Tulp HK (H): winst HGC en Kampong, gelijkspel KZ-Tilburg

Op de zestiende speeldag hebben HGC en Kampong in de Tulp Hoofdklasse Heren goede zaken gedaan in de strijd om de play-offs. HGC versloeg in Eindhoven Oranje-Rood met 3-2 en Kampong was in eigen huis te sterk voor Pinoké. Koploper Bloemendaal haalde uit tegen Hurley. Het werd 9-2. Onderin wendde Klein Zwitserland een nederlaag af tegen Tilburg: 2-2.

Pinoké is door de kleine nederlaag in Utrecht tegen Kampong de vierde plaats op de ranglijst kwijtgeraakt aan HGC. Mats Gruter maakte het enige doelpunt voor de Utrechters die de laatste acht wedstrijden wonnen en al negen duels zonder nederlaag zijn. Met nog zes wedstrijden te gaan is Pinoké nog steeds kansrijk voor de play-offs. De achterstand op HGC bedraagt twee punten.

Een grote glimlach op het gezicht van Mats Gruter. Hij maakte het enige doelpunt voor Kampong in het duel met Pinoké in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Koen Suyk

Lees het uitgebreide wedstrijd van het duel tussen Kampong en Pinoké.

HGC pakte drie zeer belangrijke punten in de strijd om een plek in de play-offs. De 3-2 zege in Eindhoven betekende dat de ploeg van Paul van Ass op de ranglijst Pinoké passeerde en na zestien speeldagen op een vierde plaats staat. Oranje-Rood, dat Teun Beins tijdens de warming-up zag uitvallen, blijft zesde, maar moet Den Bosch naast zich dulden. Beide Brabantse ploegen hebben 23 punten.

Seve van Ass in duel met Thomas Briels tijdens het duel tussen Oranje-Rood en HGC in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Willem Vernes

Onderin de Tulp Hoofdklasse Heren gaven Klein Zwitserland en Tilburg elkaar geen strobreed toe. In het tweede kwart was Tilburg op voorsprong gekomen door een treffer van Miel van den Heuvel. Deze stand bleef lang op het bord staan totdat in de slotfase in vijf minuten drie keer werd gescoord en uiteindelijk een 2-2 eindstand op het bord stond. Door de remise blijft Klein Zwitserland negende op een punt gevolgd door Tilburg.

Camil Papa van Klein Zwitserland sprint weg bij Tim Cross van Tilburg. Foto: Orange Pictures/Hans van der Valk

Voor de achttiende keer op rij bleef Bloemendaal op het eigen Kopje ongeslagen. Hurley weinig in te brengen tegen de koploper, die al na negen minuten een 2-0 voorsprong koesterde. Nog voor rust werd die voorsprong uitgebouwd naar 4-1. Met name in het laatste deel van de wedstrijd liep Bloemendaal uit naar 9-2. Drie doelpunten kwamen op naam van Tim Swaen, die het doelpuntenfestijn na zes minuten had geopend.

Rotterdam boekte zijn derde zege op rij en behoudt zodoende de derde plaats in de Tulp Hoofdklasse Heren. Hekkensluiter Almere werd met 4-0 verslagen. Thijs van Dam die vijf goals in zijn laatste vijf wedstrijden maakte, scoorde dit keer niet. Jeroen Hertzberger maakte twee doelpunten en de andere treffers kwamen op naam van Olivier Hortensius en Joaquin Menini. Hoewel Almere de zeventiende nederlaag van het seizoen incasseerde, was dit pas de vierde competitiewedstrijd waarin de ploeg niet tot scoren kwam.

Na een ongeslagen serie van vier wedstrijden incasseerde Amsterdam een nederlaag. Den Bosch won voor het eerst sinds 9 oktober 2016 weer in het Wagener Stadion. Het werd 4-2. Met zijn twee doelpunten opende Koen Bijen de score en bepaalde hij ook de eindstand van het duel. Den Bosch staat nu in punten gelijk met nummer zes Oranje-Rood. Amsterdam blijft achtste.

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de zestiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren.