heren. De negende nederlaag van HGC dit seizoen had geen gevolgen voor de stand. Ook concurrenten HDM, Schaerweijde en Voordaan haalden geen punten.

Vreugde bij Pinoké na de 1-0 van Florant Aubel tegen HGC. Foto: Koen Suyk

Bloemendaal – Amsterdam 3-0

De 91ste editie van de Klassieker werd een prooi voor de landskampioen. Het was voor Bloemendaal de 37ste overwinning in de onderlinge strijd met Amsterdam. Daarmee kwamen de Mussen op gelijke hoogte, want de Amsterdammers zegevierden ook 37 keer in de Klassieker. De score werd geopend door Tobias Bovelander, de 18-jarige zoon van clubicoon Floris Jan. Ook Roel Bovendeert en Tim Swaen waren trefzeker. Het was voor Bovendeert zijn elfde doelpunt van het seizoen en achtste in de laatste zeven competitieduels.

Schaerweijde – Den Bosch 0-1

Schaerweijde heeft de ongeslagen reeks na de winterstop geen gevolg kunnen geven. Een week na de verrassende overwinning op koploper Kampong (2-1) ging de ploeg op eigen veld onderuit tegen Den Bosch. De formatie van coach Marc Lammers boekte zijn derde zege in de laatste vier duels en heeft nog alle zicht op deelname aan de play-offs. Het gat met nummer vier Pinoké bedraagt slechts twee punten.

Kampong – HDM 3-0

Koploper Kampong heeft de misstap vorige week tegen Schaerweijde (1-2) goed verteerd. Op de eigen Klapperboom werd HDM aan de zegekar gebonden. De 3-0 zege betekende alweer de veertiende overwinning van het seizoen. Met twee doelpunten was strafcornerspecialist Jip Janssen opnieuw belangrijk voor de Utrechtse ploeg. Janssen staat nu op een totaal van 26 doelpunten en scoorde in elk van de laatste negen duels. In die reeks maakte hij negentien goals.

Foto: Sportsinpixels/Cliff-Baaij

Foto: Sportsinpixels/Cliff-Baaij

Foto: Sportsinpixels/Cliff-Baaij

 

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de zestiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...